Ψάχνουν ένα προς ένα τα 50 κλειδιά που είχε στην κατοχή του ο Σταμπούλος

Ψάχνουν ένα προς ένα τα 50 κλειδιά που είχε στην κατοχή του ο Σταμπούλος

Εκτιμάται ότι ανήκουν σε πρώην ή μελλοντικές γιάφκες - Κοντά στην αποκρυπτογράφηση του μυστικού κώδικα του συνεργάτη του Μαζιώτη

Ψάχνουν ένα προς ένα τα 50 κλειδιά που είχε στην κατοχή του ο Σταμπούλος
Σε νέο στάδιο προχωρά η έρευνα της αντιτρομοκρατικής για τον Αντώνη Σταμπούλο, το ρόλο του και τη σχέση του με τον Νίκο Μαζιώτη.

Τελευταίο στοιχείο που έχει κάνει τους αστυνομικούς να χτενίζουν όλη την Αθήνα είναι τα 50 κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή του 31χρονου που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης έξω από το γκαράζ-γιάφκα στον Βύρωνα.

Πεποίθηση των αστυνομικών που ασχολούνται με την υπόθεση είναι ότι και τα 50 αυτά κλειδιά αντιστοιχούν σε ισάριθμες γιάφκες ή του παρελθόντος ή του μέλλοντος. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι η ΕΛΑΣ έχει εντοπίσει ορισμένους από αυτούς τους χώρους και αναζητά τους υπόλοιπους σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει τμήμα του οπλισμού του Επαναστατικού Αγώνα ή των υλικών με τα οποία σχεδιαζόταν η επίθεση σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας με ισχυρότατο εκρηκτικό μηχανισμό.

Κλείσιμο
Το δεύτερο στοιχείο στο οποίο επικεντρώνουν την προσοχή τους οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, παρά το γεγονός ότι ο Σταμπούλος δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος - όπως δείχνει και το ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει ούτε να τον φωτογραφίσουν, είναι η αποκρυπτογράφηση του κώδικα με τα ονόματα που είχε στην κατοχή του κατά τη σύλληψή του στον Βύρωνα. Οι προσπάθειες είναι συνεχείς με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει σημεωθεί πρόοδος για το σπάσιμο του κώδικα.

Πεποίθηση των επιτελών στο κτίριο της λεωφόρου Αλεξάνδρας είναι ότι οι τρομοκράτες ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν σε μεγάλο χτύπημα κατά της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, ανήμερα της συμπλήρωσης των 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος, εκτίμηση που ενισχύεται από τις αναφορές στις σημειώσεις του Σταμπούλου.

Ο 31χρονος ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί (μιλώντας ιταλικά, κάνοντας γκριμάτσες, σπάζοντας πράγματα) για να δυσχεράνει το έργο των διωκτικών αρχών θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου καθώς οι αστυνομικές έρευνες φέρνουν στο φως συνεχώς νέα στοιχεία για τη δράση του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης