Τι αλλάζει στα πρότυπα και στα πειραματικά σχολεία

Τι αλλάζει στα πρότυπα και στα πειραματικά σχολεία

Διαχωρίζονται τα πειραματικά από τα πρότυπα - Θα διατηρηθούν μόνο 5 πρότυπα σχολεία για ιστορικούς λόγους - Με κλήρωση η εισαγωγή μαθητών στα πειραματικά

Δύο διαφορετικοί τύποι σχολείων δημιουργούνται με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Τα έως τώρα 60 πρότυπα-πειραματικά χωρίζονται στα δύο με τη μεγαλύτερη ομάδα να μένει αυτή των πειραματικών σχολείων στα οποία η εισαγωγή θα γίνεται με κλήρωση. Μόνο πέντε πρότυπα θα παραμείνουν: Τα Ανάβρυτα, η Βαρβάκειος, η Ευαγγελική Σχολή, η Ιωννίδειος και η Ζωσιμαία σχολή Ιωαννίνων, τα οποία θα αποφασίσουν αν θα δεχθούν μαθητές με κλήρωση ή εξετάσεις.

Συγκεκριμένα το πολυνομοσχέδιο ορίζει:
- Η κατάργηση του όρου «πρότυπο-πειραματικό» σχολείο
- Ο διαχωρισμός των πειραματικών από τα πρότυπα
- Η μετατροπή της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτών των υβριδικών σχολείων σε πειραματικά
- Ο ορισμός μόνο ενός περιορισμένου αριθμού από αυτά ως πρότυπα σχολεία, για ιστορικούς λόγους
- Στα πειραματικά σχολεία οι μαθητές/τριες θα επιλέγονται με κλήρωση στην τάξη εισόδου
- Στα πρότυπα τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής στην τάξη εισόδου θα ορίζεται με απόφαση της ΔΕΠΠΣ μετά από εισήγηση των Συλλόγων διδασκόντων και των ΕΠΕΣ των πρότυπων γυμνασίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες και τα πέντε πρότυπα προσανατολίζονται στο να δεχθούν μαθητές με εξετάσεις, ωστόσο δεν έχει ακόμα διασφαλισθεί το σχετικό κονδύλι.
Τα προηγούμενα χρόνια και τα 60 σχολεία χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκά προγράμματα ύψους 60.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο και 70.000 τον δεύτερο που αφορούσαν σε μισθούς εκπαιδευτικών , διορθωτών και επιτηρητών. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

boutaris

Μέσω ανακοίνωσης, η "Πρωτοβουλία" τονίζει πως "η οργανωμένη βίαιη και άνανδρη επίθεση ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώς Γούλα, ενώ συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων ασκώντας τα θεσμικά καθήκοντά τους, αποτελεί πράξη τυφλού μίσους και ακραίου εθνικισμού"

g20

Ο 26χρονος είχε καταδικαστεί για ληστεία, κλοπή και παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και επτά μηνών με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Εύβοιας