Χαμός για μια δουλειά σε νοσοκομείο: 70.000 αιτήσεις για 690 θέσεις!

Χαμός για μια δουλειά σε νοσοκομείο: 70.000 αιτήσεις για 690 θέσεις!

Η υποβολή κάθε αίτησης προϋπέθετε παράβολο 15 ευρώ, γεγονός που μεταφράζεται σε 1 εκατ. ευρώ σε παράβολα! - Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, οι υπουργοί της Υγείας «τρίβουν τα χέρια τους» με την καθυστέρηση, γιατί δεν διαθέτουν το κονδύλι κάλυψης νέων προσλήψεων





Χαμός για μια δουλειά σε νοσοκομείο: 70.000 αιτήσεις για 690 θέσεις!
Τις δραματικές διαστάσεις της ανεργίας στον χώρο της υγείας αποτυπώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με σαφή και λιτό τρόπο στη γλώσσα των αριθμών: 70.000 αιτήσεις καταχωρίστηκαν στο σύστημα του ΑΣΕΠ για 690 θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία όπως είχαν οριστεί με την προκήρυξη 5Κ.  
 
Οι πιθανότητες επιτυχίας για τους υποψηφίους επαγγελματίες υγείας είναι μία στις 1.000, ωστόσο, αυτό όχι μόνο δεν απέτρεψε τους ενδιαφερόμενους, αλλά τους οδήγησε σε μια…ξέφρενη διαδρομή στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΣΕΠ να προλάβουν να υποβάλλουν αίτηση.
 
Η υποβολή κάθε αίτησης προϋπέθετε παράβολο 15 ευρώ, γεγονός που μεταφράζεται σε 1 εκατ. ευρώ σε παράβολα. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σε αυτό το ποσό πρέπει να προστεθούν και τα χρήματα που κατέβαλλαν οι περισσότεροι υποψήφιοι σε γραφεία για τη συμπλήρωση των αιτήσεων, επειδή έπεφτε το ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΣΕΠ και θεωρούσαν εσφαλμένα ότι αυτό γίνεται με δική τους υπαιτιότητα. Κάθε αίτηση μέσω ειδικού γραφείου κοστολογούνταν μέχρι και 200 ευρώ.
 
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλη Γιαννακό, «αυτή η κατάσταση ήταν αναμενόμενη καθώς δεν είχαν γίνει προσλήψεις τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά υποκρύπτονται και σκοπιμότητες για το μπάχαλο». Όπως εξηγεί, «οι υπουργοί της Υγείας «τρίβουν τα χέρια τους» με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών, αφού δεν διαθέτουν το κονδύλι κάλυψης των νέων προσλήψεων».
 
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι μέσα στο 2015 το προεδρείο έχει λάβει ψευδείς -όπως αποδεικνύεται- διαβεβαιώσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για προσλήψεις τουλάχιστον τρεις φορές.
 
Προσλήψεις μόνο με «μπλοκάκια»
Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει την ίδια ώρα τα τεράστια κενά προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Μία στις τρεις οργανικές θέσεις είναι κενές, συνολικά εκτιμάται ότι είναι πάνω από 30.000 οι κενές οργανικές θέσεις.

Την τελευταία 5ετία αποχώρησαν 17.000 εργαζόμενοι και πρόκειται να αποχωρήσουν εντός των επόμενων τριών μηνών άλλοι 3.000 υπάλληλοι.          
 
Σε αντίθεση με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που έχουν «παγώσει»,  πυρετωδώς προχωρούν όμως, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, οι προσλήψεις με «μπλοκάκια», τις οποίες θεωρεί την απόλυτη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο ΕΣΥ.
 
Τη χαριστική βολή στο εξουθενωμένο ΕΣΥ εκτιμά η ΠΟΕΔΗΝ ότι θα δώσει η κατάργηση των 50 διασυνδεόμενων Νοσοκομειακών Μονάδων και η υπαγωγή τους στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του βασικού νοσοκομείου καθώς και η σύσταση Ενιαίων Οργανισμών των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων με τα Νοσοκομεία «κορμούς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης