Κατρούγκαλος: Κανένας πρώην δημοτικός αστυνομικός δεν χάνει τη δουλειά του

Κατρούγκαλος: Κανένας πρώην δημοτικός αστυνομικός δεν χάνει τη δουλειά του

Σύμφωνα με το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανασυστήνεται μια υπηρεσία, η οποία είναι
ιδιαίτερα χρήσιμη για την καθημερινή ζωή των πολιτών 

Κατρούγκαλος: Κανένας πρώην δημοτικός αστυνομικός δεν χάνει τη δουλειά του
Διευκρινήσεις για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επανασύσταση θα γίνει στο πλαίσιο της επαναπρόσληψης απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος. Επίσης, στην απόφαση αυτή προχώρησε στο πλαίσιο των πιέσεων των δημάρχων για την επαναφορά των συγκεκριμένων αστυνομικών στη διάθεση των δήμων.

Κλείσιμο
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, το μέτρο αυτό «αποσκοπεί όχι μόνον στην αποκατάσταση αδικιών, αλλά και στην κάλυψη των αναγκών της διοίκησης», ενώ υπογραμμίζεται, δε, ότι η υπηρεσία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την καθημερινή ζωή των πολιτών και προσπορίζει σημαντικά οικονομικά έσοδα στους δήμους.

Όπως έχει διευκρινιστεί, όπως για άλλες περιπτώσεις απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, έτσι και εδώ σημειώνεται ότι κανένας πρώην δημοτικός αστυνομικός δεν θα χάσει τη δουλειά του, ότι θα επιστρέψουν στην παλαιά θέση τους, εκτός και αν είχαν τοποθετηθεί οριστικά σε κάποια νέα θέση.

Επίσης, ως προς το διαδικαστικό, διευκρινίζεται πως «όσοι δεν έχουν τοποθετηθεί οριστικά, αλλά με βάση προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ έχουν δικαίωμα να επιλέξουν αν θα παραμείνουν στις θέσεις αυτές ή θα επιστρέψουν στην Δημοτική Αστυνομία».

Να σημειωθεί ότι όσοι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί είχαν μετακινηθεί στην Ελληνική Αστυνομία, θα επιστρέψουν στους δήμους, αφού, όπως γίνεται γνωστό, «κρίθηκε από το αρμόδιο υπουργείο ότι δεν ήταν λειτουργικά χρήσιμη η αξιοποίησή τους εκεί».
 
Τέλος από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνεται: «Το υπουργείο μας, συνεπώς, και στην περίπτωση αυτή εφάρμοσε ομοιόμορφους και αντικειμενικούς κανόνες, ίδιους για όλους τους "διαθέσιμους" υπαλλήλους, ακολουθώντας, ως προς την εκτίμηση των πραγματικών αναγκών, την γνώμη των αρμόδιων Υπουργείων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης