Μυστήριο η ταυτότητα του άντρα που συνελήφθη έξω από τη γιάφκα του Βύρωνα

Μυστήριο η ταυτότητα του άντρα που συνελήφθη έξω από τη γιάφκα του Βύρωνα

Είναι Ελληνας, συνεργός του Μαζιώτη, γεροδεμένος και μιλάει Ιταλικά - Δεν έχει την παραμικρή διάθεση συνεργασίας, ενώ ζήτησε δικηγόρο και μίλησε με την Ιωάννα Κούρτοβικ

Μυστήριο η ταυτότητα του άντρα που συνελήφθη έξω από τη γιάφκα του Βύρωνα
Είναι γεροδεμένος, μιλάει ιταλικά και αρνείται να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς.

Πρόκειται για τον νεαρό άνδρα που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στο Βύρωνα και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Για τους αστυνομικούς αποτελεί μυστήριο η ταυτότητα του νεαρού που συνελήφθη  μέσα σε καφενείο απέναντι από το γκαράζ-γιάφκα της οργάνωσης. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνουν επίσημα οι αρχές, ο νεαρός δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν, καθώς η δακτυλοσκοπική εξέταση έδειξε πως είναι «καθαρός».

Κλείσιμο
Ούτε στους υπόπτους για συμμετοχή σε αναρχικές ομάδες, ούτε σ΄αυτούς που κινούνταν στις παρυφές του αντάρτικου πόλης είχε εντοπιστεί ποτέ, γεγονός που κάνει τους αναλυτές της αντιτρομοκρατικής να εκτιμούν πως πρόκειται για άτομο που στρατολογήθηκε πρόσφατα στις ένοπλες ομάδες. Ο ίδιος αρνείται να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, είναι ιδιαίτερα σκληρός και αντιμετωπίζει κατηγορίες για απείθεια, αντίσταση, κλοπή αυτοκινήτου, επικίνδυνη σωματική βλάβη, έκρηξη από κοινού και κατασκευή από κοινού εκρηκτικού μηχανισμού.

Όπως λένε οι αστυνομικοί που τον μετέφεραν στα δικαστήρια και στα κρατητήρια πρόκειται για ένα εξαιρετικά δυνατό παιδί. Είκοσι άτομα τον κρατούσαν, για να του πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα, καθώς είναι ιδιαίτερα εριστικός. Η ΕΛΑΣ έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, για να εντοπίσει τα στοιχεία του, πριν αυτά εξαφανιστούν, μαζί με άλλους συνεργούς που ενδεχομένως είχε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μιλά ιταλικά, αλλά είναι οπωσδήποτε Έλληνας υπήκοος. Δεν έχει την παραμικρή διάθεση συνεργασίας, ενώ ζήτησε δικηγόρο και μίλησε με την κυρία Ιωάννα Κούρτοβικ.

Τον εντόπισαν τυχαία
 
Η Αντιτρομοκρατική έφθασε στα ίχνη του, όταν πριν από δέκα ημέρες έφθασε μια πληροφορία για το γκαράζ του Βύρωνα. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη και προέκυψε ότι είχε ενοικιαστεί τον Ιούνιο του 2013 από έναν Έλληνα πολίτη. Συγκεκριμένα, είχε χρησιμοποιηθεί ταυτότητα πλαστή, που όμως αντιστοιχούσε σε πραγματικά στοιχεία, τα οποία προφανώς είχαν υφαρπάξει οι δράστες από έναν πολίτη. Το σημαντικό, δε, είναι ότι στο μισθωτήριο συμβόλαιο βρέθηκαν τα αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη. Στο γκαράζ που άνοιξαν, βρέθηκε η σχάρα του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο για την επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα κλειδιά του οχήματος και έτσι έγινε αμέσως αντιληπτό πως ο χώρος είχε ενοικιαστεί από άτομα του Επαναστατικού Αγώνα. 

Αμέσως μπήκε στο μικροσκόπιο και άρχισαν να το παρακολουθούν, για να δουν ποια άτομα θα το επισκεφθούν, ώστε να τα συλλάβουν. Το απόγευμα της Τετάρτης εμφανίστηκε ο νεαρός για να αφήσει τα κλειδιά του γκαράζ στο καφενείο, όπως του είχε υποδείξει ο ιδιοκτήτης, και τότε δύο αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής προσπάθησαν να τον συλλάβουν. Ο ίδιος αντιστάθηκε και πάλεψε με τους αστυνομικούς, που όμως κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης