Κύπρος: Οπαδοί της Ομόνοιας Λευκωσίας διαδηλώνουν κατά του ΑΚΕΛ

Κύπρος: Οπαδοί της Ομόνοιας Λευκωσίας διαδηλώνουν κατά του ΑΚΕΛ

Οι οργανωμένοι της Ομόνοιας επιρρίπτουν ευθύνες στο ΑΚΕΛ, το οποίο όπως υποστηρίζουν ελέγχει τις εκάστοτε διοικήσεις της ομάδας

Κύπρος: Οπαδοί της Ομόνοιας Λευκωσίας διαδηλώνουν κατά του ΑΚΕΛ
Μια πρωτοφανής εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε απόψε έξω από τα γραφεία του ΑΚΕΛ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κύπρου). Οι φίλαθλοι της «Θύρας 9» του ποδοσφαιρικού σωματείου «Ομόνοια» Λευκωσίας συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν τον τερματισμό της παρέμβασης του κόμματος στην ομάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μια ιδιαιτέρως άσχημη πορεία. Οι φανατικοί οργανωμένοι οπαδοί της Ομόνοιας επιρρίπτουν ευθύνες στο ΑΚΕΛ, το οποίο όπως υποστηρίζουν ελέγχει τις εκάστοτε διοικήσεις της ομάδας.

Έξω από τα γραφεία του ΑΚΕΛ υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία. Κάποια στιγμή οπαδοί με καλυμμένα τα πρόσωπα επιχείρησαν να εισέλθουν στα γραφεία του κόμματος αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς οι οποίοι ήταν εξοπλισμένοι με γκλομπς και ασπίδες. Τα επεισόδια αποτράπηκαν λόγω της παρέμβασης ψύχραιμων οπαδών. Οι φίλαθλοι κρατώντας αναμμένους πυρσούς και πανό φώναζαν «Λευτεριά στην Ομόνοια» και «Κάτω η χούντα των κομματικών». Αποχώρησαν τραγουδώντας τον ύμνο της ομάδας, και υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες μέχρι το ΑΚΕΛ να σταματήσει να καθοδηγεί την ομάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ομόνοια ιδρύθηκε το 1948 ως απόρροια των διαφορών που υπήρχαν στον ΑΠΟΕΛ, λόγω του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα. Τότε είχαν αποχωρήσει οι αριστεροί παίκτες και παράγοντες και δημιούργησαν την Ομόνοια. Οι οπαδοί της Ομόνοιας είναι κατά κανόνα αριστεροί και πολλές φορές εμφανίζονται στις εξέδρες του γηπέδου με σφυροδρέπανα και κομμουνιστικά σύμβολα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν κάψει και ελληνικές σημαίες .

Κλείσιμο
Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του ανέφερε πως «η επαναλαμβανόμενη τον τελευταίο καιρό απόπειρα της ηγεσίας της «Θύρας 9» να στοχοποιήσει και να πλήξει το ΑΚΕΛ για ζητήματα που καμία σχέση ή εμπλοκή έχει το κόμμα, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα υποκινούμενων ενεργειών από γνωστούς κύκλους που έχουν υπόγεια, ιδιοτελή και σκοτεινά κίνητρα». Και καταλήγει: «Στα 90 χρόνια ζωής, δράσης και προσφοράς του ΑΚΕΛ καμία απολύτως κατάσταση που κινείται στο σκότος δεν μπόρεσε να πλήξει την Αριστερά. Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι θα το πετύχουν τώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης