Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο διαψεύδει τον Καμμένο

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο διαψεύδει τον Καμμένο

Αφορμή τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή για τη φορολόγηση των Ελλήνων Εβραίων

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο διαψεύδει τον Καμμένο
Σε κατηγορηματική διάψευση της δήλωσης του Πάνου Καμμένου ότι οι Έλληνες Εβραίοι δεν φορολογούνται με αφορμή την εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ των θρησκευτικών ακινήτων που αφορούν σε νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες γνωστών θρησκειών και δογμάτων στην Ελλάδα προχώρισε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΙΣΕ χαρακτηρίζει «όνειδος για αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος να μη γνωρίζει ότι οι Έλληνες Εβραίοι είναι ισότιμοι Έλληνες πολίτες, απολαμβάνουν των δικαιωμάτων και υπόκεινται στο σύνολο των υποχρεώσεων που προβλέπονται από το Ελληνικό Σύνταγμα για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών».

Στην κριτική του ΚΙΣΕ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απάντησαν με διευκρινιστική ανακοίνωση η οποία επίσης συγκέντρωσε τα «πυρά» του συμβουλίου που κατηγορεί τους ΑΝΕΛ για υιοθέτηση επιχειρημάτων από αντισημιτικά ιστολόγια.

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ έχει ως εξής: 

Σε καμιά περίπτωση οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν αμφισβητούν την ισονομία και την ισοτιμία των Ελλήνων Εβραίων πολιτών για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ελληνικό κράτος. Η αναφορά έγινε για την εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ των θρησκευτικών ακινήτων που αφορούν σε νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες γνωστών θρησκειών και δογμάτων στην Ελλάδα και το προεδρικό διάταγμα 182/78, χωρίς καμία άλλη αιχμή που να δικαιολογεί την οξύτητα της ανακοίνωσης.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, σε αντίθεση με το συγκυβερνητικό σχήμα, δεν υπάρχουν χειροκροτητές, οπαδοί και πωλητές αντισημιτικών βιβλίων.

Στην ανακοίνωση αυτή το ΚΙΣΕ απάντησε ως εξής:

- Διευκρινίζεται ότι στην τηλεοπτική του δήλωση ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ ανέφερε «… οι Εβραίοι δεν φορολογούνται» για να τονίσει την αντίθεση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, αντίθεση η οποία δεν υφίσταται.

- Ακόμα και η «διευκρινιστική» ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛΛ. περιέχει εσφαλμένα στοιχεία, καθώς η εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ αφορά αποκλειστικά και μόνον τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως τόποι λατρείας (Εκκλησίες, Συναγωγές), και ανήκουν σε ΝΠΔΔ με θρησκευτικό χαρακτήρα, και όχι όλα τα ακίνητα. Και σε αυτόν τον τομέα, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, το ΚΙΣΕ και οι Ισραηλιτικές Κοινότητες της Ελλάδος διέπονται από το ίδιο φορολογικό καθεστώς όπως και η Εκκλησία της Ελλάδος.

- Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Δελτίο Τύπου των ΑΝ.ΕΛΛ. αναφέρει ως «διευκρίνιση» το ΠΔ 182 / 1978 που με σκοπιμότητα αναπαράγεται αβίαστα μόνον από αντισημιτικά ιστολόγια.

- Και αν κάποιος δεν περιμένει από τους ταγμένους αντισημίτες ή τους τακτικούς επισκέπτες των εν λόγω ιστολογίων να διαβάζουν τα ψεύδη που αναπαράγουν στο διαδίκτυο, θα περίμενε τουλάχιστον από το Γραφείο Τύπου ενός κοινοβουλευτικού κόμματος να έχει απλώς διαβάσει το ΠΔ 182 ώστε να είχε αντιληφθεί ότι πρόκειται για το Καταστατικό της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και την εισφορά των μελών της, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά σε φοροαπαλλαγή.

- Όπως και σε παλαιότερη ανακοίνωση το ΚΙΣΕ έχει αναφέρει: «…Το καταστατικό της Ι.Κ. Αθηνών (Π.Δ. 182) βρίσκεται δημοσιευμένο στο ΦΕΚ 40/Α’ 22.3.1978, ώστε ο καθένας μπορεί να το διαβάσει για να αντιληφθεί το μέγεθος του  ψεύδους του δημοσιεύματος και το χαμηλό επίπεδο εντιμότητας στο οποίο κινούνται οι οργανωμένοι αντισημίτες». 


Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο καλεί, τέλος, τον Πάνο Καμμένο «να ζητήσει άμεσα συγνώμη για το επικίνδυνο ολίσθημά του, που αποτελεί σοβαρή αντισημιτική ενέργεια και βάλλει όχι μόνον κατά των Εβραίων Ελλήνων πολιτών, αλλά και κατά της ίδιας της Δημοκρατίας στη χώρα μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης