Συνελήφθησαν οι ληστές του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας

Συνελήφθησαν οι ληστές του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας

Στα χέρια των αρχών τρεις Έλληνες ηλικίας 34 έως 45 ετών - Βρέθηκαν τα περισσότερα από τα 68, ανυπολόγιστης αξίας, αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί

Συνελήφθησαν οι ληστές του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας
Στην «φάκα» της αστυνομίας έπεσαν τρία άτομα που εμπλέκονται στη ληστεία που είχε γίνει στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας στις 17 Φεβρουαρίου, μετά από μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση. 

Οι άνδρες της αστυνομίας προσποιούμενοι τους αγοραστές, κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στους δράστες, οι οποίοι είχαν κλέψει 68 εκθέματα ανυπολόγιστης αξίας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Έλληνες, ηλικίας 34-45 ετών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το pelop.gr
, τα αρχαία αντικείμενα μεταφέρθηκαν στο μουσείο προκειμένου να γίνει η επαλήθευσή τους και να διευκρινιστεί εάν αντιστοιχούν με αυτά που άρπαξαν οι ληστές. Μάλιστα σε περιοχή της Ηλείας βρέθηκαν κρυμμένα και άλλα από τα εκθέματα του μουσείου που είχαν κλαπεί.

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.
Το «κλείσιμο» της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι προτεραιότητα για την αστυνομία, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις πως τα κλοπιμαία δεν είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή, πλέον επαληθεύονται.

Σοκ είχε προκαλέσει σε όλη τη χώρα η είδηση πως δύο κουκουλοφόροι στις 17 Φεβρουαρίου εισέβαλλαν στο μουσείο και υπό την απειλή όπλου, έδεσαν και φίμωσαν την φύλακα, αναγκάζοντάς την να τους δείξει πού βρίσκονται τα «χρυσά στεφάνια» του μουσείου.

Αφού ολοκλήρωσαν τη «δουλειά» τους, κλέβοντας 68 αρχαία αντικείμενα, διέφυγαν. Από τότε η αστυνομία διεξήγαγε εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό τους.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης