Πέντε συλλήψεις για τον θάνατο της 28χρονης στην καραμπόλα στο Σχηματάρι

Πέντε συλλήψεις για τον θάνατο της 28χρονης στην καραμπόλα στο Σχηματάρι

Ενας 29χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Ασκληπιείο Βούλας





Πέντε συλλήψεις για τον θάνατο της 28χρονης στην καραμπόλα στο Σχηματάρι
Μια νεκρή και επτά τραυματίες -δύο από τους οποίους σοβαρά- είναι ο τραγικός απολογισμός της φονικής καραμπόλας που σημειώθηκε χθες στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος των παλαιών διοδίων, στο Σχηματάρι. 

Στην καραμπόλα εκτός από 35 αυτοκίνητα, ενεπλάκησαν δύο φορτηγά και ένα λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν μαθητές του γενικού Λυκείου Περιστερίου, ενώ τη ζωή της έχασε μια 28χρονη, τα στοιχεία της οποίας ταυτοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από τους συγγενείς της.

Η άτυχη κοπέλα είχε εγκλωβιστεί στο όχημα στο οποίο επέβαινε και παρά την προσπάθεια των πυροσβεστών να την απεγκλωβίσουν, κατέληξε κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί της Τροχαίας συνέλαβαν πέντε οδηγούς, οι οποίοι εμπλέκονται στον θανάσιμο τραυματισμό της.

Κλείσιμο
Όσον αφορά στους τραυματίες, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για δύο άνδρες και πέντε γυναίκες -τέσσερις από τις οποίες ήταν σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ μέλη της ίδιας οικογένειας! Οι περισσότεροι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ωστόσο, ένας 29χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε πιο σοβαρά, νοσηλεύεται τώρα στο Ασκληπιείο Βούλας.

Συγκεκριμένα, ο άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, στη συνέχεια στον Ερυθρό και από εκεί στο Ασκληπιείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον θώρακα και τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Άλλα δύο άτομα, ένας 39χρονος και μια 30χρονη νοσηλεύονται ακόμη στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ο πρώτος με τραύματα στη λεκάνη και η δεύτερη με κατάγματα.

Και μπορεί, μέχρι στιγμής, να μην έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία, ωστόσο, πολλοί ήταν οι οδηγοί που έκαναν λόγο ακόμη και για λάδια στο οδόστρωμα, ενώ όπως ανέφεραν, τα φρένα δεν έπιαναν στο σημείο στο οποίο σημειώθηκε το τροχαίο.

Μιλώντας στο Mega, ένας οδηγός που ενεπλάκη στην καραμπόλα είπε ότι ένα αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχο λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και ένας άλλος πως ξαφνικά είδε μπροστά του αυτοκίνητα να «κάνουν σβούρες».  






Εν τω μεταξύ, συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες που έρχονται τις τελευταίες ώρες από το σημείο της τραγωδίας.

Στο eviazoom.gr μιλησαν αποκλειστικά η σύζυγος και ο φίλος ενός εκ των τραυματιών, ο οποίος απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

«Είχε εγκλωβιστεί μέσα στο φορτηγό του. Με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο και καλούσε σε βοήθεια. Είναι καλά αυτή την στιγμή. Πήγα και είδα που έγινε η καραμπόλα και έχω σοκαριστεί που είδα έτσι τα αυτοκίνητα. Ήταν τυχερός που κατάφερε και βγήκε από το φορτηγό», τονίζει η σύζυγος του, ενώ ο φίλος του άφησε αιχμές για τον εργολάβο του έργου στο ύψος των παλιών διοδίων του Σχηματαρίου.





Αυτόπτης μάρτυρας: Οι εικόνες θυμίζουν Εγνατία

Για εικόνες που παραπέμπουν στο πολύνεκρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό τον περασμένο Οκτώβριο κάνει λόγο αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο lamiareport.gr: «Τα αυτοκίνητα είναι το ένα πάνω στο άλλο. Πρέπει να είναι περισσότερα από 30 αυτοκίνητα. Τουλάχιστον δυο νταλίκες και ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ....».

Στο σημείο που σημειώθηκε το φοβερό τροχαίο από νωρίς το απόγευμα έβρεχε, ενώ γίνονταν και έργα.



«Ο δρόμος γλιστρούσε σαν παγοδρόμιο
»

Την ίδια ώρα, ένας άλλο οδηγός που βρέθηκε στο σημείο της καραμπόλας, είπε πως ο δρόμος γλιστρούσε σαν παγοδρόμιο.

«Έριξαν πίσσα χθες-σήμερα και λόγω της βροχής το οδόστρωμα γλιστρούσε πάρα πολύ, πατούσα φρένο και το αμάξι έφευγε, κατέβαζα ταχύτητες και δεν αντιδρούσε καθόλου», είπε ο άντρας που είδε μπροστά στα μάτια του τα αυτοκίνητα να συνθλίβονται.

Μπροστά του ένα αμάξι συνετρίβη, σχεδόν ολοκληρωτικά, ενώ οι επιβαίνοντες κατόρθωσαν να βγουν μόνοι τους από το στραπατσαρισμένο όχημα.

«Ενας Σέρβος φορτηγατζής που κράτησε το φορτηγό του μας έσωσε», πρόσθεσε ο οδηγός, που τόνισε πως αν το φορτηγό δεν γινόταν «ανάχωμα» για τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν, ο απολογισμός των θυμάτων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. 













Το λεωφορείο που ενεπλάκη στην καραμπόλα









Ουρές δεκάδων χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό









Ένα επιβατηγό όχημα φαίνεται να έχει κολλήσει στο πίσω μέρος του λεωφορείου



Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο σε 8' λεπτά από το τροχαίο


Οχήματα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης