Οι συνομιλίες Βλαστού για Γκιόλια και Αγία Νάπα

Οι συνομιλίες Βλαστού για Γκιόλια και Αγία Νάπα

Συγκλονιστικά τα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία - Διαβάστε αναλυτικά τις συνομιλίες - Τι λέει ο Βλαστός για την πρώην ερωτική σύντροφό του Π. Καρπούζου: «Ήταν π.... αλλά δεν μου έφαγε λεφτά»

Οι συνομιλίες Βλαστού για Γκιόλια και Αγία Νάπα
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία για το πώς ο Παναγιώτης Βλαστός σχεδίαζε να σκοτώσει την εξαδέλφη του, την περιβόητη «Λίτσα», τη γυναίκα που με τις καταθέσεις τις ξετύλιξε το κουβάρι της εγκληματικής οργάνωσης των 37 προσώπων που πλέον βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που περιλαμβάνεται στη δικογραφία για το κύκλωμα των μπράβων έχει δώσει αρκετά στοιχεία τόσο για την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα, όσο και για την εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια. Σύμφωνα με όσα λέει ο Γ.Δ. στον Παναγιώτη Βλαστό, εκτός από τα ονόματα του Τάσου Τσεχιλίδη και του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου που φέρονται να είναι εκτελεστές της «Σέχτας Επαναστατών», εμφανίζεται και το όνομα ενός Αλβανού με το όνομα Αιμίλιος, ο οποίος εμπλέκεται και αυτός στις δύο υποθέσεις, αλλά και «κάνα δύο ακόμη που βρίσκονται μέσα» σύμφωνα με τα λεγόμενα του συνομιλητή του Βλαστού. 

Η πρώτη συνομιλία του Π. Βλαστού με τον Γ.Δ. γίνεται στις 14/3/2014, κατα την οποία γίνεται αναφορά στην Αγία Νάπα και στη δολοφονία Γκιόλια:

Δ: Ακου φίλε τώρα να δεις τί γινεται.

Βλ: Για πες, γιια λέγε

Δ: Ποιό πολύ έχει να κάνει με το... μ' αυτό το μαλάκα, στη Κύπρο. Θυμασαι που σου είχα πει ότι... είχε σκοτώσει πέντε άτομα στην Αγία Νάπα στην Κύπρο ένας;

Βλ: Σώπα ρε, ναι. Για αυτο σε καλάνε εσένανε;
Κλείσιμο

Δ: Ακου.

Βλ: Σώπα ρε.

Δ: Αυτός λοιπόν ήταν μαζί με έναν άλλο, τον Τάσο Τσ. Αυτός λοιπόν τους έδωσε τους υπόλοιπους.

Βλ: Ναι. Και τί δουλειά έχεις εσύ να σε ρωτάνε για αυτά τα πράγματα εσένανε;

Δ: Ακου, άκου..

Βλ: Ερχόταν κανάς μαλάκας από το μαγαζί σου και σου έλεγε καλημέρα. Για αυτό;

Δ: Κατσε, κάτσε να δεις

Βλ: Αντε ρε

Δ: Αυτός λοιπόν, αυτός που σκότωσε τα πέντε άτομα έκανε παρέα με έναν Αλβανο, με έναν Αιμίλιο ονόματι.

Βλ: Δεν τους ξέρω, ναι.

Δ: Δεν τους ξέρεις. Οχι καμία σχέση. Ακου. Απλώς εσένα σου λέει μήπως ρε παιδί μου βγάλουμε τίποτα κια από αυτόν. Είσαι εκτός, είσαι εκτός εσύ, άστο.

Βλ: Τί να πεις ρε με τους χαζούς, ό,τι θέλουν κάνουν, τραβήξανε αυτη την πατσαβούρα, αυτή τη βρωμιάρα που μίλαγα εγώ να γελάσεις, ακούς;

Δ: Μου δείξανε φωτογραφίες δικες της να δούμε αν την ξέρω. Και λέω την είχα δει μια φορά στο δικαστήριο του Παναγόπουλου.

Βλ: Αυτή την πατσαβούρα, α στη δείξαν φωτογραφία;

Δ: Ναι ναι και τους λέω ναι από τότε μια φορά την είδα στο δικαστήριο, πουθενά αλλού λέω, γιατί ήμουνα και φίλος με τον πατέρα (ακατάληπτη φράση) όταν πέθανε λέω. Γιατί πήγες στο δικαστήριο; Ετσι πήγα, γιατί είναι φίλος μου ο Βλαστός και πήγα.

Βλ: Πω πω μάγκα μου (ακατάληπτο) κατάλαβες; Ξέρεις τί της κάναν αυτηνής; Να σου πω; να γελάσεις; Αυτή άκου τί είχε κάνει η π.......α παλιά, τότε που την είχα κυνηγήσει εγώ, πήγε η π......α και μου κλωνοποίησε το τσιπακι και μία έδειχνε ότι ήμουν στα Τρίκαλα και μία στο σπίτι της για να δει ποιά γκόμενα με παίρνει τηλέφωνο. Ακου η τρελή. Και την πιάσανε και της είπαν ξέρεις αυτό απαγορεύετεαι. Ειχε κάποιο γκόμενο αυτή, κάποιο πατσαβούρι που δούλευε εκεί στο Γερμανό και της είπε το τσιπάκι, ποιά γκόμενα είχα και κανα δυο άλλοι μέσα είναι, είχε βρειι μια δικηγόρο μου, μία από εδώ, μία από εκεί, κατάλαβες; και της λέει πως γίνεται (ακατάληπτο) ρε μ.......ς, ρε κορόιδα (ακατάληπτο) πες και καμιά αλήθεια...(ακατάληπτο) Ρε άι γ.......ου της λεω σαβούρα, να πεις την αλήθεεια. Οτι ξέρεις θα το πεις της  λέω. Για πες εσυ...

Δ: Ακου, τότε είχε έρθει ένας Αλβανός και μου είχε πει να, μου χρωστάει μου λέει η Ηλίας, 50 ευρώ επειδή έχουν πέσει όλοι πάνω μου, μπορείτε να μου δώσετε να φύγω; Και το μ.....ί ξέρεις τί έκανε; Είχε πάρει τα λεφτά αλλουνού, 30.000. Είχε πάρει και την κοπάνησε

και σηκώθηκε και έφυγε. Τον δώσανε όμως από την Κύπρο και τον ξαναέφεραν και τον πιάσανε και είναι προφυλακισμένος τώρα, όπου τον βρεις, γ.......έ του το σπίτι.

Βλ: Σώπα ρε. Δεν τον ξέρω ποιός είναι.

Δ: Και έχει πει ότι όνειρο έβλεπε.

Βλ: Ο Αλβανός;

Δ: Ναι ο Αλβανός. Ο Δ. (σ.σ. φαίνεται να αναφέρεται στον εαυτό του) έκανε παρέα με αυτόν εκεί και μπορεί να ξέρει για τη μπόμπα.

Βλ: Οτι έκανε παρέα με εμένανε

Δ: Οχι ρε φίλε. Με μένανε.

Βλ: άκου ο π.........ς

Δ: Αυτός από την Κύπρο, που πιάσανε στην Κύπρο, πέρναγε από το πάρκινγκ το δικό μου εκεί.

Βλ: Αυτός που ήταν στην Κύπρο έκανε τους φόνους εκεί, αυτός ο Αλβανός τους έκανε;

Δ: Δεν ξέρω αν τους έχει κάνει, λένε τώρα χρεώνουν, έφαγε 5 φορές ισόβια αυτός να πούμε, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.

Βλ: Ο Αλβανός έφαγε 5 φορές ισόβια;

Δ: Όχι δυο Έλληνες ήταν, ο Τσεχιλίδης και ο Μαμαλικόπουλος, ένας που είχε μπει στον Κορυδαλλό που τον χτυπήσανε οι άλλοι, οι πυρήνες της φωτιάς, αλλά ανακατεύεται με τους τρομοκράτες, με αυτούς πρέπει να 'ναι.

Βλ: Δεν τους ξέρω αυτούς ρε γαμώτο.

Δ: Που να τους ξέρεις εσύ ρε φίλε;

Βλ: Με όλους τους πυρήνες τους μ.........ς εδώ πέρα, (ακαταληπτο) με κρατάνε.

Δ: Αυτοί είναι φίλοι μεταξύ τους. Εγώ ούτε αυτούς τους ξέρω. Εγώ ήξερα τον Μαμαλικόπουλο, αυτόν που λέει ότι εκτέλεσε τα πέντε άτομα. Το 'κανε δεν το 'κανε; Δεν είναι δικιά μου δουλειά.

Βλ: Και που τον ήξερες εσύ αυτόν; Από το πάρκινγκ;

Δ: Τον ήξερα, ερχόταν με τον μ.......α το δικό μου εκεί, καταλαβαίνεις. Εμένα δεν μου είχαν κάνει στραβή.

Βλ: Και αυτός εκεί πέρα έκανε τους φόνους;

Δ: Έκανε δεν έκανε τί να σου πω; Τον χρέωνουν λένε ότι τον έχουν σε βίντεο.

Βλ: Τί να σου πω τώρα, βγάζεις άκρη τί γίνεται;

Δ: Όλη τη ζημιά την έχει κάνει ο Αλβανός, αυτός ο Αιμίλιος, τον πιάσανε πιστεύω (ακατάληπτο). Χρεώνουν ότι σκοτώσανε και το Γκιόλια το δημοσιογράφο.

Βλ: Το Γκιόλια;

Δ: Ναι. Οτι είναι εκτελεστές της Σέχτας Επαναστατών ρε.

Βλ: Και αυτός ο Αλβανος μαζί;

Δ: Ο Αλβανός και κανά δυο άλλοι μέσα. Λοιπόν και ο Αλβανός μέσα... (ακατάληπτο)

Βλ: Ναι, ναι κάτι κάνουν και δεν μας αφήνουν να μιλήσουμε. Για πες. Ναι; Μ' ακους;Λίγες μέρες αργότερα, στις 18/3/20014, οι δύο άνδρες μιλούν και αναφέρονται ξανά στην Αγία Νάπα:


Δ: Να σου πω κάτι αυτός ο Αλβανός, ο Αιμίλιος που τον προφυλακίσανε, που υποτίθεται ότι, όχι υποτίθεται, ότι είναι αλήθεια, ότι μεσολάβησε να γίνει το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα στην Κύπρο... Αυτός έδωσε εμένα ότι εγώ είμαι αυτός με τον άλλονε... τον Μήτσο... Τον άλλο που έριξε και σκότωσε...

Βλ: Ε... για... Ε για αυτός τι τους... Ε δηλαδή, ξέρεις τί κάνουν ρε συ (ακατάληπτο) η πατσαβούρα, τη πατσαβούρα. Αυτήνα. Την έχουνε καλέσει εκατό φορές. Επάνω εκεί, είχε κάνει μια κλωνοποίηση με κάτι τσιπάκια και καλά να πούμε εμένανε... κατάλαβες; Και την καλάνε εκατό φορές. Τώρα αυτή εκεί πέρα,, τί;

Δ: Εν τω μεταξύ...

Βλ: Ναι

Δ: ...πριν από μένα, από μένα και το μικρό.... μας είχανε σε ένα δωμάτιο. Και όσο μας είχαν ανοιχτό το δωμάτιο και χαχαχα και χουχουχου. Καποια στιγμή μας έκλεισαν την πόρτα και τους λέω, ρε παιδιά τί θα γίνει τ΄ώρα, να δώσω μια πρώτη κατάθεση να πα να φύγω γιατί το πρωί δουλεύω;

Βλ: Ναι

Δ: Και μου λέει κάτσε, κάτσε δυο λεπτά. Και μετά από λίγο ακούω γυναικεία τακούνια. Δεν ξέρω ποια γυναίκα...

Βλ: Αυτή, αυτή.

Δ: Έφυγε πριν από μένα. Έδωσε κατάθεση μια γυναίκα.

Βλ: Αυτή, αυτή είναι. Αυτή η πατσαβούρα.

Δ: Τί... στο 'πε εσένα;

Βλ: Ναι ρε, αυτή μου το 'πε εμένανε.

Δ: Ααααα... Εεεε... προχτες δηλαδή.

Βλ: Προχθες, ναι ναι την Παρασκευή.

Δ: Αρα αυτή ήταν να πούμε. Γιατί ήταν (ακατάληπτο) έδωσε γυναίκα κατάθεση και μου κλείσανε την πόρτα για να μην την δω και να μη με δει να πούμε.

Βλ: Ναι μωρέ. Αυτή, αυτή είναι. Ρε συ τώρα, Δεν έχουν σε ποιόν να το φορτώσουν. Αέρα - πατέρα; Τι μου λες τώρα;

Δ: Ναι, νταξει. Εγώ..

Βλ: Πά να φορτώσουν από δω, τους βγαίνει από... όταν τους βγαίνω εγώ, πα να φορτώσουν εκεί. Οταν δεν τους βγαίνει εκεί. Παν να φορτώσουν από δω. Δεν ξέρεις τί γίνεται τώρα;


Την ίδια ώρα, σήμερα Δευτέρα συνεχίζονται οι απολογίες για το κύκλωμα νονών που δρούσε μέσα από τις φυλακές. Αυτή την ώρα ενώπιον των ανακριτών απολογούνται τέσσερα άτομα για το κύκλωμα των 37. Ανάμεσά τους και η Πένυ Καρπούζου, πρώην σύντροφος του Βλαστού. 

«Ποταμός» στις απολογίες

«Έκανε πατσαβουριές» λέει για την εξαδέλφη του ο βαρυποινίτης - που φέρεται εκ των αρχηγών της εγκληματικής οργάνωσης - και επιδίδεται σε κύκλο τηλεφωνημάτων μέσα από τη φυλακή ώστε να υλοποιήσει το σχέδιο δολοφονίας της!

Ο Παν. Βλαστός όμως δεν μιλούσε με τα καλύτερα λόγια ούτε για την πρώην ερωτική του σύντροφο και πλέον συγκατηγορούμενή του Πένυ Καρπούζου. «Ήταν π...... αλλά δε μου έφαγε λεφτά» αναφέρει σε τηλεφωνική του συνομιλία με άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο. Παρ' όλα αυτά – όπως αναφέρεται στη δικογραφία – ήθελε να δολοφονήσει και εκείνη, επειδή μεταξύ άλλων μιλούσε σε τρίτους για τις έκνομες δραστηριότητές του ενώ τον είχε εκθέσει και με τη διακίνηση sms από κάρτες κινητών τηλεφώνων που εκείνος χρησιμοποιούσε!

Σε ό,τι αφορά στην Ευαγγελία Βλαστού, η γυναίκα αυτή τελεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το όνομά της περιλαμβάνεται στη λίστα των κατηγορουμένων, καθώς μεταξύ άλλων κατ' εντολή του εξαδέλφου της έφτιαχνε βόμβες που τοποθετήθηκαν στα σπίτια δικαστικών λειτουργών αλλά και του Γιάννη Σμπώκου ενώ εισέπραττε για λογαριασμό του εξαδέλφου της χρήματα από προστασία και άλλες έκνομες δραστηριότητες που είχε αναπτύξει ο Παν. Βλαστός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών των εμπλεκομένων αλλά και τις μαρτυρικές καταθέσεις, ο Παν. Βλαστός είχε αναθέσει σε Αλβανό συγκατηγορούμενό του να σκοτώσει την Ευαγγελία Βλαστού λέγοντάς του συνθηματικά ότι τη θέλει «αλλιώς» και ότι η ξαδέλφη του κάνει «πατσαβουριές».

Συγκεκριμένα, αναφέρει έμμεσα πως η Ευαγγελία Βλαστού έχει μιλήσει στην Αστυνομία και με το «αλλιώς» που αναφέρει, - όπως προκύπτει από τη δικογραφία - εννοεί ότι πρέπει να τη σκοτώσουν με διαφορετικό τρόπο και όχι με βόμβα «γιατί με τη συγκεκριμένη μέθοδο απέτυχαν».

Μάλιστα, ρωτάει τον συγκατηγορούμενό του αν έχει κανένα «φιλαράκι», εννοώντας ότι θα χρειαστεί και άλλο άτομο για συνεργό του, προκειμένου να φέρουν εις πέρας το συμβόλαιο θανάτου της εξαδέλφης του. Μάλιστα, στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του ο Παν. Βλαστός αναφέρεται επανειλημμένα στο «συνεργείο», εννοώντας σύμφωνα με τις αρχές το μέρος της συνάντησης των μελών της οργάνωσης.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, προκύπτει πως οι περισσότερες τηλεφωνικές συνομιλίες του για τη δολοφονία της εξαδέλφης του είναι με τον Ηλία Γκιόκα, ο οποίος όμως συλλαμβάνεται από τις αρχές και έτσι το σχέδιο «παγώνει».

Τότε, πανικόβλητος ο Π. Βλαστός αναζητεί τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο και τελικά μαθαίνει από δικηγόρο ότι συνελήφθη. Κάνει αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα σε άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και αναζητεί κάποιον «καθαρό» για να παρακολουθεί το «φιλαράκι» όπως αποκαλεί την εξαδέλφη του, Ευαγγελία Βλαστού.«Ο πατσαβούρας»
Σε συνομιλία του με άγνωστο άνδρα ο Π. Βλαστός αναφέρει πως ο Η. Γκιόκας «είναι στη μπουζού» γιατί «ο πατσαβούρας», δηλαδή η εξαδέλφη του, είπε ψέματα και τον έπιασε η Αστυνομία. Στη συνέχεια ο Π. Βλαστός λέει στο συγκεκριμένο πρόσωπο πως η Ευαγγελία Βλαστού έχει «παρεούλα» εννοώντας ότι υπάρχει αστυνομία στο σπίτι της.

Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο Πάν. Βλαστός απειλούσε την εξαδέλφη του και δια ζώσης, όταν εκείνη τον επισκέπτονταν στον Κορυδαλλό. «Αν δε βρεις τα λεφτά (σ.σ. η «Λίτσα» έχει αποδεχθεί ότι «έχασε» μερικές χιλιάδες ευρώ από αυτά που μάζευε για λογαριασμό του Παν. Βλαστού) θα σας τινάξω στον αέρα. Θα σας ξεκληρίσω όλους. Για μένα πρώτη είσαι εσύ και μετά ο Ναστούλης. ...Καρ..., που....., θα σε σκοτώσω. Θα πεθάνετε όλοι. Πήγαινε στην αστυνομία, δεν θα μπορέσουν να σε γλυτώσουν. Και δέκα αστυνομικοί να σε φυλάνε, θα σε σκοτώσω», φέρεται να έλεγε στην εξαδέλφη του ο Παν. Βλαστός, κατά το επισκεπτήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 1.1. 2015 εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στο σπίτι της «Λίτσας» στη Μεταμόρφωση, ο οποίος δεν τελικά δεν εξερράγη.«Έκλαιγαν από φόβο»
Ο ίδιος ο Η. Γκιόκας περιγράφει στην κατάθεσή του στις αρχές ως εξής την σχέση του με τον Παν. Βλαστό: «Είχα μαγαζί με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Καταδικάστηκα γιατί είχα στο μαγαζί μου κλεμμένα ανταλλακτικά. Έκατσα στη φυλακή για ένα χρόνο, εκεί γνώρισα το Βλαστό...Από το 2008 είχα αρχίσει να δανείζομαι χρήματα από τοκογλύφους. ...Γενικά έχω δανειστεί από πολλούς τοκογλύφους και όλα αυτά τα χρόνια με απειλούν και με εκβιάζουν. Βγαίνοντας από τη φυλακή και όντας κατεστραμμένος δανείστηκα από το Βλαστό το ποσό των 20.000 ευρώ. Του έδινα 1.500 ευρώ το μήνα, σαν κέρδος από την επιχείρηση και όχι σαν τόκο». Ο κατηγορούμενος καταθέτει ότι βρίσκονταν σε απόγνωση που δεν μπορούσε να εξοφλήσει τον Παν. Βλαστό και είχε βάλει τα κλάματα, όπως παραδέχεται για το λόγο αυτό, μπροστά στην «Λίτσα» σε μια από τις συναντήσεις που είχε μαζί της.«Ήθελε να δολοφονήσει το Ναστούλη»
Όπως προκύπτει από τη δικογραφία και ειδικά από τις καταθέσεις της «Λίτσας» ο Παν. Βλαστός ήθελε να δολοφονήσει τον Κ. Ναστούλη και για το λόγο αυτό είχε βάλει την εξαδέλφη του να μάθει που μένει. Και όταν εκείνη δεν τα κατάφερε ανέθεσε αυτή την «αποστολή» σε άλλα πρόσωπα. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία: «Ο Βλαστός Παναγιώτης είχε πει πολλές φορές στη «Λίτσα» ότι ήθελε να δολοφονήσει τον Κων. Ναστούλη και της είχε αναθέσει να μάθει από το ληξιαρχείο ή από κάπου άλλου με ποια ήταν παντρεμένος ο Ναστούλης, που ήταν η οικία της, για να διαπιστώσει κατά τις άδεις του από τη φυλακή ο Ναστούλης διέμενε εκεί. Η «Λίτσα» όμως δεν κατόρθωσε να μάθει κάτι και έμαθε ότι, ο Βλαστός είχε αναθέσει και στους Μουστάκα Χαράλαμπο, Καρπούζου Παναγιώτα και Μουζακίτη Μαρία να παρακολουθήσουν τον Ναστούλη σε περιοχή της Αθήνας και αν τον έβλεπαν να τον ειδοποιήσουν. «Η «Λίτσα» ανέφερε ότι, παρόλο που ο Μουστάκας και κάποια από τις Καρπούζου – Μουζακίτη είχαν δει το Βλαστό, δεν τον ενημέρωσαν. Ο Βλαστός το έμαθε και νευρίασε ειδικά με τον Μουστάκα, γιατί αυτόν ο Βλαστός τον είχε ανεβάσει στην παρανομία και τον είχε προστατευόμενό του», αναφέρεται στη δικογραφία.Ο Βλαστός για την Πένυ Καρπούζου
Με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια μίλαγε όμως και για την πρώην ερωτική του σύντροφο Πένυ Καρπούζου, ο Παν. Βλαστός. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τον Οκτώβριο του 12014 και ενώ είχαν ξεκινήσει οι απειλές προς τη «Λίτσα» σε κάποιο επισκεπτήριο, ο Π. Βλαστός της ανέφερε στην εξαδέλφη του: «Εδώ η Πένυ (Καρμπούζου) που είναι π......, κ....δεν μου έφαγε λεφτά. Άλλο που φούσκωνε τους λογαριασμούς και εγώ δεν έλεγα τίποτα. Λεφτά πάντως έτσι δεν μου έφαγε. Και όταν έγινε αυτό με τα τηλέφωνα, ήμουν έτοιμος να στείλω άτομο έξω από το σπίτι της να την περιμένει να την φάει. Ο Γιάννης (Σκαφτούρος) με τον Βασίλη (Στεφανάκο) με σταμάτησαν εσύ όμως δεν θα γλυτώσεις».

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία «ο Π. Βλαστός ήθελε να σκοτώσει την Π. Καρπούζου αφενός επειδή εκείνη διέδιδε σε διάφορα άτομα τις έκνομες ενέργειες του αφετέρου επειδή είχε καταφέρει να ενεργοποιήσει κάρτες sim που χρησιμοποιούσε ο ίδιος και κάποιοι γνωστοί του, αποστέλλοντας με αυτές από τη δικής της τηλεφωνική συσκευή sms τόσο προς την Αγγελέτου Αδαμαντία με την οποία πλέον διατηρούσε ερωτική σχέση ο Βλαστός όσο και προς άλλα άτομα – συνεργούς του, προκαλώντας τους ανησυχία ότι παρακολουθούνται από τις αστυνομικές αρχές».«Ο Μπούμπης»
Εξάλλου, όπως προκύπτει από τη δικογραφία η Πένυ Καρπούζου λίγο πριν διακόψει την ερωτική σχέση με τον Παν. Βλαστό του πρότεινε να απαγάγουν διευθυντικό στέλεχος τράπεζας για να ζητήσουν λύτρα και να βγάλουν με αυτό τον τρόπο χρήματα. Για τον λόγο αυτό η Π. Καρπούζου παρακολουθούσε το συγκεκριμένο στέλεχος – το οποίο αποκαλούσε «Μπούμπη» για να δει τις κινήσεις του. Τις πληροφορίες για το ποιο είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο και που κινείται, τις έμαθε από μια γυναίκα που πρόσεχε το παιδί της όταν εκείνη επισκέπτονταν τον Π. Βλαστό στις φυλακές Τρικάλων!

Μάλιστα, σε μια από τις τηλεφωνικές του συνομιλίες με άλλο πρόσωπο που δεν κατηγορείται για την υπόθεση, ο Π. Βλαστός αναφέρει για την πρώην σύντροφό του: «Πήγε η π.....και μου κλωνοποίησε το τσιπάκι και με έδειχνε ότι είμαι μια στα Τρίκαλα και μια στο σπίτι της. Ακούς; Για να δει ποια γκόμενα με παίρνει τηλέφωνο. Άκου, η τρελή, άκου. Και την πιάσανε και της είπανε ξέρεις αυτό απαγορεύεται, είχε κάποιοι γκόμενο αυτή, κάποιο πατσαβούρη, που δούλευε εκεί στο Γερμανό και της είπε το τσιπάκι ποια γκόμενα είχα, είχε βρει μια δικηγόρο μου. Και της λέω αή στο διάολο από εδώ σαβούρα».Βλαστός: «Έχουμε χούντα»
Σε άλλο σημείο της δικογραφίας εμπεριέχονται αποκαλυπτικά στοιχεία για τις ....πολιτικές απόψεις του Παναγιώτη Βλαστου, ο οποίος θεωρεί ότι υπάρχει χούντα και πως «στήνονται» δικογραφίες χωρίς στοιχεία μόνο και μόνο για να φανεί ότι οι διωκτικές παράγουν έργο.

«Όταν έρχονται αυτοί οι τροικανοι αν σε βλέπουν στο δρόμο και μιλάς σου απαγορεύουν να μιλάς τρία άτομα. Μιλάμε τέτοια χούντα ρε συ τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Μιλάμε τέτοια χούντα χειρότερα και από τη χούντα δηλαδή. Τώρα αν έρθει κάποιος και μιλήσει με κάποιον τον καλάνε πάνω (σ.σ εννοεί στην Ασφάλεια). Τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναδεί» αναφέρει χαρακτηριστικά σε τηλεφωνική συνομιλία του με άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο.
Δύο από τα σχεδιαγράμματα των φυλακών που κατέσχεσε η αστυνομία, με τα οποία οι έγκλειστοι βαρυποινίτες επικοινωνούσαν και έδιναν οδηγίες στους συνεργούς τους εκτός φυλακών
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης