Ετοιμάζουν φυλακές υψίστης ασφαλείας χωρίς άδειες

Ετοιμάζουν φυλακές υψίστης ασφαλείας χωρίς άδειες

Οι επικίνδυνοι εγκληματίες σε περίπτωση που επιστρέψουν σε φυλακές άλλου τύπου, τότε θα ισχύει το καθεστώς της φυλακής που φιλοξενούνται

Ετοιμάζουν φυλακές υψίστης ασφαλείας χωρίς άδειες
Μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να είναι έτοιμες οι φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ) στο Δομοκό, στις οποίες θα φιλοξενηθούν κρατούμενοι και υπόδικοι, οι οποίοι έχουν διαπράξει αδικήματα που αφορούν στην εσχάτη προδοσία, τρομοκρατία, εκβίαση, ληστείες στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίες χωρίς ελαφρυντικά, αλλά και όσοι χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια και έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ή τουλάχιστον δέκα χρόνια κάθειρξη. Το σχετικό νομοσχέδιο, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση. Το νομοσχέδιο καθορίζει ποιοι θα μεταφερθούν στις φυλακές ασφαλείας Δομοκού, όπως επίσης καθορίζει το καθεστώς χορήγησης αδειών και λοιπά.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι κατάδικοι ή υπόδικοι για τα αδικήματα της τρομοκρατίας, εσχάτης προδοσίας κλπ. θα παραμείνουν στις φυλακές τύπου Γ υποχρεωτικά δέκα χρόνια, χωρίς να έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν άδειες και το δικαίωμα χορήγησης άδειας θα επανεξετάζεται κάθε δύο χρόνια. Σε περίπτωση που οι κρατούμενοι επιστρέψουν σε φυλακές άλλου τύπου, όπως είναι Α ή Β,  τότε θα ισχύει το καθεστώς της φυλακής που φιλοξενούνται. Με άλλα λόγια, οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού θα μπορούν να λαμβάνουν άδειες εφόσον αυτές χορηγούνται από το αρμόδιο τριμελές συμβούλιο της φυλακής.

Κλείσιμο
Ακόμη, διευκρινίζεται ότι η δεκαετία της απαγόρευσης χορήγησης αδειών σε όσους μεταφερθούν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας μετράει από την πρώτη ημέρα φυλάκισής τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης