Προκήρυξη... μέσα από τη ΓΑΔΑ του συνεργάτη του Μαζιώτη

Προκήρυξη... μέσα από τη ΓΑΔΑ του συνεργάτη του Μαζιώτη

Ο 31χρονος Αντώνης Σταμπούλος σπάει τη σιωπή του για πρώτη φορά αν και αρνείται να αποκαλύψει το παραμικρό στους αστυνομικούς - Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφιά της ταυτότητάς του - Γιατί πιστεύεται ότι λειτουργεί βάσει των συνωμοτικών κανόνων του «αντάρτικου πόλης»

Προκήρυξη... μέσα από τη ΓΑΔΑ του συνεργάτη του Μαζιώτη
Με ένα κείμενο 546 λέξεων δίκην... προκήρυξης μέσα από το κτίριο της ΓΑΔΑ έσπασε τη σιωπή του ο Αντώνης Σταμπούλος, ο 31χρονος στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη που συνελήφθη έξω από το γκαράζ-γιάφκα στο Βύρωνα.

Ο Σταμπούλος στο κείμενο του δηλώνει «αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του κεφαλαίου, η καρδιά μου όμως παραμένει στο στρατόπεδο της επανάστασης». 

Στο κείμενό του δεν δίνει καμία λεπτομέρεια για τη δράση του ή τη συμμετοχή του σε κάποια οργάνωση προσπαθώντας να εξηγήσει την επιλογή του να κρατήσει το στόμα του κλειστό. «Κράτησα αρνητική στάση απέναντι στις αξιώσεις των κρατικών λακέδων να αποσπάσουν στοιχεία μου για δυο λόγους. Πρώτο, για λόγους αξιακούς , καθώς θεωρώ ότι υποχρέωση κάθε αναρχικού επαναστάτη είναι να μη δίνει ούτε χιλιοστό εδάφους στον ταξικό εχθρό . Και δεύτερο γιατί, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της υπόθεσης που μου προσάπτουν, θέλησα να προστατέψω συντροφικό και φιλικό περιβάλλον από τα κοράκια που με κρατάνε» γράφει.

Κλείσιμο
Ο ίδιος δηλώνει ότι μιλάει για να καταθέσει «μια μικρή εμπειρία αγώνα προς τους συναγωνιστές». Στο ίδιο κείμενο υπογραμμίζει ότι «για τον αγώνα προς την χειραφέτηση από την ταξική κοινωνία έχει χυθεί πολύ αίμα, κι επομένως θα ήταν αστείο να λυγίζουμε στα όποια νταϊλίκια των μπάτσων» και συνεχίζει: «Το τι έκανα, ποιος είμαι και γιατί βρισκόμουν εκεί που με συνέλαβαν δεν είναι υπόθεση της αστυνομίας και των εισαγγελέων αλλά δική μου. Επομένως, δεν έχω να απολογηθώ στους φύλακες της αστικής νομιμότητας, αλλά μόνο στο επαναστατικό κίνημα, τους συντρόφους και τον λαό που επιλέγει να μη ζήσει σα ραγιάς». Κλείνει δε τονίζοντας ότι θεωρεί «αναγκαία αυτήν την πρώτη επικοινωνία με τον έξω κόσμο , μιας και δεν τρέφω αυταπάτες για την μη προφυλάκιση μου». (Διαβάστε περισσότερα εδώ
)

Ποιος είναι ο 31χρονος

Ο Αντώνης Σταμπούλος του Κωνσταντίνου και της Ροζάλμπα, γεννημένος στις 21.2.1983 στην Αττική, είναι ο άνθρωπος που πιάστηκε έξω απο το γκαράζ του Βύρωνα και για 48 ώρες αρνούνταν πεισματικά να δώσει τα στοιχεία του, να φωτογραφηθεί και να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς. 

Μιλούσε ιταλικά καθώς η μητέρα του είναι ιταλικής καταγωγής με αστυνομικές πηγές να λένε ότι η στάση του αυτή δεν είναι τυχαία αλλά προκύπτει από τους συνωμοτικούς κανόνες της οργάνωσης για κερδίσει χρόνο προκειμένου τα υπόλοιπα μέλη να εξαφανίσουν ίχνη και στοιχεία. 
    
Ο ίδιος ο 31χρονος θεωρούμενος ως συνεργάτης του Μαζιώτη, όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής δεν μιλάει σε κανέναν παρά μόνο στη δικηγόρο του κυρία Ιωάννα Κούρτοβικ, δεν τρώει το παραμικρό και πίνει νερό μόνο από το εμφιαλωμένο μπουκάλι που του πήγε η δικηγόρος του. 
    
Πλέον οι αστυνομικοί, επικεντρώνουν σε πρώτη φάση τις έρευνες τους στον εντοπισμό του σπιτιού στο οποίο διέμενε, στους συγγενείς του ενώ φιλτράρουν και όλες τις πληροφορίες που λαμβάνουν μέσα από τους αριθμούς που έχουν δώσει στη δημοσιότητα. Παράλληλα, προσπαθούν σε άμεση επαφή με τις ιταλικές αρχές (με την αποστολή φωτογραφιών και στοιχείων) να διαπιστώσουν αν έχει κάποια σχέση με τη γειτονική χώρα, αν έχει ζήσει εκεί ή αν έχει σπουδάσει σε κάποιο πανεπιστήμιο. Φυσικά, διερευνούν αν ήταν ο συνδετικός κρίκος του ελληνικού αντάρτικού πόλης με τις οργανώσεις της Ιταλίας. 

Ο Αντώνης Σταμπούλος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, συμμετείχε στην προετοιμασία τρομοκρατικών χτυπημάτων εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα, του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη και των κεντρικών γραφείων της ΝΔ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης