Νέα τουρκική πρόκληση: «Ημέρα Ανεξαρτησίας των Τούρκων της Θράκης η 29η Ιανουαρίου»

Νέα τουρκική πρόκληση: «Ημέρα Ανεξαρτησίας των Τούρκων της Θράκης η 29η Ιανουαρίου»

Tο «κόμμα» Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας  εξέδωσε ανακοίνωση, με την ευκαιρία της «επετείου της 29ης Ιανουαρίου 1988» όταν ορισμένοι εκ των μελών της μειονότητας προκάλεσαν επεισόδια, με αφορμή την απαγόρευση του όρου «τουρκικός» από συλλόγους και σωματεία της μειονότητας

Έτοιμο να γιορτάσει και φέτος την 29η Ιανουαρίου ως «ημέρα της εθνικής αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης κατά της ελληνικής καταπίεσης» εμφανίζεται το «κόμμα» Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας (DEB)! Το εν λόγω ««κόμμα», με τις ευλογίες του προξενείου Κομοτηνής, δραστηριοποιείται στη Θράκη, υπό την ηγεσία του Μουσταφά Αλί Τσαβούς.

Στις 29 Ιανουαρίου 1988, μέλη της μειονότητας προκάλεσαν επεισόδια, με αφορμή την απαγόρευση του όρου «τουρκικός» από συλλόγους και σωματεία της μειονότητας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι στην ιστοσελίδα του, το κόμμα DEB έχει αναρτήσει τη σχετική ανακοίνωση μόνο στα τουρκικά:

Η ανακοίνωση (μεταφρασμένη):

«29 Ιανουαρίου 1988, μέρα ουσιαστικής και αξιοπρεπούς αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις κατά της εθνικής τους ταυτότητας. 

Είναι η μέρα που, ο λαός, βροντοφώναξε σε αυτούς που αρνούνται τη εθνική του ταυτότητα πως είναι Τούρκος, και ότι θέλει να ζήσει σε αυτή την χώρα σαν ένας περήφανος πολίτης χωρίς να εγκαταλείψει τις τουρκικές παραδόσεις. Το κόμμα Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας (DEB) δεν θα ξεχάσει την σημερινή επέτειο. Θα τιμά τον επιδειχθέντα ηρωισμό, θα αισθάνεται ευγνωμοσύνη για τη γενναιότητα και θα ζητά το θείο έλεος για τους νεκρούς. 

Η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης είναι η μοναδική μειονότητα, που τα δικαιώματά της καθορίζονται με συνθήκες. Περιμέναμε για χρόνια την απόδοση των μη αποδιδόμενων μειονοτικών μας δικαιωμάτων…Η πατρίδα μας η Ελλάδα όπως έκανε και στον ‘νόμο των 240 ιμάμηδων’, συνεχίζει να βγάζει νόμους με βία και ωμότητα, αγνοώντας την φωνή και την βούληση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, με την επιβολή των οποίων σφετερίζεται τα δικαιώματα μας. 

Αν και χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πατρίδα μας, Ελλάδα, παραβιάζει τα δικαιώματά μας και τα ευρωπαϊκά κράτη να παραμείνουν σιωπηλά και αδιάφορα. Αυτές οι πολιτικές των δύο μέτρων και δύο σταθμών της ΕΕ, στα θέματα της ελευθερίας της έκφρασης και σε έννοιες όπως η πίστη μας, μας προκαλεί απορίες. 

Η από πολλά χρόνια λογική που επικρατεί στη Δυτική Θράκη, ότι δεν μπορεί να υπάρχουν Τούρκοι, σκιάζει τη ζωή μας. Είμαστε τώρα μια μειονότητα στη χώρα μας και θέλουμε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά μας. Ποτέ μην απελπίζεστε. Δεν υπάρχουν στόχοι που δεν μπορούν να επιτευχθούν με την ενότητα και την αλληλεγγύη. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει, ότι ο αγώνας μας, με όλη τη δύναμή μας, θα συνεχιστεί απτόητος, μέχρις οι ζωές μας να κυριαρχούνται από τη συμμετοχή μας στο μετοχικό κεφάλαιο της ειρήνης και της φιλίας. 

Καλή εθνική ημέρα της αντίστασης και αλληλεγγύης για τον Λαό μας». 

ΣΧΟΛΙΑ (47)

+

Πολλοί ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΙ (βλ. Πατἠρ Παῐσιος, και άλλοι) Αγιορίτες αναφέρονται στούς Κρυπτοχριστιανούς της Μικράς Ασίας. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ:---- 1) “δημοσιεύματα του ίδιου του Τουρκικού Τύπου, ακόμα και με βίντεο από εκπομπές της τουρκικής τηλεόρασης, αποκάλυψε μια άλλη, εντελώς άγνωστη και θαμμένη πλευρά της πραγματικότητας στη σημερινή Τουρκία, κατά την οποία δεκάδες, εκατοντάδες βαφτίζονται φανερά πλέον Χριστιανοί Ορθόδοξοι, χιλιάδες είναι εκείνοι που μεταβαίνουν στα Ορθόδοξα προσκυνήματα, Εκκλησιές και Αγιάσματα” ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΗΣ ---------------- 2) Ο (δημοσιογρἀφος)Νίκος Χειλαδάκης, ανέφερε πάμπολλες, συγκεκριμένες και επώνυμες περιπτώσεις μουσουλμάνων που ζήτησαν να βαφτιστούν Χριστιανοί, ενώ παρουσίασε τα αποκαλυπτικά στοιχεία έρευνας τουρκικής εφημερίδας, που καταγράφει μόνο τα τελευταία τρία χρόνια στην Τουρκία τον εξωφρενικό αριθμό των 8.000.000 πωλήσεων Αγίων Γραφών, στην τουρκική γλώσσα!!! ------ ΕΣΥ, αν είσαι Έλληνας, ΕΧΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΟΡΑΝΙ?? Αν δεν εισαι Έλληνες, ξέρεις κανένα Έλληνα που έχει αγοράσει Κοράνι

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ

@ +29/01/201422:49...................... Εγω σαν Ελληνας και Χ.Ο στο θρήσκευμα, και φυσικά δεν εχω αγοράσει κοράνι. Αλλά δεν εχω αγοράσει και ουτε και την Αγία Γραφή. Το οτι βρίσκεται μια Αγία Γραφή στο σπίτι μου που πρόσφατα την ανακάλυψα σε κάποιο ντουλάπι ηταν απο την πεθερά μου εκεί, απο την εποχή που εμεναν τα πεθερικά μου στο τωρινό μου σπίτι...... Δεν νομίζω οτι ειναι πολλοί οι Ελληνες σήμερα εκτός απο τους μεγάλους σε ηλικία που αγοράζουν την Αγία Γραφή. Αλλά ουτε και η μη αγορά της Αγίας Γραφής σημαίνει οτι μπορεί κάποιος που δεν την έχει σημαίνει οτι μπορεί να μην ειναι Χριστιανός η καλός Χριστιανός με την πλήρη και την σωστή του εννοια και σύμφωνα με τις γραφές της. ................. Αγαπητέ μου τα ράσα οι μεγάλοι σταυροί, οι νηστείες και οι προσευχές που κάνουν κάποιες κάποιοι ,δεν τον κάνουν ως άνθρωπο καλό , και καλό Χριστιανό. Οι πράξεις του καθενός, τα εργα του μετράνε στην ζωή του, στα λόγια του, και οι συμπεριφορές του προς τους συνανθρώπους .

@@@@@

Το ότι οι Τούρκοι είστε σχεδόν ανύπαρκτοι σε σύγκριση με το μέγεθος που ισχυρίζεστε ότι έχετε είναι γεγονός...Αν δεν ήταν το Ισλάμ εσείς θα ήσασταν τώρα τα 10 μύρια και πολλά λέω...

.

γιατι το αντεγραψες αν επιτρεπεται;

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!

antiellinass = turkoseed = ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ = ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΣ = θρασύδειλος αλβανο-εβραιίσκος περιορισμένων διανοητικών ικανοτήτων εὐαγγελιζὀμενος τήν άνθελληνικότητάν του ὡς ὀχετόν ψευδῶν παραισθήσεων, ένεργοποιουμένων δίά τοῦ μίσους καί τῆς ἀλλαζονείας αἱ ὁποῖαι διακατέχουν και γελοιοποιοῡν κάθε ἐχθρόν τῆς Ἑλλάδος. ΦΥΓΕ ΑΛΒΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ....

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ

@ turkoseed29/01/201402:38 .......................... Με ρώτησες γιατί έγραψα αυτό το σχόλιο? Εσύ δώσε μου να καταλάβω τι ζητάς να μάθεις. Ναι στην Σμύρνη δεν απέμειναν σήμερα Ελληνες η απόγονοι των Ελλήνων που ηταν εκεί απο αιώνες. Απαντες ή εφυγαν τοτε με την καταστροφή της Σμύρνης, η σφαγιάστηκαν, και οι εναπομείναντες ανταλλάχθηκαν με τις ανταλλαγές πληθυσμών η αλλοιως με τις εθνοκαθάρσεις. Και οι μόνοι Ελληνες που υπάρχουν σήμερα εκεί ειναι αυτοί που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια και ανοιξαν επιχειρήσεις. Τι δεν κατάλαβες απο αυτά, και που αυτά παρέθεσα????? Ευκαιρία να μάθεις και σε αυτό που εχεις απορία αλλά δεν το ειχα σχολιάσει στο προηγούμενο σχόλιό μου. Με τις ανταλλαγές τότε των πληθυσμών για να μην χαθεί η Κωνσταντινούπολη και το Πατριαρχείο δέχθήκαμε σαν Ελλάδα να παραμείνει ιδιος αριθμός Ρωμιών στην Πόλη με ισο αριθμό Τουρκόφωνων Μουσουλμάνων στους νομούς Ξάνθης και Κομοτινής και κάποιους λίγους στην Κω και στην Ρόδο. Αυτά λοιπόν αν δεν το γνωρίζεις. Και καννένας Σμυρνιός Ρωμιός στην Σμύρνη.................... Εσυ μάλλον εχεις πιεί πολλές ρετσίνες και δεν ξέρω τι αλλο και δεν ξέρεις τι γράφεις. Μόνο να ειρωνευτείς τον άλλον ξέρεις η εισαι ικανός μόνο για αυτό. Κρίμα. ............................. // ................................................................. .. @ ελεος29/01/201408:45.... Το ελεος να το πω εγώ. Για την ανταλλαγή πληθυσμών εγραψα και μόνο η τις εθνοκαθάρσεις οπως τις ελεγαν τότε. Και οχι για την μέχρι σήμερα πληθυσμιακή μετεξέλειξη . Το αν η κάθε Μουσουλμάνα εκεί επάνω γεννάει σαν κουνέλα πέντε με δέκα παιδιά, και οι αντίστοιχες γεννήσεις των Χριστιανών ειναι ενα παιδάκι η καννένα, πώς δεν θα υπάρξει αυτή η πληθυσμιακή διαφορά. Βάλε και την εθελοντική η και με διαφόρους τρόπους απο τους Τούρκους πιεστική μετέπειτα φυγή των Ελληνων της Πόλης, πως να μην εχουν μείνει δέκα χιλιάδες ολοι και ολοι στην Κωνσταντινούπολή? Τοσο δύσκολα μαθηματικά ειναι, η χρειάζεται πολύ σκέψη?. Ελεος και πάλι. ......................@ fredy29/01/201409:16........ Φίλε μου μπερδεμένος με το σχόλιό μου εισαι. Τι σχέση εχουν αυτά που εγραψα και με αυτά που μας εξιστορείς. Σηκώνω ψηλά τα χέρια.

.

Όπως σου έγραψα ή υπονόησα και στο προηγούμενο σχόλιό μου η σωστή σύγκριση γίνεται με Ίμβρο Τένεδο Κωνσταντινούπολη και ο λόγος που δεν υπάρχουν παρά 3-4 χιλιάδες Έλληνες σήμερα εκεί είναι καθαρά η εκδίωξη τους κι όχι η υπογεννητικότητα. Στην ανταλλαγή πληθυσμών συμφωνήθηκε να παραμείνουν σε Ελλάδα και Τουρκία συγκεκριμένες κοινότητες όχι βάσει ίσου πληθυσμού όπως λες αν και στο περίπου ήταν ισάριθμες. Σε αυτές δεν περιλαμβανόταν η Κως και η Ρόδος τις οποίες αργότερα μας παραχώρησε η Ιταλία με προίκα τους μουσουλμάνους εκεί. Να λέμε τα πράματα με ακρίβεια. Το κυρίως θέμα εδώ είναι ότι ενώ εμείς φερόμαστε καλά στη μειονότητα( στους κόλπους της οποίας υπάρχουν και Τούρκοι) δίνοντας της ακόμα και ειδικά προνόμια οι Τούρκοι εξολόθρευσαν παντίοις τρόποις την δική μας, εμείς δεν αντιδράσαμε και ο πρωθυπουργός τους ακόμα και σήμερα μας λέει να δείξουμε αμοιβαιότητα σε αυτό το θέμα και κανείς δεν βρίσκεται να του δώσει μια διπλωματική λεκτική σφαλιάρα!Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει γιατί δεν είμαστε ίσα κι όμοια με τους βάρβαρους να διοργανώνουμε πογκρόμ σε αλλοεθνείς ή αλλόθρησκους Έλληνες πολίτες για να πικάρουμε την Τουρκία αλλά όχι να μας ζητάνε και τα ρέστα!

Ε ρε γλέντια...

Τι έγινε τελικα; Το γιόρτασαν;

+

Πολλά εκκατομύρια οι Κρυπtοχριστιανοί Έλληνες που ζουν στην Μικρά Ασία ως "tούρκοι πολίtες" κατ' ανάγκην. Στήν Μικρά Ασία σήμερα δεν ειναι για να φανερωθούν οι Έλληνες όπως μιά χούφτα τουρκαλάδες της Θράκης-μας φανερώνονται και κάνουν βαβούρα εδώ στη Πατρίδα μας. Αν φανερωθούν οι Κρυπτοχριστιανοί Έλληνες της Μικρας Ασίας πρίν την ΩΡΑ τους, τότε οι τουρκαλάδες θα τους πετσοκόψουν. Ασε τους να γαυγιζουν τους τούρκαλάδες της Θράκης. Και νάξεραν.....

antihellinass

Εισαι ψυχοπαθης & βλεπεις φαντασματα..Αντε στον Λιακοπουλο...

John

@ +29/01/201414:22.. Μια και ισως η μόνη φορά που θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτά που σχολιάζει για σενα ο antihellinass στο σχόλιό του 29/01/2014 19:34.

Dimitris from Venezuela

Δεν έχω πρόβλημα που αισθάνονται Τούρκοι, δικαίωμα τους είναι... Αν όμως αισθάνονται Τούρκοι, ας τα μαζέψουν κι ας πάνε στην Τουρκία, αν νομίζουν πως εκεί θα περνάνε καλύτερα!...

antihellinass

Κι εσυ που αισθανεσαι .." Ελληνας " να τα μαζεψεις απο τη Βενεζουελά & να γυρισεις στη πατριδα σου...

Αρίσταρχος

Μου φαίνεται περίεργο γιατί έχουμε πολύ δραστήριο ΥΠΕΞ........

Ε Ξ Ω.-

ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑς ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑς ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ-ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕς ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΙ. ΤΕΛΟς.

Μουρού

Αγύριγο κεφάλι 6 και 5 πόσο κάνει;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης