Με πλεούμενες παγίδες προσπαθούν τώρα να πιάσουν τον «Σήφη»

Με πλεούμενες παγίδες προσπαθούν τώρα να πιάσουν τον «Σήφη»

Ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του Γάλλου «κροκοδειλάκια» – Γαλλία, ΗΠΑ και Ισραήλ θέλουν να τον βιντεοσκοπήσουν

Με πλεούμενες παγίδες προσπαθούν τώρα να πιάσουν τον «Σήφη»
Οι μέρες περνάνε και ο Σήφης, ο διάσημος πλέον… φυγάς κροκόδειλος της Κρήτης συνεχίζει και σουλατσάρει στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο. Η επίσκεψη του διάσημου «γητευτή» των κροκοδείλων, Ολιβιέ Μπερά, δεν είχε τα αποτελέσματα που όλοι περίμεναν.

Ο κ. Μπερά έφυγε από την Κρήτη… άπραγος καθώς δεν κατάφερε να παγιδεύσει τον Σήφη ο οποίος αποδείχθηκε πιο Κρητικός απ’ ότι κανείς περίμενε. Έδειξε με κάθε τρόπο ότι δεν θέλει τα δεσμά και θέλει να ζει «ελεύθερος» στη λίμνη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Αν και ο κ. Μπερά έφτασε πολύ κοντά στο να πιάσει τον κροκόδειλο, τον αγκάλιασε με τα χέρια του δύο φορές, εκείνος ξεγλίστρησε σαν… χέλι! 

Όλη η προσοχή στις παγίδες
Κλείσιμο
Από τις 29 Αυγούστου που έφυγε ο κ. Μπερά από το νησί είχε αφήσει οδηγίες για το πώς θα πρέπει να μπουν οι νέες παγίδες. «Θα πρέπει να αλλάζουν κάθε δύο με τρεις ημέρες τα δολώματα και να μην χρησιμοποιούνται κοτόπουλα αλλά πιο ζουμερά κρέατα όπως π.χ. συκώτι», είχε πει τότε ο κ. Μπερά στους εμπλεκόμενους φορείς.

Οι οδηγίες ακολουθήθηκαν κατά γράμμα: «Μετά το τέλος της επίσκεψης του κ. Μπερά έχουμε επιστρέψει στις παγίδες. Συχνά αλλάζουμε τα δολώματα και προσπαθούμε να τις κάνουμε πιο ελκυστικές για τον κροκόδειλο. Μάλιστα, αυτό τον καιρό επιχειρούμε να τις κάνουμε πλεούμενες ώστε να είναι ακόμα πιο χρηστικές και αποτελεσματικές», δήλωσε στο cretapost ο κ. Μαμαγκάκης.

Επιστροφή του Μπερά τον Οκτώβρη
Κάποιες επείγουσες εργασίες του κ. Μπερά τον έκαναν να φύγει από τη Κρήτη και από το Ρέθυμνο στις 29 Αυγούστου, μετά από τις τρεις προσπάθειες που έκανε για να πιάσει τον Σήφη. Ωστόσο, συχνά επικοινωνεί με τους εμπλεκόμενους φορείς για να μάθει τις εξελίξεις ενώ δεν αποκλείεται η επιστροφή του στο νησί. «Έχουμε τακτική επικοινωνία με τον κ. Μπερά, ο οποίος αν δεν έχουμε παγιδεύσει τον κροκόδειλο μέχρι τον Οκτώβρη υπάρχει περίπτωση ο διάσημος ερπετολόγος να επιστρέψει στην Κρήτη για να μας βοηθήσει ξανά», επεσήμανε ο κ. Μαμαγκάκης.

Γαλλία, ΗΠΑ και Ισραήλ θέλουν να βιντεοσκοπήσουν τον… Σήφη
Ο Σήφης ο κροκόδειλος έχει γίνει πλέον διάσημος όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι λίγες οι φορές που ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν εκτενές ρεπορτάζ για τον κροκόδειλο που σουλατσάρει στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών αλλά και τις προσπάθειες παγίδευσής του. Μάλιστα, πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας θέλουν τρία τηλεοπτικά συνεργεία από την Γαλλία, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για την Κρήτη προκειμένου να βιντεοσκοπήσουν τον διάσημο πλέον Σήφη.

Πηγή: Cretapost.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης