Μειώνεται το μέρισμα για τους δικηγόρους της Αθήνας

Μειώνεται το μέρισμα για τους δικηγόρους της Αθήνας

Θα πάρουν το ποσό των 30 ευρώ, το χαμηλότερο μέρισμα της τελευταίας δεκαετίας

Μειώνεται το μέρισμα για τους δικηγόρους της Αθήνας
Η πτωτική πορεία του μερίσματος των Αθηναίων δικηγόρων συνεχίζεται, καθώς λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα θα πάρουν το χαμηλότερο μέρισμα της τελευταίας δεκαετίας, που είναι μόλις στα 30 ευρώ.

Το μέρισμα του δεύτερου εξάμηνου του 2013 των δικηγόρων της πρωτεύουσας είναι σε τόσο χαμηλά επίπεδα, λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης που μαστίζει το δικηγορικό κόσμο, καθώς τα συμβόλαια είναι σχεδόν σε μηδενική βάση και οι απαλλοτριώσεις ήταν ελάχιστες.

Σε λίγο καλύτερη κατάσταση είναι οι νέοι δικηγόροι (μέχρι επτά χρόνια δικηγορία) οι οποίοι θα λάβουν πρόσθετο μέρισμα 130 ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 160 ευρώ.

Κλείσιμο
Οι «καλές» εποχές των δικηγόρων της Αθήνας αποτελούν πλέον παρελθόν. Ενδεικτικά, το 2007 το μέρισμα των δύο εξαμήνων ήταν στα 1.250 ευρώ, ενώ σήμερα το μέρισμα του α΄ εξαμήνου του τρέχοντος έτους ήταν 50 ευρώ και το β΄ εξάμηνο μειώθηκε στα 30 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι δεν δικαιούνται μέρισμα: 1) Όσοι τελούν σε αναστολή, 2) Όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό (άδεια απουσίας-σπουδές), 3) Βουλευτές-ευρωβουλευτές και 4) Όσοι δεν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση (ανανέωση ταυτότητας).

Ειδικότερα, το μέρισμα του ΔΣΑ κατά τα τελευταία έντεκα χρόνια (2002-2013) καταγράφεται ως εξής:Νέοι δικηγόροι

Το μέρισμα των νέων δικηγόρων κατά την τελευταία 9ετία είναι σε ελαφρώς καλλίτερη κατάσταση, αφού έχουν συμπαραστάτη τον Ειδικό Διανεμητικό Λογαριασμό Νέων Δικηγόρων.

Ο Ειδικός Διανεμητικός Λογαριασμός Νέων Δικηγόρων ο οποίος ενισχύει τους νέους δικηγόρους που έχουν δικηγορία μέχρι επτά χρόνια και ετήσιο ατομικό φορολογικό εισόδημα κάτω των 10.271 ευρώ ή ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 14.673 ευρώ, έχει ως μοναδική πηγή εσόδων το 1% του ποσοστού 12% που παρακρατείται από την αμοιβή που προεισπράττεται από τον ΔΣΑ.

Το μέρισμα των νέων δικηγόρων από τον Ειδικό Διανεμητικό Λογαριασμό Νέων Δικηγόρων για την 9ετία  2004-2013, έχει ως εξής:Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης