Η μάχη του χρυσού συνεχίζεται στις Σκουριές

Η μάχη του χρυσού συνεχίζεται στις Σκουριές

Διαδηλωτές αναμένεται να βρεθούν και σήμερα στο όρος Κάκαβος, στη θέση Σκουριές, προκειμένου να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών στα μεταλλεία της περιοχής

Η μάχη του χρυσού συνεχίζεται στις Σκουριές
Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στις Σκουριές Χαλκιδικής, μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ σημειώθηκαν συγκρούσεις και πετροπόλεμος.

Κλείσιμο
Διαδηλωτές αναμένεται να βρεθούν και σήμερα, Δευτέρα, στο όρος Κάκαβος, στη θέση Σκουριές, προκειμένου να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών στα μεταλλεία της περιοχής. Από το πρωί κόσμος φτάνει στην πλατεία της Ιερισσού, ενώ δεκάδες διαδηλωτές καταφθάνουν από τη Θεσσαλονίκη.

Το χρονικό των επεισοδίων έχει ως εξής:

23:10 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας, έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, οχτώ Μεγαλοπαναγιώτες ενώ μεταφέρονται με αστυνομικά οχήματα και τρεις Ιερισσιώτες.
Άλλα τέσσερα άτομα (δεν είναι Χαλκιδικιώτες) έχουν συλληφθεί και μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
Το Α.Τ. Ιερισσού παραμένει κλειστό μετά τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών για την απελευθέρωση των προσαχθέντων.

22:14 Η κατάσταση στην Ιερισσό είναι έκρυθμη, ενώ η Μ. Παναγία είναι γεμάτη από αστυνομικούς.

22:11 Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Πολυγύρου, όπου έκανε παρέμβαση για την απελευθέρωσή τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

(Διαβάστε περισσότερα εδώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης