«Νεκρώνουν» τα δικαστήρια την Τετάρτη 12 Μαρτίου

«Νεκρώνουν» τα δικαστήρια την Τετάρτη 12 Μαρτίου

Κλειστά και στις 19 και 20 Μαρτίου, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των δικαστικών υπαλλήλων 

«Νεκρώνουν» τα δικαστήρια την Τετάρτη 12 Μαρτίου
«Νεκρά» θα παραμείνουν τα δικαστήρια της χώρας αύριο και το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου 2014, καθώς με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στις δύο προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, η ΟΔΥΕ θα συμμετέχει:
- Στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο τομέα, που πραγματοποιείται ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, κ.λπ.»,  το οποίο συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής. 

Το επίμαχο νομοσχέδιο, όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστικοί φορείς, προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ «ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης». 
Κλείσιμο

-Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 19ης και 20ης Μαρτίου 2014, εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης