Το «Μεταξά» επισκέφθηκε ο Γεωργιάδης για τα εγκαίνια του συστήματος BLES

Το «Μεταξά» επισκέφθηκε ο Γεωργιάδης για τα εγκαίνια του συστήματος BLES

Έγινε δεκτός από τους εργαζομένους με συνθήματα – Στο νοσοκομείο και ο Μητροπολίτης Σεραφείμ και ο δήμαρχος Πειραιά 

Το «Μεταξά» επισκέφθηκε ο Γεωργιάδης για τα εγκαίνια του συστήματος BLES
Στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» έφθασε λίγο πριν τη 13.00 ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο περίμεναν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Ο κ. Γεωργιάδης έγινε δεκτός με συνθήματα, δίχως ωστόσο να σημειωθεί κάποιο «θερμό« επεισόδιο. 

Η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή, ενώ ένταση προκλήθηκε τη στιγμή που υπουργός ανέβαινε τα σκαλιά του κτηρίου για να μπει μέσα, όταν ένας άνδρας -άγνωστο αν ήταν εργαζόμενος του νοσοκομείου- του φώναξε «είσαι ο πρώτος αρσενικός που μπήκε στο νοσοκομείο», για να εισπράξει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων.

Κλείσιμο
Ήδη στον χώρο του νοσοκομείο βρισκόντουσαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, οι οποίοι κλήθηκαν για να τιμήσουν με την παρουσία τους μια πολύ σημαντική στιγμή στη λειτουργία του νοσοκομείου: την εγκατάσταση συστήματος αναίμακτης στερεοτακτικής βιοψίας βλαβών μαστού (B.L.E.S).  Πρόκειται για ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας, που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη διάγνωση της πάθησης στις γυναίκες. Το καινοτόμο σύστημα βιοψίας είναι δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». 

Η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «Μεταξά» ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν αντιδρούν στην εγκατάσταση του νέου συστήματος  B.L.E.S, ίσα ίσα που χαίρονται. Ωστόσο, σημείωσε, δεν μπορείς να έχεις τόσες ελλείψεις σε φάρμακα και υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικού. Αυτά έχουν ως συνεπεία είναι 58 κρεβάτια νοσηλείας κλειστά, δύο χειρουργικά τραπέζια κλειστά, πέντε κρεβάτια ΜΕΘ που δε λειτούργησαν ποτέ και 20 κρεβάτια ακτινοθεραπείας κλειστά.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης