Ανοίγει σταδιακά το Πολυτεχνείο

Ανοίγει σταδιακά το Πολυτεχνείο

- Οι φοιτητές αποφάσισαν μαθήματα σε τρεις σχολές του Μετσόβειου
- Καταλήψεις  σε επτά σχολές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Στο τέλος της εβδομάδας θα καθορίσουν τη στάση τους οι διοικητικοί
- Συνεχίζουν μέχρι την Παρασκευή με 48ωρες απεργίες

Ανοίγει σταδιακά  το Πολυτεχνείο
 
Ακόμα δύο σχολές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, ύστερα από γενικές συνελεύσεις φοιτητών αποφάσισαν να ανοίξουν. Συνολικά τρεις από τις έξι σχολές του ΕΜΠ, δηλαδή οι πολιτικοί μηχανικοί, οι χημικοί μηχανικοί και οι μηχανολόγοι μηχανικοί αποφάσισαν να σταματήσουν τις καταλήψεις και να προχωρήσουν στην επαναληπτική εξεταστική και μετά σε μαθήματα. Σημειώνεται ότι το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών είναι το πολυπληθέστερο και επηρεάζει τα πράγματα στο ΕΜΠ.

Αντίθετα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι φοιτητές αποφάσισαν κατάληψη στη Νομική, το Φυσικό, το Μαθηματικό, το Χημικό, το Βιολογικό, το Παιδαγωγικό και η Πληροφορική.

Σε συνέχιση της απεργίας με αυτή ή άλλη μορφή δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι, παρά την όποια απόφαση δικαστηρίου, καθορίζοντας τη στάση τους σε νέα συνεδρίαση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μέχρι την Παρασκευή, πάντως, οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν αποφασίσει την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων με τη μορφή 48ωρων παεργιών.
 
Κλείσιμο
Σε συνέντευξη του στο Μεga ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν φαινόμενα οικογενειοκρατίας στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών, έχουμε τον αριθμό των 313 υπαλλήλων που έχουν συνεπωνυμία».
 
Επισης υπογράμμισε ότι «Μέσα από τη μελέτη η οποία έγινε, προέκυψε ότι 8 από τα 36 Ιδρύματα της χώρας έχουν υπεράριθμους διοικητικούς υπαλλήλους. Παρόλο που η απεργία των διοικητικών έχει κριθεί παράνομη από το Δικαστήριο, παρόλο που η προσφυγή που έκαναν στο ΣτΕ για ασφαλιστικά μέτρα κατέπεσε, παρόλο που θέλουν να συνεχίσουν την απεργία τους, δεν μπορούν να εμποδίζουν τα μαθήματα να γίνονται. Η απεργία όμως των διοικητικών δεν επηρεάζει την ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία των άλλων 6 από τα 8 Ιδρύματα που έχουν επηρεαστεί από τη διαθεσιμότητα. Γιατί λοιπόν δεν επιτρέπουν στους φοιτητές και τους καθηγητές να προσέλθουν στις αίθουσες και να γίνονται μαθήματα στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ; Οι υπάλληλοι στο ΕΚΠΑ που έχουν περάσει τη διαδικασία του ΑΣΕΠ είναι μόλις 12, ενώ στο Μετσόβιο είναι 19. Οι περισσότεροι διοικητικοί υπάλληλοι ήταν βοηθοί ερευνητών που στη συνέχεια μέσα από αθρόες μονιμοποιήσεις, έγιναν μόνιμο προσωπικό. Έτσι έγιναν οι προσλήψεις. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Μετσόβιο έχουν 300 διοικητικούς για οικονομικές διαδικασίες. Ούτε η General Motors δεν είχε τόσους υπαλλήλους.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης