Αργολίδα: Υπό κατάληψη δύο σχολεία για τη διακοπή μεταφοράς των μαθητών από το ΚΤΕΛ

Αργολίδα: Υπό κατάληψη δύο σχολεία για τη διακοπή μεταφοράς των μαθητών από το ΚΤΕΛ

Διεκδικούν την αναστολή των κινητοποιήσεων από το ΚΤΕΛ Αργολίδας, το οποίο από τη Δευτέρα έχει διακόψει τη δωρεάν μεταφορά τους, καθώς είναι απλήρωτο για την περυσινή χρονιά...

Αργολίδα: Υπό κατάληψη δύο σχολεία για τη διακοπή μεταφοράς των μαθητών από το ΚΤΕΛ
Δύο σχολεία σε Ναύπλιο και Ερμιόνη έχουν καταληφθεί από τους μαθητές, που διεκδικούν την αναστολή των κινητοποιήσεων από το ΚΤΕΛ Αργολίδας, το οποίο από τη Δευτέρα έχει διακόψει τη δωρεάν μεταφορά τους, καθώς είναι απλήρωτο για την περυσινή χρονιά. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στο ΚΤΕΛ αντιδρούν σε περαιτέρω περικοπές των δεδουλευμένων τους.

Κλείσιμο
Στο Ναύπλιο οι μαθητές έχουν καταλάβει το 1ο ΕΠΑΛ της πόλης, έχουν αναρτήσει πανό και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν αν δεν ξεκινήσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων και η δωρεάν μεταφορά τους.

Στην Ερμιόνη οι μαθητές του Γενικού Λυκείου έχουν καταλάβει από χθες το σχολείο και εκτός από τη δωρεάν μεταφορά τους με τα λεωφορεία, ζητούν να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά, που υπάρχουν σε βασικές ειδικότητες.

Στο πλευρό των μαθητών είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου σημειώνεται, μεταξύ άλλων: «Οι κατευθύνσεις Β' Λυκείου και Γ' Λυκείου υπολειτουργούν. Η αγωνία και ανασφάλεια των παιδιών μας μεγαλώνει και ενώ έπρεπε να είναι συγκεντρωμένα στο έργο τους -και ιδιαίτερα τα παιδιά της Γ' Λυκείου- δεν μπορούν ακόμα να οργανωθούν και να προχωρήσουν στα μαθήματά τους». Οι γονείς και κηδεμόνες ζητούν «να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις καθηγητών και να αποκατασταθεί η μεταφορά μαθητών, γιατί από τις 8/10/2012 έχει διακοπεί και δεν μπορούν οι μαθητές να έρχονται στο σχολείο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης