Υπουργείο Περιβάλλοντος: Η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορά την απόφαση Σκουρλέτη

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορά την απόφαση Σκουρλέτη

Αφορά πράξη του Λαφαζάνη για μελέτη που αφορούσε τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας, υποστηρίζει το υπουργείο

 Υπουργείο Περιβάλλοντος: Η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορά την απόφαση Σκουρλέτη
Η απόφαση «χαστούκι» του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις Σκουριές κατά το υπουργείο Περιβάλλοντος «δεν αφορά ούτε ακυρώνει την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος περί ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των τεχνικών μελετών των υποέργων Σκουριών και (εν μέρει) Ολυμπιάδας».

Σύμφωνα με το υπουργείο η απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει την πράξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη από τις 28 Απριλίου «δια της οποίας επεστράφη ως ελλιπές το προσάρτημα της υποβληθείσας από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός τεχνικής μελέτης, που αφορούσε τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας».

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος έχει ως εξής:
 
Η υπ’ αριθ. 3191/15 απόφαση του ΣτΕ  δεν αφορά ούτε ακυρώνει την απόφαση του Υ.Π.Α.Π.Ε.Ν. περί ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των τεχνικών μελετών των υποέργων Σκουριών και (εν μέρει) Ολυμπιάδας.
 
Με την εν λόγω απόφαση του ΣτΕ ακυρώνεται, λόγω ανεπαρκούς αιτιολογίας, η από 28.4.2015 πράξη του τότε Υπουργού, δια της οποίας επεστράφη ως ελλιπές το προσάρτημα της υποβληθείσας από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός τεχνικής μελέτης, που αφορούσε τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας.
 
Το Υ.Π.Α.Π.ΕΝ., δεν επιθυμεί και δεν δύναται να προβεί σε σχόλια ή κρίσεις επί του περιεχομένου δικαστικών αποφάσεων.
 
Διαβεβαιώνει, ωστόσο, προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εξαντλήσει τα όρια των θεσμικών του αρμοδιοτήτων και κάθε μέσο που του παρέχει ο νόμος, για την απόλυτη και χωρίς συμβιβασμούς προστασία του περιβάλλοντος και για την πλήρη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης