Ανθρωποκυνηγητό στο τρίγωνο Κόρινθος-Ξυλόκαστρο-Ναύπλιο για τους ληστές του Διστόμου

Ανθρωποκυνηγητό στο τρίγωνο Κόρινθος-Ξυλόκαστρο-Ναύπλιο για τους ληστές του Διστόμου

Πριν δύο χρόνια είχε κλαπεί το δεκάμετρο σκάφος με το οποίο οι κακοποιοί διέσχισαν τον Κορινθιακό μετά τη ληστεία στην Εθνική – Γιατί η ΕΛΑΣ «στοχοποιεί» την ομάδα Μαζιώτη – Οι ομοιότητες με άλλη ληστεία που έγινε το 2012 στις Σπέτσες

Ανθρωποκυνηγητό στο τρίγωνο Κόρινθος-Ξυλόκαστρο-Ναύπλιο για τους ληστές του Διστόμου
Στο τρίγωνο Ξυλοκάστρου, Ναυπλίου, Κορίνθου επικεντρώνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό του κρησφύγετου της ομάδας των ληστών στο Δίστομο Βοιωτίας. Οι αστυνομικοί, προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το δρομολόγιο των δραστών από το Λουτρό Ξυλοκάστρου και όλες τις πιθανές διαδρομές που ακολούθησαν προκειμένου να φθάσουν στο οίκημα που βρήκαν καταφύγιο αλλά και έκρυψαν τα δύο αυτοκίνητα, ένα λευκό και ένα κόκκινο, που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.



Κλείσιμο



Την ώρα της ληστείας πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σε δημοσίευμά του το skai.gr, μεγάλο μέρος της αστυνομικής δύναμης της περιοχής περιφρουρούσε συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες της ληστείας φέρονται να είχαν πληροφόρηση ότι στα ταμεία του υποκαταστήματός τη συγκεκριμένη ημέρα υπήρχαν περισσότερα από 300 χιλιάδες ευρώ.

Την ίδια ώρα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, το δεκάμετρο φουσκωτό που είχε δέσει στο λιμάνι της Αγίας Σωτήρας στα Αντίκυρα και χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα των ληστών για να διασχίσουν τον Κορινθιακό και να περάσουν στην παραλία του Ξυλοκάστρου, είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια από την περιοχή της Καλαμάτας.  Το συγκεκριμένο σκάφος που οι ληστές δεν κατάφεραν να κάψουν, έχει μπει στο μικροσκόπιο και αυτό που αναζητούν οι αστυνομικοί είναι ίχνη dna και αποτυπώματα. Παράλληλα, εξετάζονται προσεκτικά τα καρέ του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας ενώ οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατάθεση του 35χρονου ταμία που κρατήθηκε όμηρος από την ομάδα των τριών.





Μια λεπτομέρεια που ενδεχομένως συγκράτησε από όλα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαφυγής των ληστών με το κλεμμένο ασημένιο Rav αλλά και στο σκάφος πριν τον πετάξουν στη θάλασσα είναι αυτό το οποίο αναζητούν  για συμπληρώσουν ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ.  Τέλος οι αστυνομικοί βλέπουν πίσω απο την κινηματογραφική ληστεία, την ομάδα των ποινικών του Νίκου Μαζιώτη. Το modus operandi θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του φυλακισμένου αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς υπάρχουν ομοιότητες με τη ληστρική επιδρομή στο υποκατάστημα τράπεζας των Σπετσών το 2012, στην οποία συμμετείχε και ο Γιώργος Πετρακάκος. Και σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα είχε διαφύγει με ταχύπλοο, το οποίο έκαψαν περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας. Μάλιστα και τότε είχαν κρατηθεί όμηροι δύο υπάλληλοι του υποκαταστήματος που λήστεψαν. 













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης