Υπ. Υγείας: «Μεγάλος Αδελφός» για τις μονάδες ψυχικής υγείας

Υπ. Υγείας: «Μεγάλος Αδελφός» για τις μονάδες ψυχικής υγείας

Μετά τις αποκαλύψεις για διπλοεγγραφές ασθενών και χρέωση απίστευτων υπηρεσιών όπως τα μαθήματα γιόγκα σε 83χρονους

Έπεσε από τον 7ο όροφο, έκανε... γκελ σε τέντα και έζησε!
Υπ. Υγείας: «Μεγάλος Αδελφός» για τις μονάδες ψυχικής υγείας
Τον...Μεγάλο Αδελφό ενεργοποιεί το υπουργείο Υγείας σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των Μονάδων Ψυχικής Υγείας, μετά τα αποτελέσματα του πρόσφατου δειγματοληπτικού Ελέγχου σε δομές της χώρας που αποκάλυψαν διπλό-εγγραφές ασθενών και χρέωση απίστευτων υπηρεσιών προς τους ασθενείς όπως π.χ. μαθήματα γιόγκα σε 83χρονο με νοητική υστέρηση. 

Η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή υπέγραψε υπουργική απόφαση για την τήρηση Πληροφοριακού Συστήματος Παρακολούθησης των Μονάδων Ψυχικής Υγείας. Βάσει της απόφασης καθίσταται υποχρεωτική η ένταξη στο Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης Μονάδων Ψυχικής Υγείας  όλων των σχετικών δομών που λειτουργούν και εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας. 

Αυτό σημαίνει ότι οι δομές υποχρεούνται πλέον να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία που ζητεί το υπουργείο, όπως π.χ. για τις υποδομές τους, τις υπηρεσίες που παρέχουν, το προσωπικό που απασχολούν, τους ασθενείς που φιλοξενούν ή στους οποίους παρέχουν υπηρεσίες, καθως επίσης στοιχεία οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης. 

Κλείσιμο
«Η ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησης της εφαρμογής του προγράμματος της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης εντάσσεται στις δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας, όπως αυτές απορρέουν από το Μνημόνιο Συνεργασίας ANDOR – ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ» διευκρινίζει σε σχετική ανακοίνωση η κυρία Μακρή. Επισημαίνει ακόμη οτι η υποχρεωτική εφαρμογή της τήρησης στοιχείων λειτουργίας σε Πληροφοριακό Σύστημα διασφαλίζει τόσο τη δυνατότητα συστηματικής και δυναμικής παρακολούθησης της εφαρμογής του προγράμματος της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, όσο και τη διαφανή κοστολόγηση των υπηρεσιών που παρέχονται από τις εν λόγω Μονάδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης