Νοθευμένο τσίπουρο βαφτίζεται ελληνικό

Νοθευμένο τσίπουρο βαφτίζεται ελληνικό

Τεράστιες ποσότητες που αγγίζουν τα 30.000.000 λίτρα τσίπουρου εισάγονται από Αλβανία, Βουλγαρία και άλλες γειτονικές χώρες, και αφού βαφτιστούν ελληνικά και διοχετεύονται στην αγορά.

Νοθευμένο τσίπουρο βαφτίζεται ελληνικό

Τεράστιες ποσότητες που αγγίζουν τα 30.000.000 λίτρα τσίπουρου εισάγονται από Αλβανία, Βουλγαρία και άλλες γειτονικές χώρες, και αφού βαφτιστούν ελληνικά και διοχετεύονται στην αγορά.

Όπως εξηγεί ο Νίκος Κατσαρός, πρώην Πρόεδρος του ΕΦΕΤ και επιστ. συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, το τσίπουρο αυτό είναι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία διότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής κατά την παραγωγή και την συσκευασία του.

Κλείσιμο
Το τσίπουρο παρασκευάζεται από τα στέμφυλα (τσάμπουρα,ή τσίκουδα) αφού ζυμωθούν με ή χωρίς μούστο και στην συνέχεια αποστάζεται για την παραγωγή τσίπουρου 35-55 αλκοολικών βαθμών (γράδων).

Διαβάστε περισσότερα από το kosmoslarissa.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης