Η «ομάδα» Μαζιώτη πίσω από τη ληστεία στο Δίστομο

Η «ομάδα» Μαζιώτη πίσω από τη ληστεία στο Δίστομο

Βρήκαν αποτυπώματα και ταυτοποίησαν DNA του Γ.Πετρακάκου, υπαρχηγού του Μαζιώτη, στο σκάφος με το οποίο διέφυγαν στο Ξυλόκαστρο - Τι λένε στην ΕΛ.ΑΣ για την «παρέα των ποινικών» - Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στην Πελοπόννησο για τον εντοπισμό των δραστών - «Θα σκοτώσουμε την οικογένειά σου», απειλούσαν τη διευθύντρια της τράπεζας

Η «ομάδα» Μαζιώτη πίσω από τη ληστεία στο Δίστομο
Γενετικό υλικό του Γιώργου Πετρακάκου, ο οποίος θεωρείται υπαρχηγός της ομάδας του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη, ταυτοποίησαν οι αστυνομικοί στο δεκάμετρο φουσκωτό που χρησιμοποίησαν οι ληστές της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο για να διαφύγουν από τη Βοιωτία στην Κορινθία. Οπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr, έπειτα από έρευνα στο σκάφος που οι δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να πυρπολήσουν με σκοπό να «σβήσουν» τα ίχνη τους, οι άνδρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν DNA που ανήκει στο Γιώργο Πετρακάκο. Επιπλέον, οι αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας δίνοντας κατάθεση στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ αναγνώρισαν τον Γιώργο Πετρακάκο ως έναν εκ των δραστών της χθεσινής κλοπής στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Με το νέο αυτό στοιχείο, οι αστυνομικοί επιβεβαιώνουν ότι το «modus operandi» στην ληστεία της τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια του Διστόμου είναι ταυτόσημο με τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του φυλακισμένου αρχηγού του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη. Ο εντοπισμός γενετικού υλικού του Γιώργου Πετρακάκου στο σκάφος των ληστών είναι το νέο στοιχείο που προέκυψε από τις έρευνες των τελευταίων ωρών. Πηγή με την οποία επικοινώνησε το protothema.gr απέδωσε τη ληστεία της Εθνικής στο Δίστομο με λεία περίπου 300.000 στην «παρέα των ποινικών», με τους οποίους συνεργαζόταν ο φυλακισμένος αρχηγός του «Επαναστατικού Αγώνα».

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι και στη ληστρική επιδρομή σε τράπεζα των Σπετσών το 2012 από την ομάδα των ποινικών του Μαζιώτη συμμετείχε και πάλι ο Γιώργος Πετρακάκος. Και σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα είχε διαφύγει με ταχύπλοο, το οποίο έκαψαν στην περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας. Μάλιστα και τότε είχαν κρατηθεί όμηροι δύο υπάλληλοι του υποκαταστήματος που λήστεψαν.  
Κλείσιμο
Οι απειλές των ληστών στη διευθύντρια της τράπεζας

Και ενώ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των τριών δραστών της ληστείας στην Εθνική Τράπεζα, στο Δίστομο, το μεσημέρι της Παρασκευής, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τους αδίστακτους ληστές, που όπως φαίνεται ήταν αποφασισμένοι για όλα. Την ίδια ώρα  επιβεβαιώνεται πως είχαν σχεδιάσει καλά κάθε τους κίνηση.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της τράπεζας, οι ληστές ήταν ιδιαιτέρως ήρεμοι και ήξεραν πολύ καλά τι ήθελαν να κάνουν. Η μαρτυρία της πραγματικά σοκάρει: «Αν δεν ανοίξεις το χρηματοκιβώτιο, έχουμε ανθρώπους έξω από το σπίτι σου και θα σκοτώσει και εσένα και όλη σου την οικογένεια», της είπαν σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας.





Οι άνδρες της αστυνομίας είναι πλέον βέβαιοι πως δεν πρόκειται για απλούς ληστές, αλλά για αδίστακτους κακοποιούς που δε θα δίσταζαν να κάνουν τα πάντα για να επιτύχουν το σκοπό τους.

Το χρονικό της ληστείας

Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, τρία άτομα οπλισμένα με καλάσνικοφ εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου, άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ και διέφυγαν, παίρνοντας μαζί τους όμηρο τον ταμία της τράπεζας.






Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες ζήτησαν από τους πελάτες της τράπεζας να βγάλουν στην άκρη τα κινητά τηλέφωνα, τους είπαν ότι δεν πειράζουν πολίτες, ότι θα πάρουν τα χρήματα και θα φύγουν.

Τελικώς διέφυγαν με 300.000 ευρώ, ενώ πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας, φοβούμενοι ότι είχε πατήσει το κουμπί του συναγερμού.



Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ασημί τζιπ μάρκας Toyota και κατευθύνθηκαν στην παραλία της Αγίας Σωτήρας, όπου τους περίμενε συνεργός τους στο φουσκωτό σκάφος. Εκεί, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δράστες έβαλαν φωτιά στο μαύρο τζιπ μάρκας Toyota Rav4 με το οποίο διέφυγαν από την τράπεζα και μαζί με τον υπάλληλο, διέφυγαν μέσω θαλάσσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο τζιπ είχε κλαπεί πριν από δύο μέρες.

Έριξαν τον όμηρο στη θάλασσα

Ωστόσο, σε σχετικά μικρή απόσταση από την ακτή, οι δράστες έριξαν τον όμηρο στην θάλασσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας, ο οποίος κατάφερε να κολυμπήσει στη στεριά, είναι καλά στην υγεία του και έδωσε κατάθεση στις αρχές.

Λίγη ώρα αργότερα, περίπου στις 16:00 το μεσημέρι της Παρασκευής το σκάφος της διαφυγής βρέθηκε στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου. Οι ληστές είχαν προσπαθήσει να το κάψουν και αυτό αλλά δεν τα κατάφεραν. 








Σύμφωνα με την αστυνομία, η ληστεία στο Δίστομου είναι πανομοιότυπη με αυτή στις Σπέτσες, το καλοκαίρι του 2012, όπου και πάλι χρησιμοποιήθηκε ταχύπλοο για τη διαφυγή, το οποίο, τότε, είχαν κάψει στην περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας. Και τότε είχαν κρατηθεί για λίγο όμηροι δύο υπάλληλοι της τράπεζας.

«Χτενίζουν» την Πελοπόννησο 

Εν τω μεταξύ, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. «οργώνουν»την Πελοπόννησο καθώς εικάζεται ότι οι δράστες έχουν κινηθεί προς την Κορινθία και ενδεχομένως την Αργολίδα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ληστεία θυμίζει πολύ τον τρόπο με τον οποίο έχει δράσει κατά το παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις ο Νίκος Μαζιώτης και η ομάδα του.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης