Yπ. Εργασίας: Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Yπ. Εργασίας: Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το υπουργείο στηρίζει τις δράσεις όλων των δομών - Η υπουργική απόφαση αφορά νέες μονάδες και κατόπιν συζητήσεων θα μιλήσουμε δούμε πώς θα διαμορφωθεί και το πλαίσιο για τις ήδη υπάρχουσες, εξηγεί ο κ. Κεγκέρογλου

Yπ. Εργασίας:  Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το «Χαμόγελο του Παιδιού»
«Καμιά Μονάδα Προστασίας Παιδιού δεν κλείνει. Αντίθετα το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στηρίζει τις δράσεις όλων των δομών με κάθε δυνατό τρόπο» τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου, σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων του πρόεδρου του Χαμόγελου του Παιδιού. 

Ειδικότερα, ο Κώστας Γιαννόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα 13 σπίτια που λειτουργεί ο σύλλογος παρέχοντας φροντίδα και ασφάλεια σε 330 παιδιά, χαρακτηρίζοντας ως "ταφόπλακα" την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φορέων παιδικής προστασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, το θεσμικό πλαίσιο που καθορίζεται με την υπουργική απόφαση Αρ. Δ27/34481/1526 ΦΕΚ Β Αρ. 2792/17-10-2014 για την ίδρυση και λειτουργία μονάδων προστασίας παιδιού από Ν.Π.Ι.Δ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα:

Κλείσιμο
α) Δημιουργήθηκε με καθυστέρηση 20 ετών , αφού προβλεπόταν από τον Ν2345 του 1995.

β) Αφορά τις νέες Μονάδες που θα ιδρυθούν.

γ) Οι Μονάδες που ήδη λειτουργούν έχουν τρία (3) χρόνια ως διάστημα προσαρμογής μετά την έκδοση της απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 16.

δ) Οι διατάξεις προσαρμογής και οι συμπληρωματικές διατάξεις που θα αφορούν τις ήδη λειτουργούσες Μονάδες, θα προκύψουν τόσο από τις προτάσεις των φορέων που ήδη έχουν ζητηθεί, όσο και από την διαβούλευση που θα διαρκέσει μέχρι την 10 Δεκεμβρίου 2014.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης