Ξεσπά ο πατέρας του τραυματία στην Κρήτη: Αυτό που μας συνέβη να βάλει μυαλό σε όλους

Ξεσπά ο πατέρας του τραυματία στην Κρήτη: Αυτό που μας συνέβη να βάλει μυαλό σε όλους

Στο 401 μεταφέρεται ο 46χρονος - Παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του - Αναμένεται ιατροδικαστική εξέταση, καθώς οι γιατροί δεν εντόπισαν εμφανείς σωματικές κακώσεις

Ξεσπά ο πατέρας του τραυματία στην Κρήτη: Αυτό που μας συνέβη να βάλει μυαλό σε όλους
Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου για την κατάσταση της υγείας του 46χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο του Ηροδότου στην Αλικαρνασσό. 

Η κατάστασή του θεωρείται «σταθερή», αν και παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας που προκλήθηκε από ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος.



Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι γιατροί που παρέλαβαν τον 46χρονο «με πλήρη απώλεια συνειδήσεως και σε βαριά γενική κατάσταση» δεν εντόπισαν εμφανείς σωματικές βλάβες και για το λόγο αυτό, αρμόδιος ιατροδικαστής τον εξέτασε και αναμένεται το πόρισμα.
Κλείσιμο

Ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού που τραυματίστηκε σοβαρά



Μετά το μεσημέρι της Δευτέρας ο άντρας αναμένεται να μεταφερθεί με C-130, που έφτασε στις 12 στο Ηράκλειο, στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας. 

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται και ένας ακόμη φίλαθλος του Εθνικού, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Πρόκειται έναν 37χρονο, ο οποίος έχει τραυματισθεί στο κεφάλι.




Πώς συνέβη το περιστατικό
Το περιστατικό συνέβη στο γήπεδο της Αλικαρνασσού στην Κρήτη, στον ποδοσφαιρικό αγώνα της τοπικής ομάδας, του Ηροδότου, εναντίον του Εθνικού για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. 

Συγκεκριμένα, γύρω στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης ξεκίνησαν σοβαρά επεισόδια στην εξέδρα, όταν λιγοστοί οπαδοί του Ηροδότου -από την απέναντι κερκίδα- πήγαν στην κερκίδα όπου βρίσκονταν οι 15-20 φίλαθλοι του Εθνικού. Εκεί προσπάθησαν να πάρουν το πανό που κρατούσε ο εν λόγω φίλαθλος του Εθνικού, χτυπώντας τον με μπουνιές στο κεφάλι, όπως δηλώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.




Το παιχνίδι διακόπηκε, μετά από προτροπή του αρχηγού του Εθνικού, Μανώλη Λύγκου, προς το διαιτητή της αναμέτρησης, με το γιατρό του Εθνικού να προσφέρει, αρχικά, τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο φίλαθλο, μέχρις ότου να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ - που στο μεταξύ είχε κληθεί - προκειμένου να τον μεταφέρει στο «Βενιζέλειο» Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.



Εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες
Η αστυνομία της Νέας Αλικαρνασσού προχώρησε σε περίπου 20 προσαγωγές, και μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ένας 27χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει προκαλέσει τον σοβαρότατο τραυματισμό του Κατσούλη καθώς και ένας 22χρονος. Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε τρίτη σύλληψη, ενός 24χρονου. Οι συλληφθέντες είναι γνωστοί στις αρχές για εμπλοκή σε επεισόδια στο γήπεδο και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα. Παράλληλα έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμη άτομο, που αναζητείται, όπως μεταδίδει το cretalive.gr.




Ο πατέρας του 46χρονου ξεσπά
«Η κατάσταση του γιου μου είναι τραγική» ανέφερε ο πατέρας του 46χρονου φιλάθλου που βρίσκεται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή.




«Αυτό που μας συνέβη θα πρέπει να κινητοποιήσει τους πάντες και κάποιοι επιτέλους να βάλουν μυαλό. Πρέπει ν’ αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πατέρας του 46χρονου ενώ την ίδια ώρα ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο γιος του ήρθε στο Ηράκλειο για να χαρεί το παιχνίδι.

«Ο γιος μου ήρθε στην Κρήτη και το Ηράκλειο για να παρακολουθήσει την ομάδα που αγαπάει και να χαρεί το παιχνίδι. Εμείς σαν οικογένεια έχουμε ιστορία με τον Εθνικό. Τόσο εγώ όσο και οι δύο γιοι μου υπήρξαμε αθλητές στην ομάδα ενώ έχουμε και διοικητική σχέση», υπογράμμισε σχετικά ο πατέρας του 46χρονου.




Ολόκληρη η ανακοίνωση του Βενιζέλειου
«Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και προγραμματίζεται η αεροδιακομιδή του σήμερα και μάλιστα εντός λίγης ώρας σε Νοσοκομείο των Αθηνών. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος μεταφέρθηκε εχτές 14/9/2014 και ώρα 17:10 με πλήρη απώλεια συνειδήσεως και σε βαριά γενική κατάσταση στο Γ.Ν. «Βενιζέλειο». Δια του αξονικού τομογράφου διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξεως  εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις προέρχονται από τους Ιατρούς του Βενιζελείου Νοσοκομείου, που έχουν εξετάσει τον πάσχοντα, οι οποίοι επίσης βεβαιώνουν τη μη ύπαρξη εμφανών σωματικών κακώσεων. Εξάλλου σήμερα το πρωί έλαβε εντολή Ιατροδικαστής που εξέτασε τον ασθενή και αναμένεται Ιατροδικαστική Έκθεση».













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης