«Περάσαμε κι εμείς έναν Γολγοθά» τις 31 ημέρες της απεργίας πείνας, λένε οι γιατροί του Ρωμανού

«Περάσαμε κι εμείς έναν Γολγοθά» τις 31 ημέρες της απεργίας πείνας, λένε οι γιατροί του Ρωμανού

Ολοι μιλούν για ένα πανέξυπνο παιδί, ενώ κανείς δεν περίμενε πως θα άντεχε 31 ημέρες με απεργία πείνας

«Περάσαμε κι εμείς έναν Γολγοθά» τις 31 ημέρες της απεργίας πείνας, λένε οι γιατροί του Ρωμανού
Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία επανασίτισης του 21χρονου Νίκου Ρωμανού, ο οποίος σταμάτησε την απεργία πείνας, μετά την ψήφιση της τροπολογίας που του επιτρέπει να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ όπου έχει εισαχθεί. 

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν η διοίκηση του νοσοκομείου, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του «Γ. Γεννηματάς» το μεσημέρι Τετάρτης. Όλοι οι άνθρωποι που αυτές τις μέρες στάθηκαν στο πλευρό του επί 31 ημέρες απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, έδωσαν σχετικές πληροφορίες μετά την επανέναρξη της σιτίσεώς του.

Οι θεράποντες γιατρούς του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» επισημαίνουν ωστόσο ότι «η επανασίτιση είναι πολύ δύσκολο στάδιο για τον οργανισμό, εξίσου δύσκολο όσο και η ασιτία», κατάσταση στην οποία είχε υποβάλλει τον οργανισμό του ο νεαρός κρατούμενος τις τελευταίες 31 ημέρες διαμαρτυρόμενος για την στέρηση εκπαιδευτικών αδειών.

Κλείσιμο
«Ο Νίκος Ρωμανός από τις 14.00 της Τετάρτης ξεκίνησε να σιτίζεται. Η σίτιση το διάστημα από εδώ και στο εξής θα είναι σημαντική για την υγεία του καθώς ο κίνδυνος ελαχιστοποιήθηκε, αλλά δεν έχει ξεπεραστεί» είπαν οι θεράποντες ιατροί του στη συνέντευξη Τύπου.

Οι γιατροί του επiσήμαναν: «Περάσαμε, μαζί με εκείνον, κι εμείς έναν Γολγοθά όλες αυτές τις ημέρες, καθώς προσπαθούσαμε να βρισκόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ δίπλα του. Ο Νίκος Ρωμανός είναι ένα συνεργάσιμο παιδί».



Ο επί 15 ημέρες φιλοξενούμενος του θαλάμου κρατουμένων του «Γ. Γεννηματάς» θα ανακτά σταδιακά δυνάμεις, λαμβάνοντας μερικές κουταλιές σούπας κάθε 20 λεπτά, για τις πρώτες τρεις τέσσερις ημέρες.

Συνολικά, το στάδιο αυτό της επανασίτισης, της «εξοικείωσης» του οργανισμού με την τροφή, θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Άλλη μία εβδομάδα θα χρειαστεί να παραμείνει νοσηλευόμενος ο 21χρονος δεχόμενος πλέον κανονικά ελαφρά τροφή.

Κατά το διάστημα αυτό θα υποβάλλεται σε εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να βεβαιωθεί μέσα από βασικούς δείκτες ότι ο οργανισμός του έχει ανακάμψει και συνεπώς μπορεί να λάβει εξιτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι στο νοσοκομείο κάνουν λόγο για ένα πανέξυπνο παιδί, ενώ κανείς δεν περίμενε πως θα άντεχε 31 ημέρες με απεργία πείνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανυπόστατη είναι -σύμφωνα με όσους παραχώρησαν τη συνέντευξη Τύπου- η καταγγελία των εργαζομένων ότι οι γιατροί με εισαγγελική παρέμβαση είχαν δεχθεί πιέσεις για να σιτίσουν τον Νίκο Ρωμανό, καθώς σε ερώτηση σχετικά με το αν δέχθηκαν εισαγγελική παρέμβαση για τη σίτιση του Νίκου Ρωμανού, όλοι απάντησαν αρνητικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης