Φιλοσκοπιανό συνέδριο-«φιάσκο» στη Φλώρινα

Φιλοσκοπιανό συνέδριο-«φιάσκο» στη Φλώρινα

Αν και στόχος των διοργανωτών ήταν να αποδείξουν πως στη βόρεια Ελλάδα υπάρχει μειονότητα «Μακεντόνετς» που καταπιέζεται από τις Αρχές, εντούτοις η απουσία προσέλευσης κόσμου, διέψευσε για μία ακόμη φορά τους ανιστόρητους ισχυρισμούς τους

Σε φιάσκο εξελίχθηκε το φιλοσκοπιανό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 19 Ιουλίου στην ακριτική Φλώρινα, με θέμα την ανάλυση και παρουσίαση της -λεγόμενης- «μακεδονικής» ιστορίας «από διάφορες οπτικές γωνίες, όπως της γλωσσολογίας, της ανθρωπολογίας, της πολιτικής και της κοινωνιολογίας», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αν και στόχος των διοργανωτών ήταν να αποδείξουν πως στη βόρεια Ελλάδα υπάρχει μειονότητα «Μακεντόνετς» που καταπιέζεται από τις Αρχές, εντούτοις η απουσία προσέλευσης κόσμου, διέψευσε για μία ακόμη φορά τους ανιστόρητους ισχυρισμούς τους. Να σημειωθεί πως επίσημες γλώσσες του συνεδρίου ήταν τα αγγλικά και τα σλαβικά των Σκοπίων.

Το προκλητικό συνέδριο πραγματοποίησαν τα φιλοσκοπιανά κόμματα «Ουράνιο Τόξο» της Ελλάδας και «OMO Ilinden» της Βουλγαρίας, καθώς και οι ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις Σκοπιανών «Αυστραλιανή ‘Μακεδονική’ Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (A’M’HRC) και «Μακεδονικό Διεθνές Κίνημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Καναδά (‘M’HRMI).

Σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Φλώρινας, διοργανωτές και συμμετέχοντες δεν ξεπέρασαν τα 30 άτομα, γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Προκειμένου να αντικρούσουν τους προκλητικούς ισχυρισμούς και την φιλοσκοπιανή προπαγάνδα, κατά την εναρκτήρια παρουσίαση την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, παραβρέθηκε δεκαμελής αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, η πρόεδρος της οποίας, κυρία Νίνα Γκατζούλη, πραγματοποίησε παρέμβαση, την ώρα που στο βήμα ήταν ο φιλοοκοπιανός καθηγητής Βίκτορ Φρίντμαν.

«Κινήθηκε με ιστορικές ακροβασίες. Από τη μία τόνισε επανειλημμένα τον καθαρά σλαβικό χαρακτήρα της γλώσσας τον Σκοπίων και από την άλλη προσπάθησε να την συνδέσει με την γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων και να την ταυτίσει με τα «Εντόπια» της Καστοριάς» λέει στο protothema.gr η κυρία Γκατζούλη, συμπληρώνοντας πως οι διοργανωτές απαγόρευσαν –για ευνόητους λόγους- να βιντεοσκοπηθεί ο διάλογος της με τον καθηγητή Φρίντμαν.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου ο συνολικός αριθμός των 31 συμμετεχόντων στο συνέδριο επιβεβαιώνει την οργανωτική αποτυχία της συνδιάσκεψης η οποία ενώ ήταν ανοικτή στο κοινό, παραβρέθηκαν μόνο... έξι Φλωρινιώτες, συμπεριλαμβανομένων μελών του «Ουράνιου Τόξου».

«Οι διοργανωτές μάλλον περίμεναν την πολύ περιορισμένη συμμετοχή των Φλωρινιωτών και γι' αυτό φρόντισαν να περιορίσουν το εμβαδόν της ήδη μικρής αίθουσας του ξενοδοχείου με την τοποθέτηση πανό και παραβάν για να φαίνεται μικρότερη και κατ’ επέκταση τεχνητά γεμάτη» σημειώνει η κυρία Γκατζούλη.

Η αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, διένειμαν στους παρευρισκόμενους το βιβλίο «Macedonia Evidence» -στο οποίο υπάρχει επιστολή, στα αγγλικά, τα ελληνικά, τα γερμανικά και τα σκοπιανά, προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μ. Ομπάμα, υπογεγραμμένη από 400 Έλληνες και ξένους καταξιωμένους καθηγητές ιστορίας και αρχαιολογίας ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, με πρωτεργάτη τον φιλέλληνα Αμερικανό αρχαιολόγο Στέφανο Μίλλερ -καθώς και αντίγραφο της επιστολής της Πανελλήνιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων προς τους διοργανωτές του συνεδρίου, στην οποίαν μεταξύ των άλλων τονίζεται η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πραγματικών Μακεδόνων από την θεματολογία της συνδιάσκεψης.

«Οι περισσότεροι τα ξεφύλλισαν με ενδιαφέρον και τα κράτησαν. Μόνο ο κ. Καμβόφσκι -υπεύθυνος της συνδιοργάνωσης- εκνευρισμένος και προκλητικά τα πέταξε σε κάδο σκουπιδιών, εμφανώς ταραγμένος» λέει η κυρία Γκατζούλη.  

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Xr

Να γίνει η ελληνική γλώσσα μία από τις επίσημες των Σκοπίων! Τώρα που είναι καιρός!

Α. Νικολαδου

Είναι αυταπόδεικτο πως πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων: διοργάνωση συνεδρίου ίσα ίσα για να καταγραφεί βαρύγδουπα κυρίως στο Διαδίκτυο και να μένει εκεί σαν δήθεν απόδειξη πως στην ιερή γωνιά της Φλώρινας υπάρχει θέμα. Ευτυχώς ξεσκεπάζεται σιγά σιγά η εδώ και πολλά χρόνια σκοπίμως καλυμμένη αλήθεια, από τη μια με την καθόλου προσέλευση κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι, κι από την άλλη: αξίζει να ρίξετε όλοι μια ματιά στο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πολιτιστικός σύλλογος της Κέλλης Φλωρίνης, όπου φανερώνεται ένα "μυστικό" που γνωρίζουμε όλοι οι ντόπιοι, το άλλο παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων, κάποιοι περιφερόμενοι από πανηγύρι σε πανηγύρι ζητάνε κάποια προχωρημένη ώρα του γλεντιού ανθελληνικά τραγούδια για να τα χορέψουν, κάποιες κάμερες τα αποτυπώνουν και τα ανεβάζουν οι Νόβα Ζόρα και τα συναφή κανάλια της ανθελληνικής προπαγάνδας, που κύριος σκοπός τους είναι η παραπλάνηση όσων δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στα μέρη μας. Παράκληση προς το Πρώτο Θέμα, που αξίζει συγχαρητήρια γιατί ασχολείται με τα σπουδαία αυτά ζητήματα, να δημοσιεύσει το έγγραφο του Συλλόγου της Κέλλης, που απεικονίζει αυτό ακριβώς που συμβαίνει τόσα χρόνια σε πανηγύρια της ιερής μακεδονικής γης, θα είναι μεγάλη η προσφορά του στο αναγνωστικό κοινό του, που πρέπει να ξέρει.

Ανθέλληνες πήθικοι

Δε βρέθηκε κανείς να τους κάνει μήνυση για τα ψεύδη που ισχυρίζονται και για προσβολή της χώρας μας? Είναι προφανές ότι πρόκειται για πράκτορες που προσπαθούν να εγείρουν θέματα μειονότητας. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα τους είχανε πάει στον εισαγγελέα.

Πλάτανος

Οι ακραίοι εθνικιστές από την Αυστραλία που οργάνωσαν τη διάσκεψη, πάντα θα μισούν την Ελλάδα, ότι και αν κάνει η πατρίδα μας, διότι μόνο το μίσος τους κρατάει όρθιους. Κατα τα άλλα, οι διοργανωτές ενός συνεδρίου ευχαριστούν τη χώρα υποδοχής, αλλά εδώ στη Φλώρινα τσιμουδιά διότι οι διοργανωτές από την Αυστραλία δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία της Ελλάδας. Μακάρι οι σλαβομακεδόνες Έλληνες συμπολίτες μας (ή απο σεβασμό στον αυτοπροσδιορισμό τους, 'εθνικά Μακεδόνες') μέλη του Ουράνιου Τόξου, να τους εξηγήσουν ότι εδώ στην Μακεδονία είναι σην Ελλάδα μας και πρέπει να σέβονται τους νόμους φιλοξενίας της χώρας μας. Κατα τα άλλα, το συνέδριο αυτό πραγματοποιήθηκε επειδή η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, το αν ήρθαν 3, 31 ή 131 άτομα δεν έχει σχέση. Η δύναμη μιας χώρας φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά στους εχθρούς της όταν διαβαίνου στα σύνορά της και εδώ η Ελλάδα ήταν άψογη απέναντί τους.

είσαι ή βαθιά νυχτωμένος ή εναντίον

των εθνικών μας συμφερόντων με αυτά τα ανεκδιηγητα που λες.

ρολις

Μην ανησυχειτε,θα τους κανονισει η αλβανια. Αρκετα με τους μακεδονκυ σλαβους

Να ενημερωθεί ο κόσμος....

Αυτά τα καραγκιοζιλίκια υποκινούνται από τον Εθνικιστή Γκρουέφσκι κολλητό της Χρυσής Αυγής. Τα Εθνικιστικά κινήματα στα Βαλκάνια το παίζουν αντίπαλα και ότι μισούνται όμως χρηματοδοτούνται από τις ίδιες πηγές και εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα! Συχνά ανταλλάσσουν και χαιρετισμούς αλλά συχνότερα ψεύτικες ύβρεις! Γιατί ποιος Χρυσαυγίτης αντέχει την αλήθεια ότι 500.000 Σκοπιανοί είναι Έλληνες Μακεδόνες; Ποιος Χρυσαυγίτης αντέχει την αλήθεια ότι οι μισοί Αλβανοί είναι Έλληνες; Γιατί δεν την αντέχει; Γιατί αν Ελληνοποιηθούν οι Έλληνες της Αλβανίας, των Σκοπίων, Της Βουλγαρίας και της Τουρκίας δεν θα υπάρχουν οι Χρυσαυγίτες.... Θάνατος σε κάθε Ανθελληνικό Φασιστικό κεφάλι.... Ότι λέω είναι προιόν Γενετικής έρευνας των λαών των Βαλκανίων και της Τουρκίας! Ψάχτε το.... Σας το κρύβουν οι Ναζί για να κρατάνε τα Βαλκάνια τεμαχισμένα....

Πλάκωσαν και τα λαφαζανοειδη

Μετα την χώρα των πιθήκων τα σκοπιά ετοιμάζονται να κανουν την χώρα των μαϊμούδων γερά ρε πιθήκια της αριστερής πλατφόρμας ήρθαν τα συντροφιά που καλέσατε απο τα σκοπιά ουγκα; Ουγκα γουαου

Ηλιας

Εαν εμεις σαν Ελληνες καναμε καποιο συνεδριο με τετοιο θεμα στα σκοπια ,,,,,, θα μας αφηναν οι αρχες η θα πλακωναν στο ξυλο ??? Πολλη δημοκρατια ρε παιδια εχουμε τελικα !!! 1

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης