Ψάχνουν τη μοτοσικλέτα του συλληφθέντος από την ομάδα Μαζιώτη

Ψάχνουν τη μοτοσικλέτα του συλληφθέντος από την ομάδα Μαζιώτη

Πού οδηγεί την αστυνομική έρευνα ο εντοπισμός κλειδιών στο άτομο ηλικίας 25-35 ετών, που συνέλαβε η ΕΛΑΣ

Ψάχνουν τη μοτοσικλέτα του συλληφθέντος από την ομάδα Μαζιώτη
Αγώνα δρόμου κάνουν οι αστυνομικές αρχές για να εντοπίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να ανασυνθέσουν στο σύνολό της την υπόθεση των τρομοκρατικών χτυπημάτων που ετοίμαζε η ομάδα Μαζιώτη εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα, του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη και των κεντρικών γραφείων της ΝΔ.


Οι αστυνομικοί εντόπισαν πάνω στον συλληφθέντα ο οποίος ενοικίαζε το γκαράζ-γιάφκα στο Βύρωνα κλειδιά μηχανής. Αυτή την ώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπισουν ποια είναι η μηχανή του νεαρού άντρα ο οποίος εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ ότι είναι ηλικίας μεταξύ 25 και 35 ετών.

Κλείσιμο




Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για Έλληνα ο οποίος «βρίζει συνέχεια» και δεν επιβεβαίωνουν ισχυρισμούς πολιτών που διαμένουν γύρω από το γκαράζ του Βύρωνα ότι ο συλληφθείς είναι Αλβανός.

Παραλλήλως με την προσπάθεια εντοπισμού της μοτοσικλέτας με την οποία κυκλοφορούσε το μέλος της ομάδας Μαζιώτη, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής περιμένουν από την εισαγγελία να δοθεί το πράσινο φως για τη δημοσίευση της φωτογραφίας του. Σκοπός να εντοπιστεί στη συνέχεια το σπίτι του συλληφθέντος για να συλλέξουν ακόμη περισσότερα στοιχεία για τις σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ποιος είναι ο 30χρονος

Είναι γεροδεμένος, μιλάει ιταλικά και αρνείται να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς. Πρόκειται για τον νεαρό άνδρα που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στο Βύρωνα και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Για τους αστυνομικούς αποτελεί μυστήριο η ταυτότητα του νεαρού που συνελήφθη  μέσα σε καφενείο απέναντι από το γκαράζ-γιάφκα της οργάνωσης. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνουν επίσημα οι αρχές, ο νεαρός δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν, καθώς η δακτυλοσκοπική εξέταση έδειξε πως είναι «καθαρός». Ούτε στους υπόπτους για συμμετοχή σε αναρχικές ομάδες, ούτε σ΄αυτούς που κινούνταν στις παρυφές του αντάρτικου πόλης είχε εντοπιστεί ποτέ, γεγονός που κάνει τους αναλυτές της αντιτρομοκρατικής να εκτιμούν πως πρόκειται για άτομο που στρατολογήθηκε πρόσφατα στις ένοπλες ομάδες.Ο ίδιος αρνείται να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, είναι ιδιαίτερα σκληρός και αντιμετωπίζει κατηγορίες για απείθεια, αντίσταση, κλοπή αυτοκινήτου, επικίνδυνη σωματική βλάβη, έκρηξη από κοινού και κατασκευή από κοινού εκρηκτικού μηχανισμού. Όπως λένε οι αστυνομικοί που τον μετέφεραν στα δικαστήρια και στα κρατητήρια πρόκειται ένα εξαιρετικά δυνατό παιδί. Είκοσι άτομα τον κρατούσαν, για να του πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα, καθώς έβριζε τους αστυνομικούς και είναι ιδιαίτερα εριστικός. Η ΕΛΑΣ έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, για να εντοπίσει τα στοιχεία του, πριν αυτά εξαφανιστούν, μαζί με άλλους συνεργούς που ενδεχομένως είχε.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μιλά ιταλικά, αλλά είναι οπωσδήποτε Έλληνας υπήκοος. Δεν έχει την παραμικρή διάθεση συνεργασίας, ενώ ζήτησε δικηγόρο και μίλησε με την κυρία Ιωάννα Κούρτοβικ.



 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης