Σοκ: Η 7χρονη έκανε φασαρία και γι' αυτό τη στραγγάλισε ο πατέρας της

Σοκ: Η 7χρονη έκανε φασαρία και γι' αυτό τη στραγγάλισε ο πατέρας της

Ο 47χρονος αστυνομικός ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί - Ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη - Είπε ότι δεν θέλει νομική εκπροσώπηση - Το θάνατο του μικρού κοριτσιού από ασφυξία επιβεβαίωσε και ο ιατροδικαστής

Σοκ: Η 7χρονη έκανε φασαρία και γι' αυτό τη στραγγάλισε ο πατέρας της
Προθεσμία να απολογηθεί ζήτησε ο 47χρονος αρχιφύλακας των ΜΑΤ που οδηγήθηκε νωρίτερα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης για το στραγγαλισμό της 7χρονης κόρης του. Ο παιδοκτόνος κατά πληροφορίες ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ενώ υποστήριξε ότι θα υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του αποδεσμεύοντας τον δικηγόρο του. «Δε μπορώ να κατανοήσω τι λέει δε μπορούμε να συννενοηθούμε, πήρε μία αναβολή και επαναλαμβάνει ότι δεν είναι καλά και θα ζητήσει να εξεταστεί από ψυχίατρο», λέει ο κ. Σεργιόπουλος μιλώντας στο protothema.gr.

«Στραγγάλισα την κόρη μου ελάτε να με πάρετε»

«Είμαι ο Μ.Κ. Στραγγάλισα την κόρη μου. Ελάτε να με πάρετε». Ο 47χρονος αρχιφύλακας των ΜΑΤ, που έπνιξε την 7χρονη κορούλα του επειδή όπως ο ίδιος είπε... έκανε φασαρία, τηλεφώνησε ο ίδιος στην Άμεση Δράση το μεσημέρι της Τρίτης και με αυτή του φράση ενημέρωσε τους συναδέλφους του για το άγριο έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρη τη χώρα! Άνδρες της Ασφάλειας έσπευσαν στο σπίτι της οδού Νεμέας, ενώ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εκλήθη άμεσα. Το πλήρωμά του κατέβαλε προσπάθειες να κρατήσει στη ζωή το άτυχο κοριτσάκι, άλλα, δυστυχώς, ήταν πλέον αργά. Στο σημείο έσπευσε και γιατρός της περιοχής και περιέγραψε στο protothema.gr τι αντίκρισε: «Το παιδάκι ήταν αναίσθητο, ξαπλωμένο στο κρεβάτι και δεν είχε παλμούς. Επί δυόμιση ώρες κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το επαναφέρουμε στη ζωή, αλλά ήταν αδύνατον».
Κλείσιμο

Σύμφωνα με γείτονες της οικογένειας, ο πατέρας δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, ωστόσο, φαινόταν να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Περίοικοι ανέφεραν ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες, έβλεπαν τα παντζούρια του σπιτιού κλειστά, ενώ ανέφεραν πως το παιδί είχε μόλις γυρίσει από το σχολείο, όταν συνέβη το περιστατικό.

Όπως δήλωσε γείτονας της οικογένειας στο protothema.gr, ο αστυνομικός ήταν ένας πολύ κλειστός άνθρωπος, που είχε μόλις ένα «γεια» με τους γείτονες. «Είμαι συγκλονισμένος. Τη Δευτέρα η μικρή μου έπαιζε με το άτυχο παιδί, μπαλκόνι με μπαλκόνι» είπε ο άντρας σοκαρισμένος από το πρωτοφανές περιστατικό. 

Η μητέρα της μικρής επέστρεψε στο σπίτι την ώρα που είχε φτάσει το ασθενοφόρο στο σπίτι για να παραλάβει το ίδιο της το παιδί και νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ. Με τον 48χρονο αστυνομικό έχουν ένα ακόμα κοριτσάκι, 1,5 έτους. 

Λίγο πριν τις 18;00 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η νεκροψία, στο σπίτι της οδού Νεμέας και το άψυχο σώμα του 7χρονου κοριτσιού μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία όπου και θα γίνει η νεκροτομή.

Τι λέει ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού



«Ο εντολέας μου δεν έχει ακόμη πει το παραμικρό. Είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση», λέει ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού που στραγγάλισε το επτάχρονο κοριτσάκι του δήλωσε νωρίτερα ο κ. Σεργιόπουλος στο protothena.gr.



Αντιμετώπιζε προβλήματα στην υπηρεσία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης εργαζόταν αρχικά ως σκοπός στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη. Πριν από περίπου δέκα μήνες, η γυναίκα του έφερε στον κόσμο άλλο ένα παιδάκι και ο ίδιος έκανε χρήση της εννιάμηνης άδειας πατρότητας, δηλαδή παρέμενε στο σπίτι, καθώς η μητέρα ήταν ιδιωτική υπάλληλος και έπρεπε να εργάζεται πολλές ώρες. 

Μόλις επέστρεψε στην υπηρεσία του από την άδεια, μετατέθηκε στις διμοιρίες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με συναδέλφους του, η εξέλιξη αυτή τον είχε δυσαρεστήσει πολύ, με αποτέλεσμα να εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τις νέες του αρμοδιότητες. Μάλιστα, συχνά έλεγε πως ήταν πολύ μεγάλος για να είναι μάχιμος και πως ήταν καλύτερα στην προηγούμενη θέση του.

Παρ' ότι μπορεί να υπήρχαν κάποια μικρά πειθαρχικά παραπτώματα, οι συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που δεν είχε δώσει δικαιώματα και έχει περάσει με επιτυχίες όλες τις εξετάσεις και τα ψυχολογικά τεστ, αν και τελευταία παραπονούνταν συχνά.

Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένεια του 47χρονου αρχιφύλακα των ΜΑΤ, που έπνιξε την 7χρονη κορούλα του επειδή όπως ο ίδιος είπε... έκανε φασαρία!

«Έχουμε τρελαθεί, δε μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έγινε, πώς έγινε αυτό το φρικτό πράγμα, θα τρελαθούμε», λέει στο protothema.gr η μάνα του αστυνομικού που στραγγάλισε την επτάχρονη κορούλα του.

Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια του αστυνομικού παιδοκτόνου προσπαθεί να βρει δύναμη να ψελλίσει λίγα λόγια ο καθένας, ξεψυχισμένα, στην προσπάθεια τους όλοι να κατανοήσουν το φρικτό έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο ίδιος τους ο γιος. 

«Δεν υπάρχουν λόγια τέτοια ώρα... τι να πούμε, τα έχουμε χαμένα, κοντεύουμε να τρελαθούμε, αφήστε μας στον πόνο μας», θα πει η μητέρα του αστυνομικού που στραγγάλισε το κοριτσάκι του, μιλώντας στο protothema.gr. 

Η τοπική κοινωνία του χωριού της Χαλκιδικής όπου είναι το πατρικό σπίτι του αστυνομικού έχει συγκλονιστεί στην ανακοίνωση του φρικτού εγκλήματος και όπως λένε οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού ο αστυνομικός δεν είχε δώσει ποτέ την εντύπωση ότι είχε κακό ή επιθετικό χαρακτήρα. 

Την ίδια ώρα η γειτονιά της οδού Νεμέας έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος και κάνει λόγο για ένα πράο μεν άνθρωπο που όμως τον τελευταίο καιρό φαινόταν προβληματισμένος και σκεπτικός και επιπλέον απέφευγε τις πολλές κουβέντες. 

Η μητέρα της άτυχης μικρής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ.

«Δε νομίζω ότι έχω λόγια να πω για να περιγράψω αυτή την τραγωδία, δε μπορούμε ακόμη να πιστέψουμε ότι έχει συμβεί κάτι τόσο φρικτό», λέει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας κ. Θεόφιλος, μιλώντας στο protothema.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης