Τώρα ο Σκουρλέτης ζητά διάλογο για τις Σκουριές

Τώρα ο Σκουρλέτης ζητά διάλογο για τις Σκουριές

Ενώ 165 μεταλλωρύχοι παραμένουν στις στοές και ζητούν την ανάκληση της απόφασης για αναστολή των εργασιών - Θέτει ως προϋπόθεση την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων και την επανέναρξη των εργασιών όπου το υπουργείο τις επιτρέπει

Τώρα ο Σκουρλέτης ζητά διάλογο για τις Σκουριές
Μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της προσωρινής διακοπής των εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρύσος και ενώ 165 μεταλλωρύχοι βρίσκονται ταμπουρωμένοι σε στοά 350 μέτρα κάτω από το έδαφος ρισκάροντας την υγεία τους, σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε ότι καλεί σε διάλογο για το θέμα στις Σκουριές.

Ο κ. Σκουρλέτης, όμως, θέτει δύο προϋποθέσεις για την έναρξη του διαλόγου: να ξεκινήσουν εκ νέου όσες εργασίες δεν έχουν διακοπεί με την απόφαση του υπουργείου στα μεταλλεία Κασσάνδρας και να αρθούν οι διαθεσιμότητες των εργαζομένων.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι ήδη 700 εργαζόμενοι έχουν υπογράψει τις απολύσεις τους και 1.300 τις διαθεσιμότητές τους συνεπεία της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος να ανακαλέσει τις εγκρίσεις για τεχνικές μελέτες.

Σε ένδειξη καλής θέλησης, μάλιστα, υπενθυμίζει «την εξάντληση, από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου, των περιθωρίων για καλόπιστη επίλυση του ζητήματος με την παροχή νέας προθεσμίας συμμόρφωσης,  ενός έτους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης