Δυόμιση μέρες στη θάλασσα 185 από τους διασωθέντες του Norman Atlantic!

Δυόμιση μέρες στη θάλασσα 185 από τους διασωθέντες του Norman Atlantic!

Απελπιστικές οι συνθήκες για 185 ανθρώπους που διασώθηκαν από το φλεγόμενο πλοίο, παραμένουν όμως πάνω στο παραπλέον πολεμικό πλοίο San Giorgio επειδή συνεχίζονται οι έρευνες - Είναι στοιβαγμένοι σε στρώματα γυμναστικής, χωρίς νερό και σαπούνι - «Σωθήκαμε αλλά πόσες ημέρες θα ταλαιπωρούμαστε ακόμα;» αναρωτιούνται

Δυόμιση μέρες στη θάλασσα 185 από τους διασωθέντες του Norman Atlantic!
Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι η ταλαιπωρία για εκείνους που διασώθηκαν από το πλοίο Norman Atlantic καθώς όπως καταγγέλλουν Έλληνες διασωθέντες οι καταστάσεις που συνεχίζουν να βιώνουν στο ιταλικό πολεμικό πλοίο San Giorgio είναι τραγικές.

Αυτή την ώρα 185 διασωθέντες (όχι μόνο Έλληνες) από το επιβατηγό -οχηματαγωγό βρίσκονται στο «επίστεγο» κάτω από το ελικοδρόμιο του ιταλικού πολεμικού πλοίου San Giorgio όπου τους μετέφεραν τα ελικόπτερα μετά την εκκένωση του Norman Atlantic. υγγενείς των διασωθέντων

Κλείσιμο
Ενώ οι Ιταλοί είπαν στους διασωθέντες επιβάτες που βρίσκονται στο ιταλικό πολεμικό ότι σήμερα το San Giorgio επρόκειτο να καταπλεύσει στο Μπρίντιζι, το ελικοπτεροφόρο παραμένει στην περιοχή των ερευνών για να ερευνήσει και αν εντοπίσει να περισυλλέξει κάποιους εκ των αγνοουμένων. Οι διασωθέντες που ακόμη δεν έχουν μεταφερθεί στη στεριά, παραμένουν για περισσότερες από 50 ώρες στη θάλασσα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το σκάφος του ιταλικού πολεμικού ναυτικού αναμένεται στο Μπρίντιζι το απόγευμα της Τρίτης.

Η κυρία Ειρήνη Βαρτζιώτη διασωθείσα από το Norman Atlantic, έχει επιστρέψει στο σπίτι της, όμως ο σύζυγος και ο γιος της παραμένουν πάνω στο ιταλικό πολεμικό, πολύ κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε η ναυτική τραγωδία. Μιλώντας στο protothema.gr, η κυρία Βαρτζιώτη εκπέμπει SOS και καταγγέλει ότι οι συνθήκες στο San Giorgio είναι τραγικές. Συνολικά 185 άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων βρίσκονται στοιβαγμένοι πάνω σε στρώματα γυμναστικής, φορώντας πλαστικές φόρμες ενώ δεν τους έχουν δώσει ούτε νερό και σαπούνι για να βγάλουν την κάπνα από πάνω τους. Όπως της είπε ο σύζυγός της στην ολιγόλεπτη επικοινωνία που είχαν, «δεν έχουμε καμία προοπτική να μετακινηθούμε, κανείς δεν μας λέει τίποτα» ενώ με παράπονο απευθύνεται στις ιταλικές και κυρίως της ελληνικές αρχές: «Σωθήκαμε, αλλά πόσες ημέρες θα ταλαιπωρούμαστε ακόμα;» 

Ο θάνατός σου, η ζωή μου πάνω στο Norman Atlantic

Η κυρία Βαρτζιώτη, η οποία διασώθηκε το απόγευμα της Κυριακής μαζί με τα δύο ανήλικά παιδιά της, ηλικίας 10 και 14 ετών, περιγράφει και αυτή σκηνές χάους πάνω στο Norman Atlantic με χειρότερες αυτές των στιγμών όταν έφταναν τα ελικόπτερα για να απομακρύνουν δυο-δυο τους επιβάτες από το φλεγόμενο πλοίο.

«Δεν υπήρχε κανένας συντονισμός. Κάποιες φορές αναλάμβαναν ορισμένοι εκ των επιβατών να ορίσουν ποιοι θα επιβιβαστούν και ποιοι όχι. Αλλά αυτό δεν συνέβαινε πάντα. Όταν δεις μια ηλικιωμένη να θέλει να σου κλέψει σειρά από τα παιδιά σου, δεν θα της πατήσεις το κεφάλι; Εγώ, πάντως, το έκανα» ομολογεί η κυρία Βαρτζιώτη επιβεβαιώνοντας όλες εκείνες τις μαρτυρίες που έκαναν λόγο για εικόνες χάους πάνω στο καράβι τις κρίσιμες ώρες.

«Ό,τι σας λένε οι Ιταλοί είναι ωραιοποιημένο», καταλήγει η διασωθείσα που πλέον βρίσκεται στο σπίτι της αφού επέστρεψε την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης