Ηλικίας πέντε με έξι ετών είναι τελικά η μικρή Μαρία

Ηλικίας πέντε με έξι ετών είναι τελικά η μικρή Μαρία

Πώς περνάει μακριά από τον καταυλισμό των Ρομά ο ξανθός άγγελος; - Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο με τη Μαρία να χορεύει σε γλέντι των Ρομά

Στις κάλπες οι Λετονοί
Ηλικίας πέντε με έξι ετών είναι τελικά η μικρή Μαρία
Από πέντε έως έξι ετών φαίνεται πως είναι η μικρή Μαρία η οποία βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ , από την οδοντιατρική εξέταση στην οποία υπεβλήθη σήμερα προέκυψε ότι η Μαρία είναι ηλικίας πέντε με έξι ετών και όχι τεσσάρων, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Η μικρή έχει μεταφερθεί πλέον σε ξενώνα του «Χαμόγελου του Παιδιού» και σύμφωνα με τον ψυχολόγο και συνεργάτη της οργάνωσης κ. Αλεβίζο, είναι ένα κορίτσι που δίνει ιδιαίτερη σημασία στην τάξη και στην καθαριότητα. Μάλιστα, όπως δήλωσε σε σημερινή τηλεοπτική του εμφάνιση, φροντίζει την υγιεινή της, νοιάζεται να έχει τις κούκλες της όμορφες, καθαρές και τακτοποιημένες.

Κλείσιμο
Η Μαρία είναι πρόθυμη να μάθει καινούρια πράγματα, εντάχθηκε αμέσως στην καινούργια της ζωή, και μάλιστα δεν αποκλείεται σύντομα να αρχίσει να παίρνει μέρος και στα μαθήματα που κάνει το Χαμόγελο του Παιδιού.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα απολογείται στον ανακριτή της Λάρισας το ζευγάρι των αθίγγανων που κρατούσε τη μικρή Μαρία σε καταυλισμό των Φαρσάλων, υποστηρίζοντας ότι είναι δικό τους παιδί.

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η μικρή Μαρία χορεύει σε γλέντι των Ρομά

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη βίντεο-ντοκουμέντο από τη ζωή της μικρής Μαρίας ήρθε σήμερα  στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε πριν από τρεις εβδομάδες στον καταυλισμό στα Φάρσαλα, δημοσιεύεται από τη Daily Mail και δείχνει τον ξανθό άγγελο να χορεύει στην πίστα μαζί με ένα ζευγάρι.

Η Daily Mail υποστηρίζει πως οι αθίγγανοι, οι οποίοι παρουσιάζονται ως γονείς της μικρής, εκμεταλλευόταν το παρουσιαστικό της και την ανάγκαζαν να ζητιανεύει.

Επικαλούμενη μάλιστα το «Χαμόγελο του Παιδιού», η εφημερίδα γράφει ότι «η οικογένεια με την οποία έμενε, της συμπεριφέρονταν σαν αρκούδα που χορεύει και εκμεταλλεύονταν το παρουσιαστικό της για να τη βάζει να ζητιανεύει».



Εν τω μεταξύ, περισσότερες από 8.000 τηλεφωνικές κλήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει δεχθεί από την Παρασκευή, το «Χαμόγελο του Παιδιού», όταν αποκαλύφθηκε η ιστορία του τετράχρονου κοριτσιού. Χιλιάδες πολίτες καλούν στη γραμμή SOS την οργάνωση για να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για τη μικρή Μαρία, αλλά και να βοηθήσουν στις έρευνες με πληροφορίες ή γεγονότα που θεωρούν ότι έχουν σχέση με το μικρό κορίτσι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης