Δωδεκαθεϊστές και εθνικιστές οι βομβιστές της Καλαμάτας

Δωδεκαθεϊστές και εθνικιστές οι βομβιστές της Καλαμάτας

Η πενταμελής ομάδα συνελήφθη μετά από τις εκρήξεις στην Τράπεζα της Ελλάδος και το άγαλμα του Καποδίστρια στο Μυστρά

Δωδεκαθεϊστές και εθνικιστές οι βομβιστές της Καλαμάτας
Ως Δωδεκαθεϊστές με εθνικιστές τάσεις που αγγίζουν τα όρια της ένοπλης βίας (και γι' αυτό διατηρούσε ένα ιδιαίτερα πλούσιο οπλοστάσιο) χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας την πενταμελή ομάδα που συνελήφθη για τις διαδοχικές εκρήξεις στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά!

Ο 52χρονος ηλεκτρονικός από την Καλαμάτα που δημιούργησε την ομάδα το 2009 και οι υπόλοιποι τέσσερις συνεργοί του ηλικίας 25, 28, 30 και 34 χρόνων από τη Δράμα και την Χαλκιδική, ισχυρίστηκαν ότι είναι μέλη της... Ομάδας Ε και είχαν αποφασίσει να βρουν καταφύγιο στο βουνό, όπου θα έκαναν... αντάρτικο υπέρ της ιδεολογίας τους. Μάλιστα, είχαν εφοδιασθεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό για διαβίωση στα ορεινά, από τα οποία σκόπευαν να κατεβαίνουν μόνο για να οργανώσουν νέες επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς. 

Κλείσιμο


Σε έρευνες στα σπίτια των βομβιστών στην Καλαμάτα και τη Δράμα και σε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν και κατασχέθηκε, βρέθηκαν νιτρική αμμωνία βάρους τριών κιλών, τέσσερις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, τέσσερα κυνηγητικά όπλα από τα οποία το ένα με ενσωματωμένο δίποδο και διόπτρα, τρία τόξα και δύο βαλλίστρες, 43 βέλη, 2.599 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, δύο γεμιστήρες πιστολιού, δύο τσεκούρια, ένα σπαθί, μαχαίρια και σουγιάδες, μια σιδερογροθιά και δύο κλομπ, 89 καπνογόνα, τρεις συσκευές ενδοεπικοινωνίας, τρεις κουκούλες, στρατιωτικές φόρμες, γάντια και τζάκετ, θήκες μαχαιριών, ζώνες φυσιγγίων, σακίδια, υπολογιστές συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κινητά, αλλά και 10,2 γραμμάρια κάνναβης.



Τα έγγραφα και οι σημειώσεις που βρέθηκαν σε δυο οχήματα, επιβεβαίωσαν όσα δήλωσαν στους αστυνομικούς, ότι δηλαδή χτύπησαν την τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στον καπιταλισμό και τη μασονία και το άγαλμα του τελευταίου αυτοκράτορα Παλαιολόγου ως εκφραστή του ανθελληνικού Βυζαντίου! Είπαν, ακόμη, ότι σχεδίαζαν να τοποθετήσουν ανάλογους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας, σε αστυνομικές υπηρεσίες και σε κρατικές υπηρεσίες, εφορίες και τράπεζες!



Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξη, διακεκριμένες φθορές και παράβαση των νόμων για τα όπλα, τα βεγγαλικά και τα ναρκωτικά με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, που διέταξε την κράτησή τους ώσπου να απολογηθούν στην ανακρίτρια. 











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης