Σοκ από την προκλητική ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Σοκ από την προκλητική ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών - Αξιωματικοί της Ασφάλειας βλέπουν «παραγγελιά» συλλεκτών του εξωτερικού πίσω από την ληστεία

Σοκ από την προκλητική ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας
Σοκαρισμένη είναι η ελληνική και διεθνής κοινή γνώμη από την είδηση της ληστείας στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, γεγονός που οδήγησε τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Κλείσιμο
Το πρωί της Παρασκευής, ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο μουσείο, ακινητοποίησαν τη μία και μοναδική φύλακα και αφαίρεσαν ανενόχλητοι δεκάδες αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας.  
 
Συγκεκριμένα, οι δράστες έκλεψαν περίπου 65 μικρά χάλκινα αναθήματα του ιερού, ενώ οι αξιωματικοί της Ασφάλειας βλέπουν «παραγγελιά» συλλεκτών του εξωτερικού πίσω από την προκλητική ληστεία (διαβάστε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ).
 
Μάλιστα, αυτό που ανησυχεί τους αστυνομικούς είναι το ενδεχόμενο, όπως έχει συμβεί σε ανάλογα συμβάντα του παρελθόντος, οι ληστές να είναι αλλοδαποί και αμέσως μετά την «επιχείρηση» να εξαφανίστηκαν ακόμη και με σκάφος από τη χώρα. 

Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη κλοπή μέσα σε διάστημα 40 ημέρων καθώς είχε προηγηθεί, στις 9 Ιανουαρίου, μια πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη. Οι δράστες είχαν αρπάξει τότε μια ελαιογραφία του Πάμπλο Πικάσο, με τίτλο «Γυναικείο κεφάλι», ένα πρώιμο έργο του Πιέτ Μοντριάν και ένα ιταλικό σχέδιο των αρχών του 17ου αιώνα.
 
Μετά το πλιάτσικο στο Μουσείο, ο υπουργός Πολιτισμού υπέβαλε την παραίτησή του, ωστόσο, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος -κατά πάσα πιθανότητα- δεν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Γερουλάνου. Βέβαια, είναι άγνωστο αν ο κ. Γερουλάνος θα επιμείνει στην παραίτησή του.

Πάντως, η είδηση της κλοπής στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας κάνει από το πρωί το γύρο του κόσμου, με τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης να αναφέρονται στην παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ).

Διαβάστε κι άλλο ρεπορτάζ από το  www.ilialive.gr www.patrisnews.com και από το www.iliaoikonomia.gr

 
video platform video management video solutions video player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης