Ξεμπλοκάρει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Ξεμπλοκάρει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Νόμιμος είναι ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρία LAMDA - «Πράσινο φως» ώστε η όλη επένδυση να προχωρήσει

Ξεμπλοκάρει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ελληνικού
Νόμιμος είναι ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρία LAMDA, έκρινε το το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε υπέρ της νομιμότητας του διαγωνισμού, κάνοντας σύμφωνα με πληροφορίες δεκτή την αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ και ανακαλώντας έτσι την απόφαση του Ζ' Κλιμακίου, το οποίο είχε «παγώσει» στις αρχές Σεπτεμβρίου την σχετική διαδικασία.

Ειδικότερα, το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου με πρόεδρο την κ. Σωτηρία Ντούνη, έκρινε πως πληρούνται όλοι οι κανόνες νομιμότητας της διαδικασίας ανάβοντας έτσι το «πράσινο φως» ώστε η όλη επένδυση να προχωρήσει.

Υπενθυμίζεται ότι το Ζ΄ Κλιμάκιο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου πριν από περίπου δυο μήνες είχε «μπλοκάρει» την επένδυση στο Ελληνικό (με συνέπεια να μην μπορεί προχωρήσει υπογραφή της σύμβασης), λόγω παράβασης των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού.

Κλείσιμο
Μάλιστα, το Ζ΄ Κλιμάκιο πραγματοποίησε προέλεγχο του σχεδίου της σύμβασης και της διαδικασίας ανάδειξης πλειοδότη για την πώληση του 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης