Πόλεμος φοιτητικών παρατάξεων για το άνοιγμα της Νομικής

Πόλεμος φοιτητικών παρατάξεων για το άνοιγμα της Νομικής

ΔΑΠ και αριστερά σχήματα «διασταυρώνουν τα ξίφη τους»

Πόλεμος φοιτητικών παρατάξεων για το άνοιγμα της Νομικής
«Πόλεμος» φοιτητικών παρατάξεων αλλά Συμβουλίου Διοίκησης με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνη «ξέσπασε» σήμερα.

ΔΑΠ και αριστερά σχήματα «διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη νομική σχολή για το άνοιγμα του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΑΠ πάντως μετά τη γενική συνέλευση που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες υπερψηφίστηκε  ο πλαίσιο της ΔΑΠ -από την  πλειοψηφία των φοιτητών.

Κλείσιμο
Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΠ, «για μία ακόμα φορά οργανωμένες μειοψηφίες δεν δέχονται το αποτέλεσμα, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κρατήσουν τη Νομική σχολή κλειστή, ενάντια στην απόφαση των πολλών.

Η Συνέλευση είχε νικητή τις ανοιχτές σχολές και το Πανεπιστήμιο σε ομαλή λειτουργία όπως προκύπτει από τη βούληση των φοιτητών και της κοινωνίας.

Κάποιοι, επιμένουν να αδιαφορούν για την εντολή που έδωσε η πλειοψηφία και στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν τα δικά τους κομματικά συμφέροντα, επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Όταν όλα τα όργανα του πανεπιστημίου καθώς και η συνομοσπονδία διοικητικών υπαλλήλων ζητούν να ανοίξει το Πανεπιστήμιο,   είναι αδιανόητο κάποιοι να επιμένουν να κρατούν ομήρους χιλιάδες φοιτητές και να μην ανοίγει το Πανεπιστήμιο από την πρώτη στιγμή με την απόφαση των αρμοδίων οργάνων».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του συμβουλίου του Ιδρύματος, Δ. Μπερτσιμάς, διαψεύδει τον Πρύτανη Θ. Πελεγρίνη ότι ενημερώθηκε μέσω ΜΜΕ για τις καταγγελίες του.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η πάγια τακτική του Συμβουλίου Ιδρύματος είναι οι ανακοινώσεις με τις θέσεις του για διάφορα θέματα που απασχολούν το ΕΚΠΑ να πρωτοκολλούνται στο Πρωτόκολλο της Γραμματείας του ΣΙ και στη συνέχεια να αποστέλλονται πρώτον στον κ. Πρύτανη, δεύτερον να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου (UoA Announcements) για να λάβουν γνώση τα μέλη ΔΕΠ και το Διοικητικό Προσωπικό και, σε όποιες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίο, να αποστέλλονται στο εποπτεύον το ΕΚΠΑ Υπουργείο Παιδείας η/και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Συνεπώς, διαψεύδουμε κατηγορηματικά τον Πρύτανη κ. Πελεγρίνη ότι ενημερώθηκε μέσω του Υπουργείου Παιδείας για το κείμενο της 5ης/11/2013 με τίτλο "Ευθύνες του Πρύτανη για την παρούσα κατάσταση στο ΕΚΠΑ", κάτι που κατ' επανάληψη έχει ισχυρισθεί στα ΜΜΕ».

Στήριξη στο Συμβούλιο του ΕΚΠΑ παρέχεται  από τους προέδρους των Συμβουλίων των ΑΕΙ της χώρας, οι οποίοι υπογράφουν κείμενο που μεταξύ άλλων τονίζεται: «Οι υπογράφοντες Πρόεδροι και Αναπληρωτές Πρόεδροι των Συμβουλίων των Α.Ε.Ι. της χώρας εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για τις απαράδεκτες επιθέσεις που δέχεται ο θεσμός των Συμβουλίων, νομίμως εκλεγμένων οργάνων που αναδείχθηκαν με την ψήφο της μεγάλης πλειοψηφίας των διδασκόντων των Ελληνικών ΑΕΙ και απαρτίζονται από ακαδημαϊκούς με διεθνή καταξίωση, ακεραιότητα και δημοκρατικό ήθος. Πιστεύουμε ότι στη δύσκολη περίοδο που διατρέχει η χώρα μας θα πρέπει να επικρατήσει νηφαλιότητα και πνεύμα συνεργασίας και να διατηρηθεί υψηλό το επίπεδο πολιτικού και ακαδημαϊκού πολιτισμού και διαλόγου, ιδιαίτερα εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας. Υπό το πρίσμα αυτό, χαρακτηρισμοί περί «πέμπτης φάλαγγας» ή «ναζί», είναι απόλυτα έξω από τα αποδεκτά όρια συμπεριφοράς στον ακαδημαϊκό χώρο και συνιστούν βαθύτατη προσβολή για την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης