Τη συνδρομή υπουργείων για 16 σχολεία ζητά η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Τη συνδρομή υπουργείων για 16 σχολεία ζητά η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Ο διαγωνισμός για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση των 16 σχολείων προκηρύχθηκε από τον ΟΣΚ Α.Ε. το 2008 προκειμένου αυτά να στεγάσουν 5.300 μαθητές

Τη συνδρομή υπουργείων για 16 σχολεία ζητά η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας
Τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατασκευής δεκαέξι σχολείων μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ζητά, με απόφασή της, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την ΠΕΔ, ο διαγωνισμός για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση των 16 σχολείων προκηρύχθηκε από τον ΟΣΚ Α.Ε. το 2008 προκειμένου αυτά να στεγάσουν 5.300 μαθητές. Στις αρχές του 2013, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την προεπιλογή του έργου αυτού ως του πρώτου έργου αστικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως κατ αρχήν επιλέξιμου για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Jessica.

"Έκτοτε δεν υπήρξε ουδεμία εξέλιξη" αναφέρει το κείμενο της απόφασης της ΠΕΔ, η οποία επικαλούμενη πληροφορίες που διαθέτει, κάνει λόγο για ναυάγιο της διαδικασίας με αποτέλεσμα τη ματαίωση του διαγωνισμού και την πιθανή επαναπροκήρυξή του.
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων μιλά για "τραγική κατάσταση" που όπως επισημαίνει, αποτυπώνεται με τη στέγαση νηπιαγωγείων σε ενοικιαζόμενα καταστήματα και με τη λειτουργία δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων σε διπλή βάρδια και σε λυόμενα και σε ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια.
Κλείσιμο

Ζητά τέλος την ενεργοποίηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος της σχολικής στέγης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

"Πρόκειται για μια εκκρεμότητα για την οποία γίνονται ενέργειες προς την κατεύθυνση της άμεσης διευθέτησής της" σχολίασε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης