Βίντεο: Δεν κάναμε ζημιές στην κατάληψη στο ΕΚΠΑ, λένε οι αντιεξουσιαστές

Βίντεο: Δεν κάναμε ζημιές στην κατάληψη στο ΕΚΠΑ, λένε οι αντιεξουσιαστές

Βίντεο, προκειμένου να αποδείξουν ότι οι χώροι της πρυτανείας βρίσκονται σε καλή κατάσταση κοινοποίησαν οι αντιεξουσιαστές που έχουν καταλάβει το ιστορικό κτίριο του πανεπιστημίου Αθηνών

Βίντεο: Δεν κάναμε ζημιές στην κατάληψη στο ΕΚΠΑ, λένε οι αντιεξουσιαστές
Την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ εκφράζουν με κείμενό τους οι καταληψίες, μετά τις εκκλήσεις των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου προς τον πρωθυπουργό για παρέμβαση ώστε να λήξει η κατάληψη.

Την ίδια ώρα οι καταληψίες κοινοποίησαν βίντεο για να καταδείξουν ότι οι χώροι της πρυτανείας δεν έχουν υποστεί απολύτως καμία ζημιά. 

Στο κείμενό τους δηλώνουν ότι συνεχίζουν την κινητοποίηση σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, καταφέρονται εναντίον του πρύτανη του ΕΚΠΑ και δίνουν απαντήσεις για τα περί «κινδύνου απώλειας ζωής λόγω χρήσης ναρκωτικών».

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για ψέματα, προπαγάνδα, καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και ασφυκτική περικύκλωση της πρυτανείας από δυνάμεις της αστυνομίας και ζητούν την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων. 

Παράλληλα, οι καταληψίες κοινοποίησαν βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί χώροι γραφείων, καθώς και εξωτερικοί χώροι της πρυτανείας για να καταδείξουν ότι δεν έχουν υποστεί απολύτως καμία ζημιά. 
Κλείσιμο

Όπως σημειώνουν, «σε αντίθεση με την κυρίαρχη προπαγάνδα που προωθούν τα αστικά ΜΜΕ και ο Πρύτανης, Θάνος Δημόπουλος, η κατάληψη είναι περιφρουρημένη με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά και με διαρκή παρουσία του φύλακα της Πρυτανείας. Αυτό το βίντεο αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των περιφρουρημένων χαρακτηριστικών της κατάληψης και οποιαδήποτε επιδιωκόμενη προβοκάτσια από τις πρυτανικές και αστυνομικές αρχές, θα πέσει στο κενό».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης