Γαλάτσι: Στο κλειστό γυμναστήριο οι πρόσφυγες

Γαλάτσι: Στο κλειστό γυμναστήριο οι πρόσφυγες

Περίπου 1000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από την πλατεία Βικτωρίας - Δυο οι χώροι εντός του κλειστού γυμναστηρίου

Γαλάτσι: Στο κλειστό γυμναστήριο οι πρόσφυγες
Στον προαύλιο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου στο Γαλάτσι βρίσκονται από το μεσημέρι της Πέμπτης περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες που μεταφέρθηκαν εκεί από την πλατεία Βικτωρίας με λεωφορεία του ΟΑΣΑ. 

Λίγο μετά τις 17.00 οι μετανάστες ξεκίνησαν να εισέρχονται στο εσωτερικό του γυμναστηρίου, ενώ μέχρι πρότινος γίνονταν εργασίες στο εσωτερικό του. Προέχει η ασφάλεια, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στο protothema.gr και εκτιμά πως μέχρι την Κυριακή θα έχει εκκενωθεί η πλατεία Βικτωρίας και θα έχει παραδοθεί και πάλι στους κατοίκους της περιοχής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο χώρος στο Γαλάτσι θα οργανωθεί στα πρότυπα του Ελαιώνα, ώστε οι μετανάστες να μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν όποτε θέλουν, ενώ θα τους παρέχεται και πλήρης σίτιση. Αυτή τη στιγμή οι χώροι στους οποίους τακτοποιούνται οι μετανάστες είναι δύο και χωρίζονται έτσι ώστε στον έναν να τοποθυετηθούν όσοι έχουν οικογένεια. Οι περισσότεροι κατάγονται από το Αφγανιστά, αλλά και από το Ιράν και τη Συρία.

Κλείσιμο


Σήμερα την σίτιση των μεταναστών φροντίζουν εθελοντικές οργανώσεις και ο δήμος Γαλατσίου, που επίσης έχει φέρει στο χώρο 500 κιβώτια νερό, δύο χημικές τουαλέτες και κάδους απορριμάτων. Στο κλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι βρίσκεται και η οργάνωση «Ο Άλλος Άνθρωπος» που μοίρασε 2.500 μερίδες φαγητού στους πρόσφυγες. Αργότερα αναμένεται να μεριμνήσει για την σίτιση και ο στρατός.



Οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες γύρω στις 18:00, δήλωσε ο δήμαρχος του Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, που πάντως επισήμανε ότι για την μετεγκατάσταση των προσφύγων ενημερώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης το πρωί της Πέμπτης, καθώς το στάδιο δεν ανήκει στο δήμο, αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ. Η ολυμπιακή αυτή εγκατάσταση έχει να λειτουργήσει έντεκα ολόκληρα χρόνια, αλλά από την στιγμή που ενημερωθήκαμε κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε και είμαστε στη διάθεση του υπουργείο για ό,τι άλλο μας ζητήσει. Εμείς σαν δήμος έχουμε τις δομές να ανταποκριθούμε και να είστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα, τόνισε ο δήμαρχος.





Όπως ενημέρωσε ο Εμμανουήλ Ελευθερίου, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του δήμου Γαλατσίου, οι υπηρεσίες του έστειλαν νερό και φαγητό, φρέσκο ψωμί και γλυκά για τους πρόσφυγες, ενώ άμεσα πολίτες έφεραν από κουβέρτες και σλίπινγκ μπαγκ, μέχρι παιχνίδια για τα παιδιά. Επίσης, προσφέρθηκε από το δήμο φαρμακείο, αλλά και εθελοντές νοσοκόμοι. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, δήλωσε ο κύριος Ελευθερίου.

Προς το παρόν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που ήρθαν στο Γαλάτσι από τη Βικτώρια, στήνουν τις σκηνές τους στον προαύλιο χώρο και περιμένουν από τους υπευθύνους την απόφαση για να μπουν στο χώρο. Παράλληλα, εθελοντές και μη κυβερνητικές οργανώσεις βρίσκονται ήδη στο χώρο και βοηθούν, παρέχοντας τα απαραίτητα για τις πρώτες ανάγκες των ανθρώπων αυτών.




Το κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου βρίσκεται δίπλα στο Άλσος Βεΐκου στα όρια με το δήμο Νέας Ιωνίας και το 2004 εκεί είχαν διεξαχθεί τα αγωνίσματα της ρυθμικής γυμναστικής και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η κυρίως σάλα συμπληρώνεται από ένα κλειστό προπονητήριο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα της. 



Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο κύριος Μουζάλας ενημέρωσε το δήμο Γαλατσίου πως πρόκειται για μια προσωρινή λύση, για περίπου 20 μέρες και μετά όλοι οι πρόσφυγες θα απομακρυνθούν.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 16:00, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο χώρο και παρέλαβε μια γυναίκα πρόσφυγα που αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά της.














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης