Μέχρι τις 21 Νοεμβρίου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστές

Μέχρι τις 21 Νοεμβρίου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστές

Παράταση των κινητοποιήσεων δικαστών και εισαγγελέων αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίασής του.

Μέχρι τις 21 Νοεμβρίου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστές
Παράταση των κινητοποιήσεων δικαστών και εισαγγελέων αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίασής του. Η νέα παράταση στις κινητοποιήσεις τους είναι μέχρι τις 21 Νοεμβρίου και αποφασίστηκε σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας για την ψήφιση των μέτρων που προβλέπουν νέες περικοπές στις αποδοχές δικαστών και εισαγγελέων από 19% έως 24%, ανάλογα με το βαθμό που κατέχουν. Στο μεταξύ δικαστές και εισαγγελείς έχουν ήδη έτοιμα τα προσχέδια των αγωγών που προτίθενται να καταθέσουν στο Μισθοδικείο ζητώντας την ακύρωση των περικοπών στις αποδοχές τους. Υπενθυμίζεται ότι η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε τις νέες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών παράνομες και αντισυνταγματικές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικαστές βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από την έναρξη του δικαστικού έτους δηλαδή από τα μέσα Σεπτεμβρίου και κατεβαίνουν από την έδρα από τις 10. π.μ έως τη λήξη του ωραρίου τους (3 μ.μ.).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης