Συνελήφθησαν οι «ληστές με το σίδερο» που είχαν «χτυπήσει» στην Πεύκη

Συνελήφθησαν οι «ληστές με το σίδερο» που είχαν «χτυπήσει» στην Πεύκη

Πρόκειται για δύο Γεωργιανούς - Ανθρωποκυνηγητό για τον τρίτο συνεργάτη των κακοποιών - Σοκαριστικές οι περιγραφές από τα θύματα

Συνελήφθησαν οι «ληστές με το σίδερο» που είχαν «χτυπήσει» στην Πεύκη
Ήταν με διαφορά η πιο σκληρή, απάνθρωπη και επικίνδυνη συμμορία ληστών - εισβολέων που εμφανίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα. Με καταγωγή από τη μακρινή Γεωργία, η ομάδα των βασανιστών, έσπερνε τον τρόμο και το αίμα σε κάθε της χτύπημα. 

“Ακούμπαγαν το  καυτό σίδερο στην κοιλιά μου...”. 'Με χτύπαγαν στο κεφάλι... Δεν μπορούσα να αναπνεύσω”. “Έβλεπαν το αίμα να τρέχει και αυτοί συνέχιζαν...”. Αυτές είναι οι περιγραφές των θυμάτων στους αστυνομικούς οι οποίοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι  οι Γεωργιανοί σαδιστές έχουν πραγματοποιήσει έξι χτυπήματα. Μέχρι στιγμής όμως από την συγκεκριμένη ομάδα έχουν ταυτοποιηθεί τα δύο... 

Μάλιστα λίγες ημέρες μετά το πρώτο χτύπημα που χρεώνουν οι αστυνομικοί στη συμμορία - τον Μάρτιο του 2014 - συνελήφθη ο 35χρονος Γκιόργι Μασαρασβίλι, ο ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της ομάδας που συντόνιζε και έδινε οδηγίες στον ψηλό γεροδεμένο συνεργό του να καίει και να βασανίζει με το πυρακτωμένο σίδερο τη σύζυγο του δερματολόγου. Δύο ακόμη  Γεωργιανοί συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης  στη Γλυφάδα και στην Θεσσαλονίκη. 

Κλείσιμο
Πρόκειται για άτομα ηλικίας 37 και 38 ετών, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ένας 27χρονος ομοεθνής τους, ο οποίος αναζητείται μαζί και με άλλους συνεργούς τους. 

Το πρώτο συμβάν με μεσαιωνικού τύπου βασανιστήρια που ταυτοποιήθηκε σημειώθηκε στις 4 Δεκεμβρίου στην Πεύκη. Στις 03:00 τα ξημερώματα  τέσσερα άτομα εισέβαλαν από την κεντρική πόρτα σε τριώροφη οικία επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως.  Αρχικά οι δράστες ακινητοποίησαν μία φίλη της ιδιοκτήτριας που κοιμόταν στο σαλόνι και έπειτα την 45χρονη ιδιοκτήτρια και την 10χρονη κόρη της που βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο. Έδεσαν και χτύπησαν τα θύματά του και στη συνέχεια πήραν με ηλεκτρικό σίδερο προκειμένου να αποκαλύψουν που έχουν χρήματα και κοσμήματα. Η δεύτερη περίπτωση που  εξιχνιάστηκε ήταν διάρρηξης που διαπράχθηκε πριν 20 ήμερες  σε οικία στο Χαλάνδρι. 

Όμως η   ομάδα των  Γεωργιανών κακοποιών ξεκίνησε τη δράση της ένα χρόνο νωρίτερα... 

Πρώτη “δουλειά” η εισβολή σε βίλα στην Εκάλη γνωστού βιομηχάνου, όταν η συμμορία προσπάθησε να ακινητοποιήσει την οικιακή βοηθό η οποία όμως αντέδρασε και έτσι αυτοί εξαφανίστηκαν χωρίς να πάρουν χρήματα. Τότε, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ποιοι ήταν αυτοί που χτύπησαν μεν τη βίλα άλλα αναγκάστηκαν να φύγουν άρον- άρον αφήνοντας στη μέση τη δουλειά. Λίγες ημέρες αργότερα, στο στόχαστρο μπήκε μια άλλη μονοκατοικία στην περιοχή του Χαλανδρίου όπου μένει ένας γνωστός δερματολόγος με τη σύζυγο του. Τη στιγμή της εισβολής, βρισκόταν στο σπίτι η 55χρονη γυναίκα του γιατρού και η οικιακή βοηθός. Οι Γεωργιανοί βασανιστές με πρωτοφανή αγριότητα έδεσαν τις δύο γυναίκες στο σαλόνι του σπιτιού και στη συνέχεια βρίζοντας και απειλώντας ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια να τους αποκαλύψει που βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο. Σοκαρισμένη η γυναίκα δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη όταν ένας από τους ληστές άρπαξε το σίδερο και με την καυτή πλάκα της προκάλεσε εγκαύματα στην κοιλιά.  

Η 55χρονη γυναίκα για να σώσει τη ζωή της υπέδειξε στους ληστές που ήταν το χρηματοκιβώτιο. Αφού άρπαξαν ότι βρήκαν μπροστά τους χάθηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη. Η σύζυγος του δερματολόγου, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και παρέμεινε για αρκετές ημέρες μέχρι να αναρρώσει καθώς τα τραύματα που της προκάλεσαν οι βασανιστές ληστές ήταν πολύ σοβαρά. 

Όπως κατέθεσε στην Αστυνομία, τόσο ο γνωστός γιατρός όσο και η σύζυγος του, οι αλλοδαποί ληστές την έκαιγαν με το πυρακτωμένο σίδερο στην κοιλιά και τα χέρια προκειμένου να κάνουν το ζευγάρι να “σπάσει” και να αποκαλύψει που έχουν τα χρυσαφικά και τα χρήματα. Και όλα αυτά για να πάρουν 2000 ευρώ και 1500 δολάρια που είχε στο σπίτι ο δερματολόγος και η σύζυγος του. 

Μάλιστα, φεύγοντας τους άφησαν δεμένους και με βαριά εγκαύματα γεγονός που δείχνει ότι δεν τους ενδιέφερε αν ζήσουν ή πεθάνουν. Για την Αστυνομία η υπόθεση ήταν άμεσης προτεραιότητας, στήθηκε ειδική ομάδα και τελικά στις αρχές Μαρτίου συνελήφθη ένας 35ρονος Γεωργιανός, μέλος της άγριας αυτής συμμορίας των εισβολέων βασανιστών. 

 “Για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν προμηθευθεί τα κατάλληλα μέσα (κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία, οχήματα) ενώ προέβαιναν και στην παρακολούθηση των στόχων τους, χρησιμοποιώντας μηχανήματα GPS τα οποία τοποθετούσαν στα οχήματα των ενοίκων, προκειμένου να γνωρίζουν επακριβώς τις μετακινήσεις τους και τις ώρες που απουσιάζουν από τις οικίες τους” λέει η αστυνομία και στην επίσημη ανακοίνωση τονίζει:

Στην κατοχή τους, καθώς και σε οικίες στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Διάφορα κοσμήματα.

-Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim

-Πλήθος φωτογραφικών συσκευών.

-Πλήθος usb stick.

-Πινακίδες οχημάτων.

-Τρία Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Τέλος αυτό που ανησυχεί την Ασφάλεια είναι η πιθανότητα να βρεθούν κακοποιοί που θέλουν να μιμηθούν τη δράση της συμμορίας και να μην αρκούνται στο να λεηλατούν τις κατοικίες αλλά να βασανίζουν, χρησιμοποιώντας καρμπόν modus operandi, τους ιδιοκτήτες για να τους αποκαλύψουν κωδικούς πιστωτικών καρτών και χρηματοκιβωτίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης