Απάντηση Ρουπακιώτη στις επικρίσεις για την υπόθεση του Γέροντα Παστίτσιου

Απάντηση Ρουπακιώτη στις επικρίσεις για την υπόθεση του Γέροντα Παστίτσιου

Το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν δικαιούται να παρεμβαίνει σε υποθέσεις για τις οποίες έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, αναγκάστηκε να επισημάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, με αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια που αφορούν στη σύλληψη και την ποινική μεταχείριση 27χρονου διαχειριστή της ιστοσελίδας

Απάντηση Ρουπακιώτη στις επικρίσεις για την υπόθεση του Γέροντα Παστίτσιου
Το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν δικαιούται να παρεμβαίνει σε υποθέσεις για τις οποίες έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, αναγκάστηκε να επισημάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, με αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια που αφορούν στη σύλληψη και την ποινική μεταχείριση 27χρονου διαχειριστή της ιστοσελίδας για τον… Γέροντα Παστίτσιο.

Σε δήλωσή του ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρει: «Και σε αυτή την υπόθεση ακολουθήθηκε η κατά τον νόμο διαδικασία που ακολουθείται σε παρόμοιες  περιπτώσεις. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, ο νεαρός οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, όπου και ορίστηκε τακτική δικάσιμος και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Κλείσιμο
Ετσι, αδυνατούμε να κατανοήσουμε από ποια αφετηρία και με ποιες διαδρομές εμπλέκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης στη σύλληψη και την απόδοση κατηγοριών στον νεαρό. Δηλαδή τι ζητείται;  Να τηλεφωνεί ο υπουργός Δικαιοσύνης για την κατηγορία που θα απαγγελθεί ή μη και την απόφαση που θα εκδοθεί; Ας το πουν καθαρά.

Ωστόσο, επειδή ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν δικαιούται να παρεμβαίνει, δεν θα παρέμβει σε οποιαδήποτε υπόθεση για την οποία έχει κινηθεί δικαστική διαδικασία,  ακόμη κι όταν διαφωνεί.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει σταθερά προσηλωμένος στην υπεράσπιση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης