Αμβρόσιος: Συμβουλές στιλ για ΧΑ, σκληρή γλώσσα για ΣΥΡΙΖΑ

Αμβρόσιος: Συμβουλές στιλ για ΧΑ, σκληρή γλώσσα για ΣΥΡΙΖΑ

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων χαρακτηρίζει γλυκιά ελπίδα τη Χρυσή Αυγή και δίνει στα μέλη της οδηγίες στιλ!

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση 13 σημείων, βρίσκει για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να εκφράσει τα φιλικά του αισθήματα προς την Χρυσή Αυγή στην οποία δεν παραλείπει να δώσει και συμβουλές ώστε τα μέλη της να βελτιώσουν το στιλ τους.

«Αν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα μας, πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου ή τη μέθη από την εκλογική τους επιτυχία, πράγματα τα οποία τους οδηγούν σε λανθασμένες ενέργειες. Πώς π.χ. μπορούμε να ξεχάσουμε εκείνο το περίφημο ''εγέρθητι'', που τους έκαμε τόσο μεγάλο κακό;

Καλόν είναι να μην ξεχνούν ότι στην εποχή μας η μεγάλη αγάπη προς την πατρίδα θεωρείται αμάρτημα και το ''εθνικιστής'', ενώ θα έπρεπε να είναι εύσημο, δυστυχώς είναι ''ρετσινιά'', που εύκολα επικολλούν σε όσους αγαπούν την Ελλάδα μας», υπογραμμίζει ο κ. Αμβρόσιος στην επιστολή του, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Αν τροποποιήσετε το στυλ που εφαρμόζετε, αν ωριμάσετε δηλ., μπορείτε να καταστείτε μια γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πια πολίτη και μια ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα».

Εξέφρασε την αντίθεσή του με τους μητροπολίτες που έχουν ταχθεί εναντίον της δράσης του ακροδεξιού κόμματος, λέγοντας πως αν η Βουλή θέσει τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, θα είναι ο πρώτος που θα δώσει μια «μεγάλη κλωτσιά».
Αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου, σύμφωνα με την οποία ο μητροπολίτης θα έκανε τον αγιασμό στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πόλη. Ο Αμβρόσιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν θα παραστεί, αλλά θα εκπροσωπηθεί από τον ηγούμενο της ιστορικής Μονής των Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Ταυτόχρονα ο Μητροπολίτης ευχαριστεί τα μέλη του κόμματος για τη δράση τους στο θέατρο «Χυτήριο» με αφορμή την περιβόητη πια παράσταση εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ σε μέλη του οποίου εμμέσως πλην σαφώς αποδίδει τη φωτιά στο κτίριο της Marfin Bank στην Αθήνα όπου είχαν πεθάνει άνθρωποι.

Ο κ. Αμβρόσιος μάλιστα αναφέρει ότι «δεν πρόκειται το κόμμα της Κουμουνδούρου να ρυθμίσει τη δική του ζωή».

Τέλος καταφέρθηκε προσωπικά εναντίον του Αλ. Τσίπρα και την απόφασή του να μην κάνει θρησκευτικό γάμο. «Ας μείνουν οι άθεοι με την αθεΐα τους και εμείς με την Εκκλησία μας», τόνισε.

«Όπως λέγεται, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξ. Τσίπρας, δεν έχει κάμει χριστιανικό θρησκευτικό γάμο, (ίσως-ίσως ούτε και πολιτικό γάμο έχει τελέσει) και επίσης δεν έχει βαπτίσει χριστιανικά τα δύο παιδιά του! Ερωτώ ευθέως: Αληθεύουν όλα αυτά; Αν λοιπόν οι πληροφορίες μας είναι αληθινές, τότε δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία! Γιατί λοιπόν ασχολούνται μαζί μας! Ας κοιτάξουν πρώτα τη δική τους τύφλα και ύστερα ας ασχοληθούν με εμάς! Ας μείνουν οι άθεοι με την αθεΐα τους και εμείς με την Εκκλησία μας! Αυτό δα έλειπε, να δεχθούμε μαθήματα αρετής και δεοντολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ! »

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υποβληθούν στον κόπο να μας ερωτήσουν, ώστε να επαληθεύσουν μια αδέσποτη πληροφορία, ότι πρόκειται να τελέσω σήμερα το βράδυ τα Εγκαίνια στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής, εχάλασαν τον κόσμο εναντίον μας. Τα ΜΜΕ, Αθηναϊκά και Επαρχιακά, δεν έπαυσαν να ασχολούνται μαζί μου. Ιδού λοιπόν η απάντησή μας.

Απόψε δεν θα μεταβώ στα Εγκαίνια των Γραφείων της Χρυσής Αυγής! Διά τους εξής λόγους:

1) Όχι μόνον διότι την ίδια ώρα είχα κάποια άλλη σοβαρή υποχρέωση, αλλά και διά πολλούς εισέτι λόγους τους οποίους θα σας εκθέσω. Έχω παρακαλέσει τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Που-λή, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, να με εκπροσωπήσει και να τελέσει τον αγιασμό.

2) Εκ συστήματος, αν και προσκαλούμενος, δεν παρίσταμαι στα Εγκαί-νια των Γραφείων των Πολιτικών Κομμάτων και σχηματισμών, για να μη δίδω αφορμή σε σχόλια! Πάντοτε μερικοί είναι έτοιμοι να μας πυροβολήσουν!

3) Ένεκα της θέσεώς μου ως Επίσκοπος, δεν έχω το δικαίωμα να ανήκω σε κάποιο πολιτικό Κόμμα ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος, ήτοι από την άκρα αριστερά έως και την άκρα δεξιά! Τούτο δε, διότι ο Επίσκοπος είναι πνευματικός πατήρ όλων, ανεξαιρέτως όλων, και πρέπει να είναι προσιτός σε όλους, γι’ αυτό δε αχρωμάτιστος και συνεπώς ακομμάτιστος! Πολλοί κατά καιρούς μας έβαλαν ετικέτες, εμείς όμως ουδέποτε προέβημεν σε συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου, και μάλιστα κατά τη διάρκεια προεκλογικών αναμετρήσεων. Ως παράδειγμα έστω το εξής: στον οδηγό μας, που ευρίσκεται τις περισσότερες ώρες της εβδομάδος μαζί μας επί 34 τόσα χρόνια, ουδέποτε υποδείξαμε τι να ψηφίσει και ουδέποτε επίσης τον ερωτήσαμε τι εψήφισε!

4) Είμαι λοιπόν ακομμάτιστος και γι’ αυτό δεν ασχολούμαι με την πολιτική! Πιστεύω όμως, ότι στη Δημοκρατία όλοι χωρούν! Παρά ταύτα ασχολούμεθα με τους πολιτικούς, των οποίων τις πράξεις κρίνουμε και ενίοτε επικρίνουμε, οσάκις παραβλάπτεται είτε η Μεγάλη μας Μητέρα, η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, είτε η άλλη μας Μητέρα, η ΠΑΤΡΙΔΑ, η γλυκειά μας Ελλάδα, η Χώρα των Ηρώων και των Αγίων!

Υπό την έννοια αυτή κατέκρινα δημοσίως και τον Εξοχώτατο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν, καλώντας τους πολιτικούς Αρχηγούς των εν τη Βουλή Κομμάτων αμέσως μετά τις εκλογές, παρέλειψε να προσκαλέ- σει και τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε μερικούς να με συνδέσουν με την παράταξη αυτή. Αλλά δεν έχουν αποδείξεις! Απλώς τότε είπα: «Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του Κ.Κ.Ε.».

5) Ένας σοβαρός, λόγιος, αρετής άνθρωπος και αγαπητός μας Αδελφός Αρχιερεύς προσφάτως, με σκληρές δηλώσεις του, επετέθη εναντίον της Χρυσής Αυγής, προέβη δε και σε ένα βαρύτατο χαρακτηρισμό, ο οποίος δεν με ευρίσκει σύμφωνο. Με όλα αυτά όμως ο Αρχιερεύς εκείνος άνοιξε ένα μέτωπο, μια μεγάλη συζήτηση, την οποία εκμεταλλεύθησαν τα ΜΜΕ με στόχο, έτσι ώστε η Ελληνική Κοινή Γνώμη να παύσει να ασχολείται με την οικονομική κρίση και τα κατορθώματα των Πολιτικών, και να ασχολείται με τα εκκλησιαστικά πρόσωπα και τη Χρυσή Αυγή. Τώρα πια ψάχνουν να ανακαλύψουν ποίοι Αρχιερείς είναι με την Χρυσή Αυγή και ποίοι είναι εναντίον της! Δεν θα μετέβαινα, λοιπόν, διότι δεν θα ήθελα να δώσω τροφή στα αδηφάγα στόματα των ΜΜΕ! Παρά ταύτα ο λόγος αυτός εξέλιπε! Χωρίς να δώσω κάποια αφορμή, αυτό έγινε ήδη! Επί τρεις ημέρες τώρα κορυβαντιούν εναντίον μας μόνο και μόνο με την υπόθεση, ότι μπορούσα να παραστώ σήμερα εδώ. Κατέφαγαν τις σάρκες μου! Με κατακρεούργησαν!

6) Δεν θα μεταβώ στα Εγκαίνια και για ένα πρόσθετο λόγο. Διότι μερικές άστοχες ενέργειες Μελών της Χρυσής Αυγής δίδουν προς τα έξω την εντύπωση, ότι αποτελούν προέκταση του Χιτλερισμού. Σε άλλους πάλι δίδουν το δικαίωμα να τους κατηγο- ρούν «ότι αποτελούν ένα θηρίο, που εκτρέφεται μέσα στα σπλάχνα της Ελλάδος», καθώς κάποιος άλλος Αρχιερεύς διατύπωσε χθές. Σε κάποιους άλλους επίσης δίδουν το δικαίωμα να τους κατηγορούν, ότι δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά Δωδεκαθεϊστές ή ο,τιδήποτε άλλο. Βεβαίως εμείς προσωπικά ούτε εγκρίνουμε, ούτε και αποδεχόμεθα όλα αυτά. Αλλά παρά ταύτα και οι παράγοντες της Χρυσής Αυγής πρέπει να προσέξουν. Αν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα μας, πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου ή την μέθη από την εκλογική τους επιτυχία, πράγματα τα οποία τους οδηγούν σε λανθασμένες ενέργειες. Πως π.χ. μπορούμε να ξεχάσουμε εκείνο το περίφημο «εγέρθητι», που τους έκαμε τόσο μεγάλο κακό; Καλόν είναι να μη ξεχνούν, ότι στην εποχή μας η μεγάλη αγάπη προς την Πατρίδα θεωρείται αμάρτημα, και το «εθνικιστής», ενώ θα έπρεπε να είναι εύσημο, δυστυχώς είναι «ρετσινιά», που εύκολα επικολλούν σε όσους αγαπούν την Ελλάδα μας.

7) Ας μη λησμονείται επίσης, ότι στην εποχή μας όσοι παραχαράσσουν την ιστορία μας όχι μόνον παραμένουν ατιμώρητοι, αλλά αντιθέτως και επιπλέουν και επιβραβεύονται! Έστω ως απόδειξη η κα Ρεπούση, που ωμίλησε για τον «συνωστισμό» στη Σμύρνη. Σήμερα είναι Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ, και γι’ αυτό όχι μόνο φρουρείται από την Ελληνική Αστυνομία μας, αλλά και ακριβοπληρώνεται από τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου!

8) Καλόν θα ήτο επίσης οι παράγοντες της Χρυσής Αυγής να ακροασθούν την αγωνία του σημερινού Έλληνα και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό σας. Ας μη λησμονούν, ότι αφ’ ότου ξέσπασε η οικονομική κρίση περίπου τρεις χιλιάδες (3.000) Έλληνες αυτοκτόνησαν! Και όμως τα προδοτικά ΜΜΕ της εποχής μας ενώ προβάλλουν και μεγενθύνουν τις όποιες ακρότητες της Χρυσής Αυγής, εν τούτοις επιμελώς αποσιωπούν και «ταπώνουν» την μεγάλη αυτή καταστροφή, την οποίαν κάθε μέρα προκαλεί το σάπιο πολιτικό σύστημα! Ακόμη και πολεμική σύρραξη αν είχαμε, πολύ δύσκολα θα υπήρχαν τόσοι νεκροί, τόσες χήρες, τόσα ορφανά, τόση δυστυχία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

9) Για όλους αυτούς τούς λόγους δεν θα μεταβώ απόψε στα εγκαίνια. Αλλά και για τους εξής πρόσθετους ακόμη λόγους. Αν πήγαινα, θα δικαιωνόταν ο ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά δεν τους έκαμα το χατίρι! Θα ήθελα να γνωρίζουν, ότι δεν τους «χαμπερίζω!» Και μόνο στην ιδέα, ότι μπορούσα να μεταβώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι εφρύαξαν, τα δε αδηφάγα ΜΜΕ, όπως και παραπάνω είπα, επί τρεις ημέρες τώρα δεν έπαυσαν να ασχολούνται μαζί μου, χωρίς κάποιος να κάμει τον κόπο για να με ερωτήσει τι σκέπτομαι να κάμω. Από τις εκατοντάδες των δημοσιογράφων μόνο δύο -φιλικά προσκείμενα στην ελαχιστότητά μου πρόσωπα- είχαν την ευγένεια να με καλέσουν στο τηλέφωνο και να με ερωτήσουν σχετικά. Απήντησα αμέσως, ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΩ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ, θα παραστεί όμως κάποιος κληρικός ως εκπρόσωπός μου.

10) Δεν αναγνωρίζω στο ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να διαφεντεύει τη ζωή μου. Ας κοιτάξουν τα δικά τους και ας μας αφήσουν ήσυχους. Η Χρυσή Αυγή τους έκαψε; Ας θυμηθούν τα «ανδραγαθήματα» των δικών τους «κουκουλοφόρων» και των λοιπών «αναρχικών», οι οποίοι πριν δύο χρόνια περίπου έκαψαν την Αθήνα, αποξήλωσαν και κατέφαγαν τα μάρμαρα της πλατείας Συντάγματος, για να τα εκσφενδονίζουν εναντίον των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας, μεταξύ δε των άλλων εγκληματικών τους πράξεων κατέκαυσαν ζωντανή τη δική μας, αείμνηστη πια, Αγγελική Παπαθανασοπούλου, που ήταν και έγκυος, όταν οι «γνωστοί-άγνωστοι» έρριψαν βόμβες Μολότωφ στο Υποκατάστημα της Τραπέζης επί της οδού Σταδίου, εκεί όπου εργαζόταν! Δράστες βέβαια τότε δεν ήταν οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής! Μπορεί όμως να ήσαν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ! Οπωσδήποτε όμως γενικώτερα ήσαν τα τσιράκια της αριστεράς πτέρυγος. «Αιδώς Αργείοι»! Έχετε και το θράσος να ομιλείτε! Δεν θα σας καταστήσω ρυθμιστές της ζωής μου! Από επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε είμαι συνηθισμένος!

11) Ωσαύτως δεν αναγνωρίζω στο ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να ασχολείται είτε με την Εκκλησία, είτε με τους Αρχιερείς! Ας κοιτάξουν πρώτα τη δική τους αυλή! Όπως λέγεται, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξ. Τσίπρας, δεν έχει κάμει χριστιανικό θρησκευτικό γάμο, (ίσως-ίσως ούτε και πολιτικό γάμο έχει τελέσει) και επίσης δεν έχει βαπτίσει χριστιανικά τα δύο παιδιά του! Ερωτώ ευθέως: Αληθεύουν όλα αυτά; Αν λοιπόν οι πληροφορίες μας είναι αληθινές, τότε δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία! Γιατί λοιπόν ασχολούνται μαζί μας! Ας κοιτάξουν πρώτα τη δική τους τύφλα και ύστερα ας ασχοληθούν με εμάς! Ας μείνουν οι άθεοι με την αθεΐα τους και εμείς με την Εκκλησία μας! Αυτό δα έλειπε, να δεχθούμε μαθήματα αρετής και δεοντολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ!

12) Στον ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουμε και τα περί Ναζισμού λεχθέντα, όχι επειδή θέλουμε να υπερασπισθούμε τη Χρυσή Αυγή, αλλά διότι θέλουμε να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε τη Δημοκρα-τία! Στο ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ: «Τι δουλειά έχει ένας ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνορθόδοξης χριστιανικής Εκκλησίας σε εκδήλωση μιας νεοναζιστικής συμμορίας» απαντάμε ευθέως: Η Χρυσή Αυγή μέχρι αυτήν την ώρα δεν αποτελεί μία «συμμορία»! Αντιθέτως, είναι ένα νόμιμο πολιτικό Κόμμα μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ισότιμο και ισόκυρο με τον ΣΥΡΙΖΑ! Ή μήπως δεν είναι; Δεν προήλθε μέσα από νόμιμες εκλογές και από δημοκρατικές διαδικασίες; Ασφαλώς, ΝΑΙ! Άρα όσοι δεν την αναγνωρίζουν είναι ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Προκαλώ την Βουλή των Ελλήνων: Χαρακτηρίστε διά Νόμου την Χρυσή Αυγή ως παράνομη οργάνωση και τότε εμείς πρώτος θα της δώσουμε μια μεγάλη κλωτσιά! Μέχρι τότε όμως εσείς, όσοι ομιλούν περί «συμμορίας», θα θεωρούνται «φασίστες»! Θα μας θυμίζουν τους Μπολσεβίκους της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενώσεως!

13) Επιστεγάζοντες, θα θέλαμε να απευθυνθούμε προς την Χρυσή Αυγή.

Κύριοι της Χρυσής Αυγής,

Λέγοντας και γράφοντας όλα αυτά, μη νομίσετε, ότι είμαι δικός σας οπαδός! Απλώς είμαι λάτρης της Δημοκρατίας και υπηρέτης της αληθείας! Θα σας επαινώ, όπου πρέπει και θα σας κατακρίνω, όπου διαπράττετε σφάλματα! Είμαι της Εκκλησίας μέλος και της Ελλάδος γέννημα και θρέμμα! Διορθώστε ακρότητες και λάθη, ώστε να είσθε περισσότερον ωφέλιμοι.

Κάποιοι σας κατέκριναν, επειδή διαμαρτυρηθήκατε για την προβολή του θεατρικού έργου Corpus Christi στο θέατρο «Χυτήριο». Εμείς, αντιθέτως, προσωπικά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, επειδή -χωρίς να χρησιμοποιήσετε βόμβες Μολότωφ, πέτρες, ξύλα, ή και αποξηλωμένα μάρμαρα- υπερασπιστήκατε το όνομα του Σωτήρος Χριστού, που είναι ο Κύριός μου και ο Νυμφίος της ψυχής μου!

Στη Δημοκρατία έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρώμεθα, ευπρεπώς βέβαια και με ειρηνικό τρόπο. Για να καταλάβετε τι σπουδαίο έργο επιτελέσατε, θα επαναλάβω εδώ τα λόγια του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος εδήλωσε σχετικώς τα εξής: «Τι θα έλεγε η Ελληνική Πολιτεία αν κάποιος από εμάς συνελάμβανε το σχέδιο να κάνει μια θεατρική παράσταση, στην οποία να εμφάνιζε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ως κίναιδο, την κυρία Κ…. ως λεσβία και τον κ. Τατσόπουλο ως εκδιδόμενο στη Λεωφόρο Συγγρού; ……..Θα έπρεπε να παρέμβει η Δικαιοσύνη ή όχι; Θα αντιδρούσαν αυτοί οι άνθρωποι ή όχι;»

Τα τελευταία αυτά λόγια ας είναι και μια απάντηση σε ένα αγαπητό μας Ιεράρχη, ο οποίος με Fax μας διαβίβασε σχετικά κείμενα από το «εθνος.gr» και το «αντίφωνο» με την συμβουλή: «Είμαι περίεργος να δώ, αν κάποιος, με έστω λίγο μυαλό, διαθέτει την αναίδεια να έχει αντίθετη άποψη ….» και την προτροπή: «Ξαναδιαβάστε το. Κάνει καλό».

Στην αρρωστημένη σήμερα και παρακμάζουσα Δημοκρατία μας δεν είσθε βέβαια μια «Μαύρη Νύχτα!». Εάν όμως βελτιωθήτε, εάν αποφύγετε κάποιες ανωφελείς ακρότητες του νεοφώτιστου, αν τροποποιήσετε το στύλ, που εφαρμόζετε, αν ωριμάσετε δηλ., μπορείτε να καταστήτε μια γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο πια Πολίτη και μια ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα, όπου οι κλέφτες ευδοκιμούν και κάποιοι Υπουργοί των Οικονομικών τους προστατεύουν, με το να εξαφανίζουν τις λίστες των υπόπτων και εν ταυτώ, χωρίς αιδώ, να ισχυρίζωνται δημοσίως, ότι έχασαν το CD, δηλ. τη λίστα Λαγκάρντ!

Τελειώνοντας, λέγω, ότι εκμεταλλεύθηκα την ευκαιρία των Εγκαινίων σας μόνο και μόνο για να περάσω στην Ελληνική Κοινωνία αυτά τα μηνύματα! Πότε άλλοτε άραγε θα εύρισκα ένα τόσο πρόσφορο βήμα; Σας έδωσα μερικά μηνύματα, τα οποία τα ΜΜΕ ασφαλώς θα κόψουν και θα ράψουν στα δικά τους μέτρα! Όταν θα κυκλοφορήσει αυτό το Δελτίο τα ΜΜΕ δεν θα αντιλέγουν σ’ ΑΥΤΑ που διετύπωσα, αλλά θα τα κόψουν και θα τα ράψουν στα δικά τους μέτρα, και τελικά για μια ακόμη φορά θα κατακρεουργήσουν ΑΥΤΟΝ που τα είπε πρός δόξαν της Δημοκρατίας! Έτσι όμως θα διαπιστωθεί, ότι σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπάρχει μόνο στα χαρτιά!

+Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ (99)

@Στελέ 1

Άρα καταλήγεις πως το "παρακράτος" της αριστεράς είναι ένα είδος καταπιεστικής ιδεολογικής εξουσίας που ασκεί "ιδεολογική βία" για να βοηθήσει την "αριστερή" εξουσία όποτε αυτή δεν μπορεί να επιβάλλει με ωμό τρόπο τη θέλησή της. Μόνο που αυτό που περιγράφεις δεν ονομάζεται "παρακράτος" αλλά ιδεολογική πάλη. Αφήνω κατά μέρος ότι η αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ στην Ελλάδα, κυβέρνησε η σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ, η οποία πολύ γρήγορα απέβαλλε τα αριστερά στοιχεία που τη βοήθησαν να ανέλθει στην εξουσία και από πολύ νωρίς μάλιστα (από το '85 κιόλας) έκανε χρήση του δεξιού παρακράτους (επιτρέποντάς του να δράσει, υπό τη μορφή αγανακτισμένων πολιτών, στο πλάι της αστυνομίας πχ. στην "κατάληψη του Χημείου" το 85) το οποίο δεν εξαφανίστηκε αλλά "λούφαξε", καθώς, στην αμέσως μετά τη μεταπολίτευση περίοδο, οι "δεξιές" ιδέες ήταν σε άτακτη υποχώρηση (λόγω της καταπίεσης επί δικτατορίας και υπό το βάρος της προδοσίας της Κύπρου, που κατέδειξε την αδυναμία της καθεστωτικής δεξιάς να εκπληρώσει τη δική της υπόσχεση, την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας του ελληνισμού), ενώ οι "αριστερές" ιδέες διεκδικούσαν κυριαρχική θέση. Το ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε τη ρητορεία της αριστεράς, αλλά ποτέ τη διάθεση να εφαρμόσει θέσεις που ξέφευγαν από τα πλάισια της σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης (γι' αυτό άλλωστε και "αξιοποίησε" το δεξιό παρακράτος όταν η αριστερά δε συμμορφωνόταν, του οποίου η "χρηστική μορφή" όπως αναφέρεις δεν περιέπεσε σε αφάνεια). Η "αριστερή τρομοκρατία" δεν βοήθησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε επί ΠΑΣΟΚ εξαρθρώθηκαν οι περισσότερες οργανώσεις. Ακόμα και αν δεχτώ, χάριν του επιχειρήματος, ότι "ήταν και είναι το αριστερό κακέκτυπο του δεξιού ολοκληρωτισμού", δεν λειτούργησαν όμως ως "παρακράτος", βοηθώντας την (αριστερή ίσως για εσένα) κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να επιβάλλει το "ολοκληρωτικό" της σχέδιο, σε πλείστες περιπτώσεις στάθηκαν απέναντί της. Αυτό φαίνεται και από τις διαφορετικές ποινές που επέβαλλε η εξουσία στα είδη της "τρομοκρατίας". Η "δεξιά τρομοκρατία", που υποχρεώθηκε η δεξιά κυβέρνηση Καραμανλή να εξαρθρώσει, και μάλιστα με Υπουργό έναν σκληρό, σχεδόν ακραίο δεξιό, τον Ε.Αβέρωφ, έπεσε στα πολύ μαλακά: πχ. Ο Μιχαλολιάκος, με συμμετοχή σε ΤΥΦΛΕΣ βομβιστικές επιθέσεις εναντίον ΠΟΛΙΤΩΝ με δεκάδες τραυματίες (που δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι οι ιδεολογικοί σου αντίπαλοι έχουν για σένα αξία κατσαρίδας) έφαγε 14 ΜΗΝΕΣ και έμεινε μέσα ελάχιστους. Πρόσφατα οι "Πυρνήνες της φωτιάς" καταδικάστηκαν για εκρήξεις μικρής ισχύος, χωρίς θύματα, σε απομονωμένους χώρους κοντά σε σπίτια πολιτικών και έφαγαν 25 ΧΡΟΝΙΑ.Υπάρχει μία τεράστια διαφορά μεταχείρισης, από όποια πλευρά κι αν το δεις. Ετσι χαϊδεύει το "αριστερό κράτος" το παρακλάδι του;Επομένως, κι επειδή και εσύ καταλαβαίνεις ότι αυτά τα δύο δεν πολυκολλάνε (η "αριστερή τρομοκρατία" να λειτουργεί ως παρακράτος της εξουσίας), παραδέχεσαι τελικά ότι η "αριστερή βία" είναι η λεκτική και ιδεολογική απαξίωση του αντιπάλου. Λυπάμαι, αλλά αν δεχτούμε ότι ελάχιστη προϋπόθεση για μία αστικού τύπου δημοκρατία είναι η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών (καθώς αφέθηκαν όλες οι ιδέες ελεύθερες στην κυκλοφορία, και τα σφυροδρέπανα και οι σβάστικες και όλα), τότε οι ιδέες με μεγαλύτερη ζήτηση κυριαρχούν. Αυτό που έγινε με τη μεταπολίτευση είναι πως σταμάτησαν να διώκωνται οι αριστερές ιδέες έτσι ώστε ορισμένες από αυτές να γίνουν αποδεκτές, περισσότερο ή λιγότερο, στη συνείδηση του κόσμου. Η απαξίωση του αντιπάλου δεν αποτελεί βία, στο πεδίο αντιπαράθεσης των ιδεών. Η όποια υπεροχή της αριστεράς στο πεδίο των ιδεών οφείλεται στις ίδιες τις ιδέες, όχι στον τρόπο επιβολής τους. Οι "δεξιές" ιδέες ήταν που χρειάστηκαν, για δεκαετίες, έναν επίσημο μηχανισμό προπαγάνδας και επιβολής που ΔΕΝ επέτρεπε την αντίθετη άποψη να εκφραστεί. Αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε, χάριν του επιχειρήματος πάλι, ότι συνιστούν ένα είδος "βίας", θα συμφωνήσεις ασφαλώς ότι είναι κάτι πολύ διαφορετικό (ως προς το είδος έστω ή την τάξη μεγέθους) από τη φυσική εξόντωση του αντιπάλου.

Στελέ 1

@5:23: Η αριστερά δεν χρειάζεται να δημιουργήσει παρακράτος. Η χρηστική μορφή του παρακράτους (ως "άτυπου" παρακλαδιού της εξουσίας) έπαψε να υπάρχει με την μεταπολίτευση. Το παρακράτος βασίλεψε κυρίως με την δεξιά και σχεδόν εξαφανίστηκε με το πασοκ. Επι δεξιάς υπήρχαν πολιτικές δολοφονίες, διώξεις κλπ ενώ επι πασοκ όλ' αυτά σχεδόν μηδενίστηκαν και έτσι παρέμεινε η αριστερή μορφή παρακράτους η οποία ονομάζεται τρομοκρατία. 17 Νοέμβρη, ΟΠΛΑ, ΕΛΑ, πυρήνες της φωτιάς, Λυσσασμένοι Αναρχικοί κλπ ήταν και είναι το αριστερό κακέκτυπο του δεξιού ολοκληρωτισμού. Έτσι, πχ. ο φονιάς της Πάρου ψήφιζε συριζα και όχι Χρυσή Αυγή. Η αριστερά (ως εξυπνότερη απο την συντηρητική δεξιά) δεν χρειάστηκε "δεξιό" παρακράτος: αντίθετα, φρόντισε να διαβρώσει τις τέχνες, την ενημέρωση, την εκπαίδευση και όλα εκείνα τα μέσα που χειραγωγούν τις μάζες. Η "δεξιά" μορφή του παρακράτους θα δολοφονούσε έναν πολιτικό αντίπαλο, ενώ η "αριστερή" του μορφή θα τον εξευτέλιζε, θα τον απαξιούσε πολιτικά και ανθρωπιστικά έτσι ώστε να μην τον ακούει κανείς. Η βία έχει πολλές μορφές... μόνο που οι δεξιοί τραμπούκοι ήταν φανερά βίαιοι, ενώ οι αριστεροί έχουν κρυφτεί πίσω απο ένα πέπλο ψευδο-κουλτούρας. 

@16:26

Συγχέεις δύο διαφορετικά γεγονότα. Το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή έτρεμε μην υπάρξει και δεύτερος νεκρός, οπότε άφησε την κατάσταση να "εκτονωθεί" για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα από την οργή των "νοικοκυραίων", όπως και έγινε. Σπάνε, καίνε Τράπεζες οι αναρχικοί; Αναμφίβολα. Διακινδυνεύουν ζωές αθώων; ΠΟΤΕ. Αν ανατρέξεις σε ειδήσεις από διάφορα παλαιότερα περιστατικά, θα δεις ότι πρώτα διασφαλίζουν ότι κανείς δεν κινδυνεύει και μετά προχωρούν στην επίθεση. Και βέβαια δεν είναι όσοι κάνουν μπάχαλα προβοκάτορες, αλλά αρκούν ορισμένοι από αυτούς για να κάνουν τη ζημιά. Είναι ο αναρχικός χώρος, από τη φύση του (μιάς και δεν έχει "κατάλογο μελών"), διάτρητος σε κάθε λογής στοιχείο; Ναι, κι αυτή είναι η μεγάλη του αδυναμία. Ο οποισδήποτε μπορεί να βάλει μία κουκούλα και να κάνει ό,τι θέλει γνωρίζοντας ότι θα το χρεωθούν οι αναρχικοί. Τέτοια ανεύθυνη πράξη ΔΕΝ ταιριάζει σε πραγματικούς αναρχικούς, γεγονός που, το λιγότερο, εγείρει ερωτηματικά ως προς τα κίνητρα και την ταυτότητα των δραστών. Και δεν έχουν καμία σχέση με τους διαδηλωτές της κοινοβουλευτικής ή εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Συνήθως κάνουν ζημιά προσφέροντας αφορμή για τη διάλυση της διαδήλωσης. Το να κατηγορείται ο Σύριζα για τους μπαχαλάκηδες, τους οποίους δεν μπορεί να ελέγξει κανείς - ακόμα κι αν τους "την πεις" την ώρα εκείνη το λιγότερο που θα εισπράξεις είναι βρισιές - είναι εντελώς αυθαίρετο και άδικο.Το να τους ταυτίζεις κιόλας, όπως έκανε ο Αμβρόσιος, είναι κακοπροαίρετο. Είναι σαν να λέμε ότι όλοι οι δεξιοί είναι ναζί και φασίστες, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Τώρα για τις κάμερες, αυτό που επισήμανα είναι πως το λιγότερο που θα μπορούσε να είχε γίνει είναι να αναγνωριστούν οι κινήσεις τους πριν και μετά, έτσι ώστε να φανεί από που ήλθαν και πως έφυγαν και αν σχετίζονταν με τους διαδηλωτές ή όχι. Ηταν όμως πιο βολικό να αιωρούνται αμφιβολίες που τελικά "τσουβάλιασαν" τους πάντες ως "εμπρηστες της Μαρφίν". Το παρακράτος δεν μπορεί να είναι "αριστερό" γιατί το κράτος δεν ήταν ποτέ αριστερό, ό,τι ταμπέλα κι αν του φόραγαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Αν είχαμε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς σοβιετικού τύπου, τότε ναι, θα είχαμε και αριστερό παρακράτος.

@ΑΚ-47 | 29/10/2012 16:26

  ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΤΟΝ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.." Υπάρχει ένα παγκόσμιο σχέδιο το οποιο εξυπηρετείται από δυο άκρα.Φαίνονται τόσο διαφορετικά όμως έχουν "πολλα κοινα" μεταξύ τους. "Ο ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ" έχει το σχέδιο ελεύθερης μεταφοράς κεφαλαίων "καταργηση"? των συνόρων και των πολιτικών κυβερνήσεων ώστε να εξυπερέτηση το σχέδιο της Παγκοσμιοποίησης.Το μεγάλο του όπλο στραγγαλίζοντας υποανάπτυκτα κράτη τους "αποζημα" τις πρώτες ύλες και στέλνει τον πληθυσμό σκλάβους στα προηγμένα κράτη όπου κατεβάζουν την αμοιβή του εργάτη και διαλύουν τα εργατικά δικαιώματα. ‎"Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΠΛΕΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ" Θέλοντας να χτυπήσει το κεφαλαιο πρεσβεύει? ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα ,οι άνθρωποι δεν πρέπει να αισθάνονται ότι ανήκουν Εθνικά κάπου, όλοι είμαστε το ίδιο.Ελεύθερη μετανάστευση άρα σπάσιμο στα μερο......κάματα ,Απειλή των εργατικών δικαιωμάτων άρα απεργίες αναμπουμπούλα και το κόμμα ανεβαίνει Kατάργηση των συνόρων ελευθερια μετακίνησης πληθυσμού ώστε να υπάρχει ένα Παγκοσμιο σοσιαλιστικό κράτος.ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ και στην μέση υπάρχουμε εμείς που μας βουλιάζουν κάθε μέρα κάτω από τα συμφέροντα τους.

@ΑΚ-47 | 29/10/2012 16:26

 Χαρά στην υπομονή σου, άνθρωπέ μου, που τα γράφεις όλα αυτά, ειδικά όταν γνωρίζεις το άπειρο της βλακείας των ναζί. Μπράβο σου πάντως.

Στελέ 1

Όταν, στην σημερινή εποχή και τις σημερινές συνθήκες, ένας πολίτης δηλώνει κουμμουνιστής, πρέπει να αντιμετωπίζεται με την χιουμοριστική συγκατάβαση που αρμόζει σ' ένα παιδί που δηλώνει πως είναι ο μπάτμαν. Με την διαφορά πως το παιδί δεν καίει εγκυμονούσες και δεν γνωρίζει για γκουλάγκ. Όταν ένας ενήλικας δηλώνει κομμουνιστής, πρέπει να κλείνεται σε νοσοκομείο και να αναπαράγεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μελετάται το φαινόμενο της επικράτησης της ζωώδους, πιθηκίσιας πλευράς του ανθρώπινου μυαλού. Ίσως και οι κομμουνιστές να φανούν χρήσιμοι (επιτέλους) στο να μελετήσουν οι επιστήμονες το φαινόμενο "ανθρώπινο σώμα με μυαλό αμοιβάδας".

παλαιων πατρων γερμανος

 700 νεκροί σε μουντζώνουν και είπαν να μην ξαναπατήσεις το ξερό σου στο μνημείο τους.

ΑΚ-47

 Γιατί ΟΛΑ είναι χαλκεύματα και ψεύδη ("Κομμουνισμός & Παραχάραξη της Ιστορίας" με τις παραπομπές των ψεύδων των Χαλκείων). Όταν ΕΜΦΑΝΙΖΕΙΣ σύμφωνα υπογεγραμμένα από ανθρώπους ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ (Ταγματάρχης Φένσκε των SS, Ντούσιαν Δασκάλωφ του ΚΚ Βουλγαρίας), προκειμένου να διαβάλλεις, ΔΕΝ θεωρείσαι ούτε ευυπόληπτος ούτε και διαλεκτικός συνομιλητής, αλλά ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ. Έχω "πεντακόσια" έγγραφα από δεξιά κι αριστερά για συμφωνία του ΕΔΕΣ και των Γερμανών. Θεωρώ όμως τον ΕΔΕΣ μια προσπάθεια αντίστασης και θεωρώ ως κομμουνιστής ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να αμαυρώνω την φήμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγωνιστών του ΕΔΕΣ για κάποια δήθεν μαλακία του Ζέρβα την οποία δεν έχω πρόσβαση σε στελέχη του κόμματος που υποστηρίζω να την υποστηρίξω. Και ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να το κάνω. Ιδίως για μικροκομματικά οφέλη. Δεν ταιριάζει σε κομμουνιστές οι ΤΑΚΤΙΚΕΣ των δεξιών όλου του κόσμου. Είναι ντροπή η μίμηση της ΠΟΤΑΠΗΣ δεξιάς ανύπαρκτης σκέψης. Μάθε πρώτα τι λέει το ΚΚΕ, μάθε τι ΕΙΝΑΙ η δικατορία του Προλεταριάτου, άνοιξε λίγο Μαρξ και μελέτησε ΠΩΣ σου πείνει το αίμα ο ΚΑΠΙΤΑΛΑΣ και ΜΑΘΕ ΤΕΛΟΣ πως από τους 26.000.000 νεκρούς επί Στάλιν, οι 25.000.000 (Ρ. Καρτιέ (googlαρέ τον και θα δεις πόσοι τον χρησιμοποιούν), Ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Πάπυρος, Αθήνα 1964, πίνακας σελ. 214) ήταν θύματα των Ναζί (12.000.000 νεκροί πολέμου και 13.000.000 από την πείνα και τις εκτελέσεις) κατά τον Μεγάλο Πατριωτικό (όχι Κομμουνιστικό) Πόλεμο και μετά ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ την οποία ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΠΙΕΙ Ο Λ Ο Κ Λ Η Ρ Η. Μόνο και μόνο που η Μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού (δες την και στο pathfinder) λέει για 21.000.000 νεκρούς του Στάλιν (μας κάνει κι έκπτωση κι ας τους εξόντωσαν οι ναζί όλους) και 12.000.000 του Χίτλερ, όταν μόνο οι νεκροί του Γερμανοί στην ΕΣΣΔ ήταν 6.000.000. ΑΞΙΟΠΙΣΤΩΤΑΤΗ... Είσαι ήδη στην λούμπα της δεξιάς για να μου κάνεις και μαθήματα προπαγανδισμού. Χωρίς να καταλαβαίνεις την ΔΙΑΦΟΡΑ Σοσιαλισμού και Καπιταλισμού και το Κ Α Κ Ο και Σ Υ Μ Φ Ο Ρ Α που είναι ο Σοσιαλισμός για τον ΚΑΠΙΤΑΛΗΣΤΗ, δεν μπορείς να κατανοήσεις Τ Ι Π Ο Τ Α απολύτως από δικαιοσύνη, αγώνα, πατριωτισμό και το ΜΕΓΑΛΕΙΟ του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΙΩΣΗΦ. Οι πολιτικοί της ΗΓΕΤΕΣ της εποχής, έφυγαν από την ζωή αφήνοντας τις χώρες τους λιγότερο δυνατές (πλην ΗΠΑ) και ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ τους συγγενείς τους. Ο Στάλιν άφησε πίσω του ένα ΠΑΛΤΟ, ένα ζευγάρι Μπότες, και τους κατσικοκτηνοτρόφους νυν Σοβιετικούς, στο διάστημα να αιωρούνται και δεύτερη δύναμη στον πλανήτη, μέσα σε 30 χρὀνια, κάτι που πήρε σε αυτούς που υποστηρίζεις, 300 για να το κάνουν (αμερικανική βιομηχανία). ΑΥΤΟΣ είναι ο εργάτης ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. Αυτό ήταν ο ΤΙΤΑΝΑΣ ΣΤΑΛΙΝ. Υ.Γ. Παραθέτω έναν λόγο του "σφαγέα" Στάλιν (Stalin speech - November 7, 1941 [English subtitles] στο youtube). Δείτε τον να μιλάει, δείτε τι γράφουν για τον Στάλιν στα σχόλια και δείτε και κανέναν του Χίτλερ και κάντε συγκρίσεις. Ξέρουμε τα λάθη του και τις παραλείψεις του και τις όποιες ακρότητές του. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΜΩΣ, με αυτά που του προσάπτουν οι Ψ Ε Υ Τ Ε Σ και Σ Υ Κ Ο Φ Α Ν Τ Ε Σ ομοϊδεάτες σου. Σοσιαλισμός υπήρξε ΜΟΝΟ από το 1928 έως το 1953 και μόνο επί ΣΤΆΛΙΝ. Αυτό ΕΙΝΑΙ το μεγάλο σας πρόβλημα. Αυτά τα 30 χρόνια ΕΚΤΙΝΑΞΗΣ του Ε Ρ Γ Α Τ Η και Α Γ Ρ Ο Τ Η ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.-

@14:37 | 29/10/2012 15:07

 >>>>Αρα, όταν η αστυνομία θέλει, μπορεί να κάνει τη δουλειά της και με πολύ καλά αποτελέσματα μάλιστα.<<< Πραγματι, εχεις δικιο. Και εγω περιμενα η κυβερνηση καραμανλη ας πουμε τον Δεκεμβρη του 2008 να κανει χιλιαδες προσαγωγες και να συλλαωβει-καταδικασει εκατονταδες ατομα. Δεν εκνε παρα ελαχιστες, γιατi; Μπροστα στα ματια τους τα σπαγαν και τα καιγαν, πολιτες τους πετουσαν εξω απο τα μαγαζια τους (το ειδα με τα ματια μου στη Θεσσαλονικη). Δεν μπορει να ηταν ολοι πρακτορες και για αυτο δεν τους επιαναν! Γιατι η αστυνομια απο το 1980 και μετα δεν πιανει κανενα που τα σπαει; Γιατι ενω μπορει (οπως το απεδειξε μια και μοναδικη φορα οταν τους εβγαλε κατα εκατονταδες απο το πολυτεχνειο ενα πρωινο -δεν θυμαμαι την χρονια-, ΠΟΤΕ ξανα δεν το εκανε; Ποιος οργανωνει, κινητοποιει και ελεγχει το μαυρο μπλοκο των διαδηλωσεων; Και αν δεν ειναι ο Συριζα (που εγω να το δεχθω οτι δεν ειναι) γιατι ΠΟΤΕ δεν το καταγγελει; Γιατι καμμια ``προοδευτικη`` δυναμη -και το ΠΑΣΟΚ, μεχριι και το 2000 περιπου- δεν το κανει; Γιατι η συγχωρεμενη η Ελευθεροτυπια ειχε αναλαβει ρολο μονιμου συνηγορου των ``παιδιων`` οποως τους αποκαλουσαν τοτε; Για μενα ο λογος ειναι απλος. Υπαρχει παρακρατος στην Ελλαδα με ισχυρους προστατες και συμπαθουντες. Μονο που αυτο το παρακρατος, οπως πριν την χουντα ηταν δεξιο, τωρα, μετα την μεταπολιτευση ειναι αριστερο. Ολομαυρο και ολοκοκκινο. Ειναι τα ``παιδια`` των ```δημοκρατικων προοδευτικων`` δυναμεων που φεραν την χωρα σε αυτο το χαλι, (παιδια καμμια φορα και βιολογικα, εχουν γινει αποκαλυψεις), που φυσικα κανεις τους δεν μπορει να καταδιωξει/καταδωσει. Ειναι η ιδια συμφωνια που επιτρεπει ΟΛΑ τα πολιτικα κομματα (και την τραγικη στην καταντια της ΝΔ), να εχουν μεριδιο απο τα κλοπιμαια ολων αυτων των χρονων, και οικονομικων (επιχορηγησεις, μιζες), και φυσικα πολιτικων, νομης εξουσιας. Για τον Πακστανο. τωρα. Αυτοπτης μαρτυς δεν υπηρχε, αλλα υπηρχε δειγμα DNA στα ρουχα της κοπελλας. Οταν λοιπον αυτος εξαφανιστηκε ξαφνικα, το αφεντικο του το ανεφερε, η αστυνομια πηγε σπιτι του, βρηκε DNA και το ταυτοποιησε. Αρα βρηκε ποιος ηταν αφου στην Παρο ηταν γνωστος. Υπηρχε λοιπον γενετικο υλικο και καποιοι που ηξεραν σε ποιον ανηκει. Μετα ηταν θεμα χρονου, Στο θεμα της Marfin δεν υπηρχε γενετικο υλικο, ενα γαντι που να επεσε απο καποιον και να εχει επανω τριχες η κατι τετοιο. Αλλα καιυλικο να υπηρχε, αν ο δραστης δεν ειναι σεσημασμενος δεν μπορεις να τον βρεις.,Αν στο μελλον τον πιασεις και κανεις ελεγχο ρουτινας μπορει να τον πιασεις απο σποντα. Οι καμερες δεν ειναι πανακεια, γιασ αυτο και οι κουκουλοφοροι φορουν...κουκουλες! Πρεπει να σε πιασει με την κουκουλα off. Αλλιως δεν στηριζεται κατηγορια, ακομα και αν ειχες κι αλλα διακριτικα γνωρισματα, οπως με την υποθεση ``πρασινα παπουτσια`` παλι στην θεσσαλονικη οπου ο υποπτος αθωωθηκε. Επαναλαμβανω, ολη η αντιδραση του αναρχικου κοσμου μετα το συμβαν (σοκ), δειχνει ποιοι το εκαναν και οτι ακομα και αυτοι το μετανιωσαν.

@Εξαιρετικός ο Μητροπολίτης 15:37

Δεν θα σχολιάσω κάτι σε αυτό το ακροδεξιό παραλήρημα, πέρα από μία λεπτομέρεια: Συμπεραίνει ότι μία συνιστώσα του Σύριζα είναι ομοφυλόφιλοι, επειδή τη λένε Ρόζα, ξεσκίζοντας και την ορθογραφία: "ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΥΛΟΙ(ΒΛΕΠΕ ΡΟΖΑ)". Ας του πει κάποιος ότι το όνομα προέρχεται από τη Γερμανίδα επαναστάτρια Ρόζα Λούξενμπουργκ, και όχι από τη Ρόζα την καλντεριμιτζού που έχει στο μυαλό του. Τι ηλίθιοι...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ierapetra_xasisofuteia

Σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας εντοπίστηκε αρκετά μεγάλη χασισοφυτεία και συνελήφθησαν οι καλλιεργητές – Καλλιεργούσαν 79 δενδρύλλια κάνναβης

vartholomaios_papas

Σε διεθνές συνέδριο στο Βατικανό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα και τις ανάγκες της εποχής μας -  «Ποτέ όσο σήμερα δεν διαθέταμε τόση επιστημονική γνώση, και δεν δρούσαμε τόσο βίαια και καταστρεπτικά κατά της φύσης και των αδελφών μας»