Τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής

Τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής

Τέσσερα άτομα  ηλικίας 28 ως 39 χρόνων συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που ακολούθησαν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή Σκουριές της Χαλκιδικής....

Τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής
Τέσσερα άτομα  ηλικίας 28 ως 39 χρόνων συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που ακολούθησαν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή Σκουριές της Χαλκιδικής.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε πλήθος από μολότοφ και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα, ενώ διέψευσε ότι προκλήθηκε πυρκαγιά στο δάσος από τη χρήση χημικών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα  με την ανακοίνωση της Γενικής  Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας, οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα διαδηλωτών με πέτρες, εκρηκτικές και εμπρηστικές βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ οι επιτιθέμενοι προκάλεσαν πυρκαγιές σε τουλάχιστον 15 σημεία του δάσους.

Για να  τους απωθήσουν, οι δυνάμεις  των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και προσήγαγαν συνολικά εννέα άτομα, από τα οποία κρατήθηκαν τα τέσσερα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, διατάραξη κοινής ειρήνης και στάση. Στην περιοχή των επεισοδίων, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δεκάδες ξύλινα κοντάρια, 19 μολότοφ, 12 ναυτικές φωτοβολίδες με αλεξίπτωτο από τις οποίες μία χρησιμοποιημένη, δύο μαχαίρια, μία αυτοσχέδια σφεντόνα και πέντε αντιασφυξιογόνες μάσκες.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης