Αύριο τελικά στην Αθήνα με C-130 οι σοροί τριών θυμάτων του Norman Atlantic

Αύριο τελικά στην Αθήνα με C-130 οι σοροί τριών θυμάτων του Norman Atlantic

Οι ιταλικές αρχές δεν έχουν ολοκληρώσει την γραφειοκρατία και οι σοροί δεν θα φτάσουν στην Ελλάδα σήμερα, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο - Με εντολή του Νίκου Δένδια, τα έξοδα μεταφοράς των σορών καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας


Αύριο τελικά στην Αθήνα με C-130 οι σοροί τριών θυμάτων του Norman Atlantic
Με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφερθούν τελικά αύριο από την Ιταλία στην Ελλάδα οι σοροί τριών Ελλήνων θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας του Norman Atlantic.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, οι ιταλικές αρχές ενημέρωσαν ότι δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί εκ μέρους τους όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και έτσι, αν και αρχικά οι σοροί επρόκειτο να μεταφερθούν σήμερα, θα φτάσουν στην Ελλάδα αύριο. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η πτήση θα πραγματοποιηθεί από το αεροδρόμιο του Μπάρι με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, ενώ με εντολή του αρμόδιου υπουργού Νίκου Δένδια, τα έξοδα μεταφοράς των σορών καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  

Χθες, ιταλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την Εισαγγελία του Μπάρι, αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα των πρώτων νεκροψιών των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις Έλληνες, τους Γεράσιμο Καζαντζίδη, Κωνσταντίνο Κουφόπουλο και Νικόλαο Παράσχη, μετέδωσαν ότι από τη νεκροψία απορρέει πως ο θάνατός τους επήλθε γρήγορα, λόγω πνιγμού, εξαιτίας του «σοκ» που υπέστη ο οργανισμός τους από τη χαμηλή θερμοκρασία των υδάτων.
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης