Ρεβεγιόν με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες

Ρεβεγιόν με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες

Πτώση της θερμοκρασίας και έντονες χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά - Στους -9 βαθμούς η Φλώρινα, η Έδεσσα και τα Γρεβενά - Προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες - Δεμένα τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων - Διακοπές ρεύματος σε Μελίσσια, Άνοιξη και Δροσιά λόγω της κακοκαιρίας 

 


Ρεβεγιόν με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες
Παγετός στην κεντρική και βόρεια χώρα, έντονες χιονοπτώσεις, ακόμη και σε πεδινές περιοχές και θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ στο Αιγαίο, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, ενώ τα προβλήματα από την κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αυξάνονται ώρα με την ώρα

Στην
Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι, ενώ οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στο κέντρο της Αθήνας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 1 βαθμούς κελσίου.
Κλείσιμο

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 α 9 και τοπικά στα ανατολικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από από μείον 6 έως 1 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία από μείον 20 έως μείον 1 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί εντάσεως 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη ανατολική Πελοπόννησο αναμένουμε νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Μάλιστα, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα στην Κρήτη θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειανατολικοί 7 με 9 και στα νότια νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στις Κυκλάδες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν στα νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές και στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 6 και στα νότια από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Ειδικότερα, πάντως, για την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, οι αρνητικές, θερμοκρασίες αλλά και οι συνθήκες ισχυρού ψύχους, με παγετό στο οδικό δίκτυο, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από νωρίς πρωί.

Στον ένα βαθμό Κελσίου υπό του μηδενός, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών, με υγρασία 75% και συννεφιά με πιθανή χιονόπτωση.

Στον Πολύγυρο χιονίζει, με τη θερμοκρασία στους πέντε βαθμούς κάτω από το μηδέν, και την υγρασία στο 79%.

Αίθριος είναι ο καιρός στην Έδεσσα, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους μείον εννέα βαθμούς Κελσίου και την υγρασία στο 79%.

Στα χιονοδρομικά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας επικρατεί συννεφιά. Σε λειτουργία για χιονοδρομία, τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, των 3-5 Πηγαδιών, του Πισοδερίου, της Βασιλίτσας, του Ελατοχωρίου, αλλά και του Φαλακρού. Σε λειτουργία για βόλτα ο εναέριος διάδρομος στο χιονοδρομικό κέντρου του Περτουλίου. Στο χιονοδρομικό κέντρο του Βιτσίου γίνονται εργασίες για διάστρωση της πίστας χιονοδρομιών.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού, με έμφαση στις ορεινές περιοχές των χιονοδρομικών κέντρων, καθώς πρέπει να έχουν μαζί τους, τον απαραίτητο εξοπλισμό και αλυσίδες.

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά

Οι χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα αποτελέσουν το σκηνικό του καιρού και αύριο. 

Συγκεκριμένα, στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. 

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, ενώ στη νότια νησιωτική χωρά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και χιονιά στα ορεινά. Ωστόσο, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί εντάσεως 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 και πιθανώς 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θα υπάρξει παγετός στα ηπειρωτικά, όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Δεμένα τα πλοία

Εν τω μεταξύ, εκτόαπό το οδικό δίκτυο, υπάρχουν προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ.

Συγκεκριμένα απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Από τον Πειραιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια μόνο προς τον Αίγινα με πλοία κλειστού τύπου.

Κανονικά γίνονται και τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνα. Κλειστό παραμένει το Ρίο-Αντίρριο ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτή-Θάσος και Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά-Ζάκυνθο.

Διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται από νωρίς σήμερα το πρωί σε περιοχές της Αττικής, λόγω πτώσης δέντρων από τον δυνατό αέρα στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στα Βόρεια προάστεια και συγκεκριμένα στις περιοχές Μελίσσια, Άνοιξη και Δροσιά. 

Σύμφωνα με τον Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), συνεργεία της επιχείρησης βρίσκονται στα σημεία των βλαβών για αποκατάσταση.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης