Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για Μιχαηλίδη και υιό

Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για Μιχαηλίδη και υιό

Καταζητούνται για το σκάνδαλο με τις «χρυσές» μίζες

Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για Μιχαηλίδη και υιό
Στην έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του, Μιχάλη, προχώρησαν τελικά οι ελληνικές δικαστικές αρχές, λίγα 24ωρα μετά την άρνηση των δυο κατηγορουμένων να εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που ερευνά τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τον πρώην υπουργό της Κύπρου έχει κατονομαστεί στις απολογίες του ως «διακινητή» μαύρου πολιτικού χρήματος που προέρχεται από μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

Εξάλλου, σε λογαριασμό του Μ. Μιχαηλίδη εντοπίστηκε έμβασμα το 2001, ύψους περίπου δέκα εκατ. ελβετικών φράγκων, προερχόμενο από τον Αλ Ζαγιάντ Φουάντ, ήδη καταζητούμενο για την υπόθεση των ΤΟR-M1.

Πάντως, οι δύο κατηγορούμενοι σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν αθώοι και αρνούνται την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που αντιμετωπίζουν.

Σε περίπτωση που τα εντάλματα των ελληνικών αρχών εκτελεστούν, τότε η κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει εντός 90 ημερών να αποφανθεί επί των αντιρρήσεων που ενδεχομένως θα προβάλλουν για την έκδοσή τους στη χώρα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης