Norman Atlantic: Η Αθηνά Παππά περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές της διάσωσης

Norman Atlantic: Η Αθηνά Παππά περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές της διάσωσης

Η πρόσπαθειά της να κρατηθεί στη ζωή

Norman Atlantic: Η Αθηνά Παππά περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές της διάσωσης
Η Αθηνά Παππά μίλησε για τις δραματικές στιγμές που πέρασε μέσα στη σωστική λέμβο, όπου επιβιβάστηκε μαζί με άλλους επιβάτες για να ξεφύγουν από το φλεγόμενο πλοίο. Όπως λέει, Εκείνη τη στιγμή δεν έχει να αντιμετωπίσει τη φωτιά και τον καπνό, αλλά τα ύψους 17 μέτρων κύματα, που προκαλούνται από τον άνεμο των 10 μποφόρ που πνέει στην περιοχή.

«Με το που πέφτει η σωστική λέμβος στη θάλασσα, λέμε “ουφ, γλιτώσαμε”, αλλά δεν είναι έτσι. Από τη μία το πλοίο καιγόταν, από την άλλη εμείς βρισκόμασταν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, όπου τα κύματα ξεπερνούσαν τα 17 μέτρα. Βρεθήκαμε στη βάρκα στις 6.00 το πρωί και βγήκαμε στις 2.00 το μεσημέρι» λέει και περιγράφει τις δραματικές προσπάθειες να επιζήσουν στο φουρτουνιασμένο Ιόνιο Πέλαγος: «Αρχικά πήγε να μας προσεγγίσει ένα ελληνικό καράβι, αλλά, λόγω των ισχυρών κυμάτων, εμείς χτυπάμε πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα η μηχανή της βάρκας να χαλάσει και να προκληθούν ρωγμές στη λέμβο. Στη συνέχεια μας έριξαν ανεμόσκαλα για να ανέβουμε επάνω. Οι συνθήκες είναι δύσκολες, με τους ανέμους να φτάνουν τα 10 μποφόρ. Δεν έχεις ούτε δύναμη, ούτε κουράγιο να ανέβεις στην ανεμόσκαλα. Ειδικά όταν βλέπεις ανθρώπους να προσπαθούν να ανέβουν και να χάνονται στη θάλασσα. Το μόνο που μπορούσες να κάνεις εκείνη τη στιγμή ήταν να προσευχηθείς. Το κρύο ήταν τόσο τσουχτερό, που το νερό που ερχόταν πάνω μας από τη θάλασσα μας φαινόταν ζεστό».

Η Αθηνά Παππά θυμάται τις δραματικές εκείνες ώρες: «Μετά την πρώτη προσπάθεια με την ανεμόσκαλα, είχαμε μείνει 39 άτομα. Ήμασταν ο ένας πάνω στον άλλον. Επί επτά ώρες κάναμε εμετό. Ήταν τραγική η κατάστασή μας. Υπήρχαν πέντε παιδιά μαζί μας, από 5 έως 11 χρόνων. Φώναζαν οι μεγάλοι “βοήθεια”, στα ελληνικά, στα ιταλικά, στα αγγλικά και υπήρχε ένα παιδί που επαναλάμβανε ό,τι ακριβώς έλεγαν οι μεγάλοι. Ήταν σε κατάσταση σοκ και έλεγε “δεν θέλω να πεθάνω». Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν τα παιδιά μου και ζητούσα από τον άντρα μου να φύγει τουλάχιστον εκείνος, να ανέβει στην ανεμόσκαλα, για να μείνει κάποιος πίσω. Του έλεγα “άφησέ με να πεθάνω”. Δεν υπήρχε περίπτωση να ανέβω την ανεμόσκαλα. Είδα ανθρώπους να χάνονται στη θάλασσα προσπαθώντας να την ανέβουν».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορούν μαζί με το ΘΕΜΑ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης